Reklama

Reklama

Nula nula nula

(seriál)
Trailer
Itálie, 2020, 7 h 20 min (Minutáž: 48–67 min)

Předloha:

Roberto Saviano (kniha)

Hudba:

Mogwai

Hrají:

Andrea Riseborough, Dane DeHaan, Gabriel Byrne, Érick Israel Consuelo, Giuseppe De Domenico, Mauricio Méndez, Harold Torres, Diego Cataño, Claudia Pineda (více)
(další profese)

Epizody(8)

Obsahy(1)

Seriál Nula nula nula odhaluje temná tajemství světového obchodu s kokainem, od jeho výroby až po dodání na místa konečné spotřeby. Je to cesta do hlubin složitého, důkladně propracovaného systému, který se vyznačuje nejen násilím a krutostí, ale také vysokou odborností, zručností a představivostí. Od džungle až po mrakodrapy, od Mexika po Paříž, přes rovníkovou Afriku, země Maghrebu, Kalábrii, ve světě obývaném zločinci a byznysmeny, zoufalými lidmi i miliardáři, je vše propojeno neviditelnou a magickou lajnou kokainu. V této nelítostné mocenské válce jsou všichni zúčastnění, od malých lokálních dealerů až po kmotry nejvlivnějších zločineckých organizací, nuceni bojovat a riskovat své životy. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (105)

kagemush 

všechny recenze uživatele

Dávám plný počet jen abych v případě dalších řad mohl výrazně ubrat. Pokud mě má biják zaujmout jako napínák a krvák, pak na nějakou tu logiku zas až tolik nehledím. Pokud se ovšem hodlá blýsknout (alespoň občasnou) nadstavbou jako že ,hele todle se možná i děje´ pak blbosti v ději jen těžko skousávám. Ale jinak těch pět hvězd v pohodě, páč v r. 021 v TV stejně nic lepšího nebylo. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Předně musím napsat, že jim ty prachy vůbec nezávidím. Jak prodejci, tak prostředníci i kupci musí čelit mnoha nebezpečím. Neustálé intriky, podrazy, podvody. Člověk - drogový mafián si nemůže být jistý svým životem ani na chvíli. Když to srovnám, tak Narcos byl autentičtější, věrohodnější, ale co se týče dramatičnosti a syrovosti (a surovosti), tak Tři nuly jsou srovnatelné. ()

Reklama

Cedr 

všechny recenze uživatele

Oproti Gomorrah v mnohem rychlejším a díky tomu i zábavnějším tempu. Prolínání několika dějových linek je poměrně neotřelé a za 8 dílů se nestihne okoukat. Scénář je díky své snaze o velkolepost místy silně přitažen za vlasy, nicméně seriálu to nelze mít za zlé, poněvadž to prostě nějak funguje. Slušné výkony a vysoká produkční kvalita ZeroZeroZero zvedají nad hladinu záplavy minisérií poslední doby. 9/10 ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Roberto Saviano je investigativní novinář, který svou knihou o Gomoře natolik rozzuřil kmotry italského podsvětí, že musí zbytek svého života trávit v kasárnách pod policejní ochranou a kamkoli se hne, doprovází ho početná skupina bodyguardů. Tento nevlídný životní styl ovšem způsobuje, že má dostatečný klid a čas pro svou tvorbu. Tak přišla na svět nová kniha, kterou italský štáb beze zbytku využil a zrodil se seriál, který patří k tomu nejlepšímu z televizní tvorby posledních let. Pro Saviana už je italský poloostrov malý, a tak si posvítil na globální byznys s narkotiky. Mapuje cestu kokainu z amerického kontinentu do Evropy. Je to krvavé putování doprovázené korupcí, střety s konkurencí a zásahy státní moci. Divák sleduje tři linie vyprávění, které se posléze protnou, a čtyři skupiny hráčů, kteří na špinavém obchodu participují. Někdo se stane vítězem, někdo zaplatí cenu nejvyšší. Seriál připomíná titul staršího Soderberghova snímku Traffic - nadvláda gangů. Nehledejte tady kladné postavy, ty mají drobný význam jen jako oběti bezohledných predátorů. Série není rozmělněna velkým množstvím dílů, a neobsahuje proto žádnou vatu. Její hlavní hodnotou jsou postavy - záludné, tvrdé jako žula, odhodlané riskovat a nemilosrdné jako Nemesis. Pro žánrového fanouška je to lahůdka, kterou by bylo chybou vynechat. Celkový dojem: 95 %. ()

kukkik 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl přinejlepším průměr. A to ještě dost slabý. Začátek vypadá slibně ale pak je to celé příšerně utahané.. dlouhá stopáž seriálu vyloženě škodí, jelikož 80% z každého dílu je zaplácnuto prázdnými scénami, které by mohly být bez problému vystřiženy aniž by to jakkoli ovlivnilo děj. Rozhovory, co by mohly trvat vteřiny zde trvají minuty, stejně tak záběry na zdi, auta, prázdné místnosti a především na protagonisty, hrozně významně hledící donikam, držící se za hlavu nebo chodící po ulici. To všechno by bylo fajn v rozumné míře ale ne, když to zabírá větší část každého dílu. Takový pokus o napodobení stylu Narcos, akorát hrozně nepovedené, utahané a nudné. 2/5 ()

Galerie (89)

Zajímavosti (4)

  • Názov seriálu odkazuje na spôsob, akým sa v Taliansku klasifikuje múka podľa rafinácie – 2, 1, 0 a 00 – kde dve nuly znamenajú najčistejšiu. Tri nuly v tomto prípade znamenajú čistý kokaín. (Real Tom Hardy)
  • Chris Lynwood (Dane DeHaan) trpí Huntingtonovou chorobou, kterou získal od své matky. Huntingtonova choroba byla poprvé popsána v roce 1872 americkým lékařem Georgem Huntingtonem. Jedná se o neurodegenerativní onemocnění, které se projevuje nejčastěji okolo 40. roku věku, ale vzácně se příznaky mohou objevit prakticky kdykoliv (ve 2 či v 80 letech). Mezi příznaky dominuje porucha motoriky, změny osobnosti (deprese, psychóza, paranoia), postupující demence a nakonec smrt. Nemoc trvá 10–30 let a neexistuje na ni lék. (Rollo_Tomasi)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů

02.01.2021

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD se tradičně svěřují s osobními topkami 3 filmů (a seriálů), uvedenými v našich končinách (nebo kdekoliv jinde) v uplynulém roce, a od letoška jejich řady rozšiřují taky… (více)

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

NEJ filmy a seriály roku dle ČSFD

31.12.2020

Úbytek filmů v kinech v uplynulém roce šel bohužel ruku v ruce s nižším množstvím kvalitních celovečerních filmů obecně, především těch hollywoodských. Z prvních deseti nejlepších filmů roku dle ČSFD… (více)

Reklama

Reklama