Reklama

Reklama

VOD (1)

Dlouhé roky strávila teenagerka Jodi (Ava Michelle) shrbená, aby se svými 185 cm nevyčnívala. Teď se rozhodla svým komplexům čelit, ale na střední se zaplete do milostného trojúhelníku. (Netflix)

Recenze (84)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mohla to být fajn komedie, ale působilo to na mě jako Hannah Montana bez vtipu. A ano, můžeme tvrdit, že Hannah Montana byla občas i vtipná, protože v porovnáním s tímto určitě. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Hrozně hloupý film, který se snaží těžit emoce z klasického schématu o odstrčené dívce, která nastoupí na cestu ke smíření se s vlastní odlišností. Už tohle milionkrát ohrané téma samo o sobě nabízí tvůrcům velké množství prostoru k tomu, aby dokázali diváky získat na svou stranu, ale to se jim tady vůbec nedaří. Je to hlavně z důvodu strašlivých interakcí mezi postavami, které často šustí papírem a působí naprosto nevěrohodně. Navíc jsou totálně ploché a jen těžko si mohou získat něčí sympatie. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Těžkotonážní středoškolská lovestory aneb nevěděl jsem, že i rom-comy mají svoje zástupce v poctivých guilty pleasure flácích. Navíc to má dokonale roztomilou pointu, díky které filmu opustíte těch několik vyloženě megatrapných a kýčovitých scén. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Nečakane zábavné a úsmevné. Problémy s láskou jednej veľkej dievčinky. Záver síce skĺzol do miliónkrát prežutej romantickej rutiny zo stredoškolského prostredia, ale príjemný pocit z pozerania aj napriek tomu zostal. Lepší priemer. 65/100 ()

Eawy 

všechny recenze uživatele

Hrozný film, snažila som sa ho prežiť, ale išlo to veľmi zle. Postava hlavnej hrdinky je napísaná STRAŠNE Nuž a keď som si ešte prečítala, že inšpiráciu mali scenáristi získať z anime Lovely Complex, úplne ma to položilo. 30% ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Inu, kdyby ten film nebyl cíleně vystylizovaný debilními žvásty a tupou vatou pubertálních dítek, dalo by se na to i koukat. Nápad o problému s výškou se mi moc líbil, ale ve výsledku je to jen jiná verze všech těchto sračkoidních výblitků, kde "hvězda" soupeří s "ošklivkou" o "vysněného prince". Chyběl už jen sitcomový smích v pozadí po každém trapném vtípku a bylo by to kompletní. Žel, další zmařená naděje na vytažení hlavy z prdele pro mladší diváky. Mimo jiné, Ava Michelle je celkem sympatická, tak snad to pro ni nebyla poslední role. 45% ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak "Tall Girl"si ma vôbec ako diváka nezískalo. Všetko stojí na dvoch zásadných problémoch. Film pôsobí veľmi nasilu a všetko sa musí natlačiť do nejakého klišé. A to ten film absolútne potápa. Nedá sa poriadne užiť, lebo kedykoľvek nastane nejaký moment, tak viete presne ako to bude nasledovať. Viete presne do akého klišé sa dostaneme. Počas toho ako scénky plynuli som presne vedel čo sa bude diať ďalej a všetko to šlo presne tak, ako som predpokladal. Absolútna predvídateľnosť a neoriginalita. Dokonca to musíme mať zakončené plesom, kde hlavná hrdinka bude mať veľkú reč pred celou školou. Ako vo všetkých filmoch, kde sme to videli predtým to ani tu nevyzerá v ničom inak. Najhoršie ale je, že niekedy viem aj klišé skusnúť, keď tu máme postavy, ktoré dokážu film niekam pretlačiť. Lenže tieto postavy to absolútne nevedia. Na čele s našou hlavnou hrdinkou Jodi, ktorá nie je veľmi sympatická. Áno, všetci sme ľudia a robíme chyby, ale niektoré momentky mi prišli z jej strany veľmi nasilu. Jedinou dobrou postavou je jej kamoška. Tá by skutočne stála pri nej a bránila ju. A je sympatická. Čo sa ostatných týka, tak Stig je veľmi plytkou postavou. Kimmy je na tom ešte horšie. Absolútny príklad stereotypu. Jej rodičia dokopy toho moc nespravia. Jej sestra je divná a otravná. A mohol by som pokračovať. Je na tomto filme niečo vôbec dobré? Občas sa filmu podarí dobrý vtip, ktorý podarí a ku koncu máme pár milých scénok. Ale aj tak musím povedať, že napriek faktu, že sa mi páčili sú to veľké a staré klišé. Ten scenár je priam skutočne ako zo základnej príručky. Občas som mal pocit, že by sa to aj snažilo ísť niekam inam, no potom to musíme dotlačiť nasilu do nejakého klišé. A preto to nefunguje. Hodnotenie: D+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Dorostenecká pohádka, ale pobavilo mě několik hlášek. Nálada Ameriky se změnila, ale necítil jsem moc empatií pro problémy bohatých teenagerů , kteří jezdí do školy v drahých S.U.V. autech. Na stereotypech je zde vidět, jak nezájem o sociální média formuje jejich životy. Scénář Sama Wolfsona selhal přinést cokoli nového. Čára není film s hloubkou, ale musím přiznat, že okouzlující je. Ty americké reálie života na předměstí se zastřiženými trávníky se mi zdají velmi odpudivé, ale už to pomalu se záplavou amerických filmů vypadá, že je to světová norma. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Na to, že je to film fakt o žirafe, čo by nemala úspech ani keby bola o pol metra nižšia, tak prekvapujúco celkom milé a vtipné. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

No nezáleží na výšce ani na postavě ale na člověku, super komedie se super herci a hodně slušném příběhu, no já jsem se bavil. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Nalákán na - údajně - jeden z nejsledovanějších filmů na Netflixu. Dostala se mi před oči klasická americká středoškolská limča, proložená ultra debilní hudbou a klasickým klišé, podle kterého asi vážně žije celá Amerika. Věřím, že u teenagerů tohle frčí a musím uznat, že Netflix ví, jak upoutat pozornost každé věkové kategorie. Pro mě je ale Tall Girl jen jednou z milionu amerických ,,sladkých" blbostí, která neurazí, ale rozhodně ani nenadchne. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Milé, hezké a neurážlivé. Filmy ze střední mám obecně rád. Zajimavý nápad a příjemné zpracování. Ovšem v ničem nevyniká, což ničemu nevadí a na pohodový večer ideálka. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Je to taka variácia/nepriznaný remake osemdesiatkovej klasiky Pretty in Pink o dievčaťu Jodi zo strednej, ktoré si musí v láske vybrať medzi svojím kamarátom z detstva a novým študentom, z ktorého sú všetky dievčatá paf. A aby to nebola doslovná vykrádačka, tak namiesto svojich chudobných pomerov sa Jodi potýka s problémom, že je na babu nadpriemerne vysoká. Proste klasická žirafa alebo ako hovoria v CZ dabingu Čára. No a vyústenie vzťahov je tiež trochu iné. Akurát sa neviem rozhodnúť, či lepšie alebo horšie. Našťastie ústredný herecký trojuholník sa vydaril dokonale. Žirafa Ava Michelle na seba strhne pozornosť nielen výškou ale rozhodne aj krásou. Kamoš od vedľa Griffin Gluck je presne ten zábavný hláškar, ktorému prajete konečne úspech u žien. A vyvolený krásavec Stig (Luke Eisner) nie je nesympatický ani vo chvíľach, keď ho scenár núti robiť nepekné veci. Našťastie ale z neho žiadneho zlosyna neurobia. Samozrejmosťou sú vedľajšie komické figúrky. Otec Jodi, ktorý ju doháňa k zúfalstvu tým, že neustále rieši jej výšku, jej mladšia sestra s fetišom na súťaže miss, kamoška, ktorá jej dodáva sebavedomie alebo protivná konkurentka, ktorá chodí so Stigom. Výsledkom je príjemná teenage komédia zo školského prostredia bez nechutných vtipov a s kvalitne napísanými postavami. K dokonalosti mi chýbala len väčšia kadencia vtipov a lepšia práca s hudbou (ako napríklad v scéne, ktorá odkazuje na Ducha). Výraznejší soundtrack s nejakým tým súčasným hitom k takémuto typu filmov tak nejak patrí. 7/10. ()

Suzie05 

všechny recenze uživatele

Chudera malá, velká, úplně s ní soucítím... Ty mrňavé baby vůbec nemůžou pochopit hloubku takového snímku... 😅 ()

Reklama

Reklama