Reklama

Reklama

Sole

(festivalový název)
Trailer 2

Obsahy(1)

Mladý Ital Ermanno pochází z chudých poměrů. Polka Lena je v sedmém měsíci těhotenství a přijela do Itálie, aby tu prodala své dítě v rámci falešné adopce. Ermanno musí předstírat, že je otcem nenarozené holčičky Sole, aby adoptivní rodina nepojala žádné podezření. Jejich plán se začne hroutit ve chvíli, kdy Lena předčasně porodí. Zatímco novopečená matka odmítá navázat s dítětem vztah, Ermanno se o ně začne starat, jako by byl skutečný otec. (Febiofest)

(více)

Recenze (3)

POMO 

všechny recenze uživatele

Minimalistická óda na ztráty a nálezy. Ve skromném formátu 4:3, do kterého se vejde pouze to podstatné pro intimní studii dvou naprosto odlišných mladých lidí. Takřka bez hudby a s minimem dialogů. Samotné zkoumání kdo jsou uvnitř ti dva na první pohled odměření, do smysluplného života nezařazení flákači; co zrovna v oněch situacích prožívají a jaký to na ně bude mít vliv, je pilířem Sironiho vyprávění. Jak zloděj motorek, trávící volný čas v herně a holka, schopna prodat své ještě nenarozené dítě, spolu vyjdou při spolubydlení a jak se vypořádají s počáteční starostlivostí o něj? Fotografické snímání dění Sironi vyplňuje citem pro lidskou psychologii. Nikoho nekritizuje, ale ho nechává své chyby oplakat. Uvědomění se a procitnutí nejsou zadarmo. Jako žádný růst. [3Kino Fest] ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak deprisivní, že i když po něm uslyšíte slova jako "rekordní nárůst" "covid" "lockdown" "zpřísníme opatření", tak už Vás to beztak víc nesejme, takže do dnešní doby je tenhle film vlastně ideál.Film, kde není hudba, minimum dialogů, mnoho statických obrazků, postavy, neprojevující emoce, minimum extiréru, jen hnusný interiéry, ale aby bylo pochopeno to filmu nevyčítám nýbrž chválím protože docílí u diváka potřebnýho stavu..... hledání provazu a silné větve. ()

Reklama

Reklama