Reklama

Reklama

Rodiče

(seriál)
Trailer
Velká Británie, (2020–2023), 15 h 5 min (Minutáž: 22–27 min)

Hrají:

Martin Freeman, Daisy Haggard, Jayda Eyles, Vihaan Patel, George Wakeman, Stella Gonet, Shvorne Marks, Anna Wilson-Jones, Alun Armstrong, Patrick Baladi (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Nový komediální seriál Rodiče zkoumá paradox, který každý rodič dobře zná, i když to nikdy nepřizná – za své děti byste bez váhání položili život, ale často je také máte chuť zabít. Martin Freeman ztvárňuje hlavní roli starostlivého otce Paula, který zjistí, že není tak docela mužem, za jakého se vždycky považoval. Jeho partnerkou ve zdolávání závratně strmého kopce zvaného rodičovství je Ally (Daisy Haggardová), majitelka nahrávacího studia, která dokáže Paula rozesmát a také zvládá svým dětem číst a přitom u toho spát. V této upřímné a nepřikrášlené komedii se Paul a Ally snaží zvládnout práci na plný úvazek, stárnoucí rodiče, hypotéku, manželské rozepře i nezáviděníhodné překážky, které jim do cesty klade výchova jejich dvou malých dětí Luka a Avy. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (14)

BaT_M 

všechny recenze uživatele

Hrozně suchej seriál se suchým britským humorem, kterej krom výjimek jako Top Gear/Grand Tour či Misfits úplně nemusím. Po čtyřech epizodách jsem to vzdal. Asi hold nejsem cílovka. Martin Freeman je sice tahoun seriálu, ale jen on bohužel nestačí. Ale jestli jste zoufalej rodič, co má rád britskej humor tak směle do toho, pravděpodobně se v tom najdete a bude vás to bavit. Za mě 30%. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý podľa mňa nedokázal vytvoriť nejaké puto medzi divákom a postavami. V podstate mi boli ukradnuté, nikomu som nefandil. Navyše Daisy Haggard je typická Angličanka s vysušenou kožou, ono to už tak totiž býva, že Anglosasky začínajú prudko starnúť hneď po tridsiatke, to asi z toho fetu. Veľmi málo vtipné, suché, ale nejde o suchý humor ani suché víno. Proste bez šťavy. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 80% - Bál jsem se, že půjde o sled tu suchých, tu očividných situací na téma "dítě křičí / pláče / mluví ve chvíli, kdy by nic z toho dělat nemělo". A přesně takoví Rodiče také jsou - ale naštěstí jen v pilotní epizodě. Tam se najde spousta momentů, které z premisy plynou tak nějak samy. Ratolesti jsou střídavě k politování i na zabití, máma je nad věcí, táta nad věcí není a na děti neustále huláká a nadává. A pak přijdou další díly, delší dějové linky, nečekaná zvážnění i poctivé dramatické chvíle i zvraty a z průměrného rozjezdu je v tu ránu sympatická a na první pohled rozeznatelná žánrovka. S přibývajícím časem pak Martin Freeman čím dál víc hraje sám sebe místo uzlíku nervů, což mu přidává na sympatičnosti a s hlavním hrdinou dokážu okamžitě souznít téměř bezvýhradně. Snad jen kolega Darren by mohl propříště zůstat v práci a nezapojovat se, protože působí, jak když přišel z jiného seriálu. 2. série - 85% - Díky pozměněné dynamice ještě nápaditější, (melo)dramatičtější a zkrátka lepší. Základem zůstává samozřejmě více toho samého, ale snad díky většímu prostoru pro rodiče obou hlavních hrdinů (hlavně Alun Armstrong jako Jim) jsem si druhý rok užil ještě o něco víc. Stejně jako minule zarazí nečekaně razantní finální zvážnění, ale dokud s sebou přináší i Freemanovu zlomenost a slzavé úsměvy (jeho jednoznačně nejsilnější hereckou polohu), nejde dělat nic jiného, než dění na obrazovce fascinovaně sledovat. 3. série - 90% - Nejspíš na vlastní maximum dospělá podívaná, která je vtipnější než kdy dřív a dramatická tak, že když přijde správný moment, dokáže mnou téměř otřást. Překvapivá stálice jarních večerů, která nemůže pokračovat donekonečna a o to cennější je v dnešní době, která nutí seriály vystřílet největší triumfy na samém startu. Freeman navíc nikdy nebyl lepší, což je o to cennější, když mu divák nemůže vždycky fandit, možná právě naopak. 4. série - 85% - Velmi civilní přístup, ignorace faktu, že se jedná o rozloučení se seriálem a krásně usedlé postavy, které místy vypadají jinak, než jsme byli zvyklí, ale navzdory tomu jim přeju štěstí plnou měrou. Martin Freeman měl skvělý nápad, který se trochu překvapivě dočkal čtyř sezón a i když by se ještě nějakou dobu dalo pokračovat, neponechává nic náhodě a končí víceméně na vrcholu. Bez velkolepého loučení, bez velkých zvratů, bez fanfár. Jen s hořkosladkým pohledem do budoucnosti, tak jako ho znají všechny rodiny. ()

bizz_mjc 

všechny recenze uživatele

Hurá, komedie a já se skutečně zasmál! Breeders ale nejsou trapnej humor rodičů reagujících na nezvládání výchovy nebo rozmazlený caparty, celkově nahlíží na vztahy v rodině i vliv práce na život v ní, kariéru, kouká i vzad a zhodnocuje a doplňuje vážností, ale krátký formát, chytré dialogy s pointou a super charaktery vč. výtečných herců ve mě zapnul čudlík s očekáváním další sérky. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

ač sem čekal klasickou komedii o tom jak rodiče nezvládají býti rodiči,jsou ve výsledku Breeders spíš hořkosladkou a tragikomickou podívanou a díky tomu jsou tak vlastně mnohem realističtější a snáze se v nich divák najde.Některé momenty jsou sice hodně (a zbytečně) vyhrocené,ale i to k tomu nakonec patří a oceňuji,že se tvůrci nebojí i vážných situací.Celé to pak táhne primárně Martin Freeman,který dokáže sypat z rukávu solidní a vtipné hlášky a zároveň mi ho bylo líto,protože jeho Paul je hodný férový chlap a velmi často ho všichni úspěšně zazdívají.Navíc takovou smůlu snad nemůže mít nikdy nikdo,ovšem k hrocení emocí a vyvolání sympatií to v rámci seriálu stačí...70% ()

Galerie (320)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama