Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když si Don Minu La Piana, starý šéf 'Ndranghety, objedná pět tun kokainu, aby si upevnil moc nad zločineckou organizací, musí rodina Lynwoodových obchod překazit. Nevědí však, že v Mexiku pronásleduje hrstka vojáků vedená Manuelem Quinterasem šéfy drogového kartelu Leyra. (HBO Europe)

Recenze (10)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Představení nejdůležitějších hráčů, ovšem chyběla mi vždy chvíle, aby se divák s danou linií sžil a urovnal si, co se vlastně děje. Místy je to až zbrklé, přitom mnohé situace jsou jinak pomalé, popisné, zdlouhavé. Příběh má tři dějové linie, které se vzájemně proplétají, všechny spojuje obří mezinárodní zásilka kokainu, jehož přeprava se neobejde bez potíží. Obchod má jasná pravidla, která ovšem hodlá obejít vnuk drogové legendy. Z obchodního schématu chce odstranit prostředníka mezi prodejcem a zákazníkem, obzvlášť když hlava rodinné firmy Gabriel Byrne koupila kulku. Za mě zatím moderní filmařina bez chuti. ()

Arkanoid 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„So what happens what you have nothing to give?“ Sollima so svojím vizuálom je opäť na jednotku, zdatne mu sekunduje aj hudba. La Piovra opisovala mafiu na Sicílii, Romanzo Criminale v Ríme, Gomorra v Neapole, Suburra nezabudla na Ostiu, ale Kalábria sa dáko obišla, až pokým Stefano Sollima nestvoril tento seriál. Krásna talianska krajina praje úkrytom bossov. Boss bossov, starý pán, vie stále ešte jednať s podriadenými. Jeho návrh znie idylicky, až sa divák môže začudovať, o čom teda epizóda a séria bude. Našťastie sa na zradu dlho nečaká. Opening je krásny a prichádza, keď už máme k postavám aspoň trochu vybudovaný vzťah. Bohužiaľ sa tu s nimi musíme rozlúčiť a presunúť sa k iným. Mexická časť je adrenalínová a tú taliansku poteší doplnením surovosti mučenia polície. Najslabšia je časť dealmakerov, kde dealmakeri sa ozaj len dohadujú na obchode s minimom akcie. Herci sú výborní, nepoteší však rozbitie deja do viacerých dejových línií spôsobuje menšiu intenzitu prežívania jednotlivých príbehov. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Saviano a Sollima to je důvod tomu dát vždy šanci.Očekávání jsou velké,ale když máte někde za rohem natočenou Gomorru a pak přijdete s něčím co se snaží být až moc podobné,nedělá to dobrotu.Hudba opět Mogwai a už si říkáte jestli to nebude kopie,protože začínáte hned v Kalábrii.Světe div se,seriál přejde hned do útoku a snaží být akčním.Hned jste někde mezi mexickou smetánkou,kde se moc nečeká a kápo velí druhýmu,tohle zboží se musí dostat na místo určení.Bohužel tomu chybí atmosféra a vůbec se trochu zakořenit do toho co se vše děje.Přijde mně to až moc zbrklé a na oko.Gabriel Byrne tedy není zrovna něco extra na tenhle styl,ale říká se,že by se mělo soudit až po třech dílech,ale nesedí my tam už teď.Celkově je kokeš někde na půl cesty a jednotka to trochu vystřílela.Nemá to moc co říct,Sollima chtěl zapůsobit a udělat pilot akčnější,kde mu opět pomůže hudba,ale atmosféra nula,což je dáno,že jsme pořád někde jinde a v závěru přijde patos.Doufám,že se vrátíme na trochu lepší režisérskou stránku a pilot vemem jen tak,že se máme na co těšit. ()

Galerie (11)

Reklama

Reklama