Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel baru V.F.W. Fred (Stephen Lang) zrovna slaví narozeniny společně se svými hosty a přáteli – válečnými veterány, když dovnitř vtrhne mladá dívka s batohem na zádech a v patách má několik ozbrojených gangsterů. Fred a ostatní jí pomůžou a násilníky zabijí. Nevědomky si tak podepsali rozsudek smrti. Lizard (Sierra McCormick), jak se dívka jmenuje, totiž právě okradla drogového vůdce Boze (Travis Hammer). Vzala velké množství nové drogy Hype, která ovládla ulice i většinu měst v Americe, a ten je chce dostat zpět. Bar je rázem obléhán nejen nelítostnými gangstery, ale i početnou skupinou závislých feťáků. Fred i ostatní veteráni musí velmi rychle zavzpomínat na staré časy a ozbrojit se vším, co je po ruce. Zabíjení jim vždycky šlo, v tom by problém nebyl, takže v tomto ohledu budou pro své protivníky zdatnými konkurenty… (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (57)

silentname 

všechny recenze uživatele

"VFW" má podľa mňa vynikajúci názov. Už to ma zaujalo, aby som sa rozhodol na film pozrieť. A musím uznať, že som s výsledkom spokojný. Mohlo to byť lepšie? Určite. Ale na druhú stranu je to podľa mňa ideálne funkčné a nenudilo ma to. A má to dobré herecké obsadenie, ktoré to dokáže dvíhať. Má to jednoduchý príbeh, ktorý vieme jednoducho sledovať, má to okey hrdinov a celkom dobré prostredie v bare a je vidno, že spoločná minulosť je pre nich veľká vec. Filmu však niečo chýba. A to niečo je nejaký reálny záujem. A dobrí zloduchovia. Aj keď by som povedal, že zloduchovia nie sú najhorší, tak dokopy sú vám úplne ukradnutí, lebo od začiatku vám musí byť jasné ako to celé dopadne, a kto vyhrá tento súboj. A najmä nie sú ani dostatočne zaujímavý na to, aby som ich chcel nejako moc sledovať. A okrem toho je pravda, že ani raz som nemal pocit, že by mi nejako extrémne záležalo na tom, o čo našim hrdinom vlastne ide. Napriek tomu, že som bol na ich strane, tak viac-menej som len sledoval čo sa deje. Ale nemôžem povedať, že by ma nejako vysoko zaujímali motivácie a dôvody. To rozhodne nie. Film je ale dostatočne červený a dostatočne akčný na to, aby svoje nedostatky kompenzoval niečím iným. Takže som rád, že som ho videl? Jo. Myslím si, že za pozornosť určite stojí. Určite viac ako niektoré iné horory/thrillery, ktoré som posledné mesiace videl. Hodnotenie: B ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „VFW“ není nějaké velké pokoukání, je to hororové akční béčko a nic víc od něho prostě čekat nesmíte. Pokud máte větší očekávání, budete zákonitě zklamáni. Ale jinak je to dostatečně krvavé, jsou zde postavy, které se vám mohou zalíbit, i když jejich úvodní dialogy nejsou zrovna závratné, ale aspoň se s nimi seznámíte, no a pak je zde dost akce, aby vás to neunudilo do konce. ()

Reklama

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Boz má drogy. Lucy nemá drogy a chce je. Boz zabije Lucy. Lizard, sestra Lucy, vezme Bozovi drogy. Lizard se schová v hospodě VFW. Veteráni z Vietnamu a Korey se postaví za Lizard, a tak musí čelit Bozovi a jeho armádě zfetovaných zombií. Masomlejn. Dvě třetiny filmu zabírá boj o hospodu, kdy létají ruce, nohy i hlavy. Pokud se dříve chodívali lidé uvolnit na veřejné popravy, pak dnes mohou místo toho sáhnout třeba po VFW. Žádný originální scénář plný neuvěřitelných zvratů nečekejte. Pokud máte rádi šťavnatou vybíjenou a při tom necháte mozek vypnutý, pak jde o správnou volbu. A budete-li alespoň trochu fandit dědkům nad hrobem, užijete si i chvilky napětí. Nic víc, nic míň. „Na Abeho!"„A kdo říká, že jsem mrtvej, kurva!" ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Joe Begos s tímto snímkem docela patrně jede na vlně Přepadení 13. okrsku Johna Carpentera, což je dost znát už podle stylu úvodních titulků a volby hudebního motivu, nemluvě o prakticky totožné dějové premise, zde jen ladně převedené do baru pro americké veterány, který je obklíčen drogovým gangem a hordou vymletých feťáků. A jatka můžou začít. Na rozdíl od Bliss, Begosova druhého snímku roku 2019, zde film táhnou veskrze sympatické postavy v podání hereckých veteránů (nejen) béčkových filmů a na jejich dialogové interakce bylo zábavné se koukat. Patrně si natáčení všichni do jednoho docela užili, v některých scénách to dokonce vypadá, že jejich chvilková vyprsknutí smíchy a kroucení hlavou byly spontánní reakcí na dění na place a zběsilé over-the-top herectví kolegů. Pokud bych měl Begosovi něco vytknout, je to opět až přehnaný důraz na styl. Potemnělá kamera a modro-červené nasvícení v některých scénách působí až nadbytečně a chvílemi je kvůli tomu akce vcelku nepřehledná, ačkoliv chápu, že se tím na druhou stranu dal zakrýt nižší rozpočet a třeba krev díky tomu vypadá jako krev. V každém případě takovýhle typ béčkové zábavy si rád nechám jednou za čas líbit. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Pocta Carpiho 13. okrsku , jeho specifického stylu a vlastně i celým osmdesátkám. Jo jasně , je to blbina ale natočená s takovým nadhledem že srdce fanouška a staromilce zaplesá a odpustí řadu chyb a nedotažeností. Za mně fajn podívaná k pivku a skotské po jejímž shlédnutí jsem měl spokojený úsměv na tváři. A Fred Williamson má po osmdesátce???? ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se v Dallasu (Texas, USA). (ČSFD)
  • Venku před kinem visí plakát k filmu Brainscan (1994). (ČSFD)

Reklama

Reklama