Reklama

Reklama

S Dennisem (Frederick Koehler) se život nemazlil. Od mala trpí mentální poruchou, takže nemá žádné přátele, a aby toho nebylo málo, každou noc ho pronásledují děsivé noční můry. Svého jediného kamaráda tak najde v obrovském zrcadle, které mu pořídil jeho starší bratr John (Sean Patrick Flanery). Jenže, co John netušil, je to, že stejné zrcadlo je součástí Dennisových snů a jeho stav pouze zhorší. Na tom, že si mentálně postižený chlapec povídá se svým odrazem v zrcadle, by nebylo nic divného, kdyby mu ovšem odraz nezačal odpovídat a nařizovat mu, aby zabil všechny, na kterých mu záleží. (Hernycztek)

(více)

Recenze (44)

misterz 

všechny recenze uživatele

Uznávam, niektoré hororové prvky boli zaujímavé, hlavne na záver, no celkovo tento film moc strachu nenaženie. Väčšinou sa pozeráme na vnútorný boj hlavnej postavy a jej postupnú zmenu na zabijaka. No jednotlivé vraždy neboli na obraze, takže ani z tohto pohľadu nemá čo snímok ponúknuť. Navyše ako psychologický horor to funguje iba chvíľkovo a to najmä zo začiatku. Potom už len väčšinou bola nuda, ktorá až na záver skončí niečím zaujímavejším. No nepopieram, pár ľakačiek, ktoré som nečakal sa tu našlo. Len keby to celé bolo trochu zaujímavejšie a ešte s nejakým pridaným nápadom, ktorý by tú častú nudu odohnal. Veľmi slabý priemer. 50/100 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Mě by se ta forma do určité míry i líbila, ale nesměla by být tolik nadužívaná. V některých chvílích mi snaha být za každou cenu divný lezla dost na nervy a momenty, ke kterým naopak podivnost seděla, tak ztrácely na působivosti. Sice se těmhle soudům obyčejně bráním, ale tady byla podle mě víc než kde jinde vidět režisérova náchylnost k drogám. Do průměru tak film tahá předevší Koehler, který je tu famózní a baví i zbytek povedeného castingu. 50% ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Dvě hvězdy za Koehlera který toho mentálně postiženýho týpka hrál opravdu znamenitě. Film sám o sobě nemá špatnou myšlenku, ale natočený je to strašlivě nezajímavě a nezachrání to ani již zmíněný Koehler ani Berryman. Drtivou část filmu jsem se nudil natolik, že jsem měl chuť si jít taky radši pokecat sám se sebou před zrcadlo, bavilo by mě to víc. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Silno zaváňajúca béčkovina a nízky rozpočet mi pri sledovaní filmu akosi vôbec nevadili, naopak som mal pocit, že mu dodávajú takú ťažko opísateľnú psycho atmosféru. Frederick Koehler zahral mentálne narušeného Dennisa skutočne na jednotku a jeho príbeh dotiahol do veľmi zdarného konca. Pozornosť žánrovej základne si The Evil Within určite zaslúži. Treba ale dodať, že bizarnosť snímky bude pre vás bud veľkým plus alebo veľkým mínusom. V prvom prípade si túto hororovú jazdu užijete tak dobre ako ja. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Celovečerák s patinou televizní inscenace a se scénářem a triky na úrovni průměrného dílu nějakého softhorrorového seriálu, ale coby fanoušek levných, divných a nestandardních filmů jsem nakonec vcelku spokojený. Protivný koktavý retard je více než dostatečně vyvážený spoustou příjemně bizarních a halucinačních momentů, evidentně nestárnoucí Meyer & Flanery jsou oba sympaťáci (i když jejich postavy trochu pitomé), zápletka se schizofrenií zajímavá (i když neoriginální), ale o třetí hvězdě mě definitivně přesvědčila až scéna s vyfouknutím mozku z hlavy po vzoru vyfouknutí žloutku z velikonoční kraslice. Jeden z nejnekomerčnějších a divácky nejnevstřícnějších horrorů za posledních x měsíců, jaký jsem viděl. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (4)

  • Andrew Getty sa pre príbeh nechal inšpirovať vlastnými nočnými morami. (Aiden)
  • Produkcia filmu sa začala v roku 2002, ale bola vystavená mnohým oneskoreniam, vrátane finančných problémov, konfliktov s obsadením a súdneho sporu od asistenta štúdia. Po mnohých zastávkach a začiatkoch výroby sa natáčanie skončilo v roku 2008. (Aiden)
  • Andrew Getty sa i napriek absencii akýchkoľvek skúseností s filmovaním, rozhodol ho dokončiť sám vo vlastnom dome, kde mal postavené štúdio. Lenže zomiera dva roky pred jeho vydaním na následky užívania pervitínu, po tom čo mu praskne žalúdočný vred. Producent Michael Luceri, ktorý tiež pomáhal s editáciou, film dokončí za neho. (Aiden)

Reklama

Reklama