Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel baru V.F.W. Fred (Stephen Lang) zrovna slaví narozeniny společně se svými hosty a přáteli – válečnými veterány, když dovnitř vtrhne mladá dívka s batohem na zádech a v patách má několik ozbrojených gangsterů. Fred a ostatní jí pomůžou a násilníky zabijí. Nevědomky si tak podepsali rozsudek smrti. Lizard (Sierra McCormick), jak se dívka jmenuje, totiž právě okradla drogového vůdce Boze (Travis Hammer). Vzala velké množství nové drogy Hype, která ovládla ulice i většinu měst v Americe, a ten je chce dostat zpět. Bar je rázem obléhán nejen nelítostnými gangstery, ale i početnou skupinou závislých feťáků. Fred i ostatní veteráni musí velmi rychle zavzpomínat na staré časy a ozbrojit se vším, co je po ruce. Zabíjení jim vždycky šlo, v tom by problém nebyl, takže v tomto ohledu budou pro své protivníky zdatnými konkurenty… (SOLOM.)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (57)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Talentovaný Joe Begos po nedávném Bliss natočil další slušný počin, který se odehrává v hospodě, kterou bude bránit banda veteránů ( Stephen Lang!) proti drogově závislým punkáčům. Je to taková jednoduchá grindhouse záležitost, která působí jako z 90. let a servíruje opravdu slušnou porci gore, kde končetiny létají vzduchem a krev stříká po celé hospodě. Na jedno podívání slušná zábava a prozatím nejbrutálnější podívaná roku 2020. Víc by se mi zde hodila vymazlenější forma vizuálu, takže jen za lepší dobrou. 6.5/10: ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"VFW" má podľa mňa vynikajúci názov. Už to ma zaujalo, aby som sa rozhodol na film pozrieť. A musím uznať, že som s výsledkom spokojný. Mohlo to byť lepšie? Určite. Ale na druhú stranu je to podľa mňa ideálne funkčné a nenudilo ma to. A má to dobré herecké obsadenie, ktoré to dokáže dvíhať. Má to jednoduchý príbeh, ktorý vieme jednoducho sledovať, má to okey hrdinov a celkom dobré prostredie v bare a je vidno, že spoločná minulosť je pre nich veľká vec. Filmu však niečo chýba. A to niečo je nejaký reálny záujem. A dobrí zloduchovia. Aj keď by som povedal, že zloduchovia nie sú najhorší, tak dokopy sú vám úplne ukradnutí, lebo od začiatku vám musí byť jasné ako to celé dopadne, a kto vyhrá tento súboj. A najmä nie sú ani dostatočne zaujímavý na to, aby som ich chcel nejako moc sledovať. A okrem toho je pravda, že ani raz som nemal pocit, že by mi nejako extrémne záležalo na tom, o čo našim hrdinom vlastne ide. Napriek tomu, že som bol na ich strane, tak viac-menej som len sledoval čo sa deje. Ale nemôžem povedať, že by ma nejako vysoko zaujímali motivácie a dôvody. To rozhodne nie. Film je ale dostatočne červený a dostatočne akčný na to, aby svoje nedostatky kompenzoval niečím iným. Takže som rád, že som ho videl? Jo. Myslím si, že za pozornosť určite stojí. Určite viac ako niektoré iné horory/thrillery, ktoré som posledné mesiace videl. Hodnotenie: B ()

Reklama

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Mne zase naopak Begosov štýl sedí a s čistým svedomím by som ho mohol označiť za jedného z najlepších GOREMACHROV súčasnej doby. Prišlo mi to síce o niečo slabšie ako vynikajúci Bliss a vopred musím upozorniť, že o nič inteligentné sa nejedná a ničoho iného ako akčného vyvražďovania s litrami krvi sa tu divák nedočká, takže plakať nad scenárom je podľa mňa úplne mimo. Pre tých, ktorí túžia po riadnom masakríku, je film ako stvorený. ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Nudná slátanina plná hereckých dinosaurů, jejichž dialogy byly výsostně otravné a nezajímavé. Stephen Lang je sice sympaťák a tahoun celého filmu, ale ani ten to nedokáže vytáhnout z podprůměru. Scénář je naprosto pitomý, vizuál hnusný a jediné, co se dá pochválit, je velmi hutný gore. To je taky jediná věc, kterou Joe Begos ovládá, ve všech ostatních filmařských aspektech je pozadu, což je patrné i z jeho předešlého letošního filmu Bliss, který též oplývá pouze kvalitně zpracovaným gorem, a jinak jde o naprosto nezáživnou patlaninu. Begosovo styl mi prostě nesedí a příště bych si raději pustil sestřih gore scén z jeho filmu, než film samotný. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Jako velký fanda Carpentera jsem přesná cílovka téhle fandovské pocty/opisovačky a moc bych chtěl, aby se mi líbila. Ale navzdory snaze scenáristy i super obsazení, mi tahle bodrá partička veteránů k srdci nepřirostla a děj pro mě postrádal nějaké výraznější napětí i nápady. A akce mi pak přišla docela bezradně natočená. Lang je ale masér, samolibý záporák taky trochu pobavil a carpenterovská hudba byla fajn. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Venku před kinem visí plakát k filmu Brainscan (1994). (ČSFD)
  • Natáčelo se v Dallasu (Texas, USA). (ČSFD)

Reklama

Reklama