Reklama

Reklama

Criminal: Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Criminal: UK (více)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(7)

Obsahy(1)

Detektivové v londýnské vyšetřovně svádí souboj s časem a pokouší se dostat pod kůži třem podezřelým, kteří jsou obvinění z vážných zločinů. (Netflix)

Recenze (24)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Criminal má hned dva skvělé nápady. Za prvé omezit dějiště seriálu na jednu vyslechovou místnost a o to více klást důraz na silný scénář, pevnou režii a precizní herecké výkony. A za druhé, vytvořit hned několik odnoží z různých zemí a s různými týmy detektivů. Úvodní Edgar je napínavá pětková záležitost, další epizody první série jsou už o fous slabší. Ale každopádně právě ten minimalismus fakt hodně baví. Mínus vidím v tom, že je v každé z odnoží prostředí výslechové místnosti totožné - dokázal bych si představit i odlišné interiéry lépe reflektující kulturní specifika každé jiné země. Škoda, že seriál moc dlouho nevydržel, rád bych se podíval i do dalších zemí, třeba i mimo Evropu. Update po druhé sérii: Dvojka dupe na plyn ještě více a zároveň předvádí to nejlepší z celého cyklu Criminal. Bezkonkurenčně nejnapínavější a dobře vygradované příběhy s nepředvídatelnými twisty a zábavně tense atmosférou. I když je osobní rovina vyšetřovatelů tentokrát po většinu času spíše neviditelná, finální díl to několika drobnostmi a jedním menším návratem dobře vynahrazuje. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netflix se v tomto případě snažil přijít s něčím, co se na filmové scéně sice objevuje často (žánr krimi), ale ne v takovém typu provedení. Ačkoliv by mě ze začátku nenapadlo, že řešení kriminálních případů jen ve výslechové místnosti může mít něco do sebe, tak ve výsledku jsem byl skoro až nadšen. Jedná se spíše o konverzační drama, ve kterém se ale dává důraz na každou repliku, tudíž si i tak divák v tomto minimalistickém ohledu přijde na své. Nabídne to notnou dávku napětí, herci předvádí víc než slušné výkony a i ty případy se snaží jevit co nejvíce rozmanitě. Fakt z mé strany čistá spokojenost. Uvidíme, jak tomu bude i u jiných zemí, ale segment z UK mohu s čistým svědomím doporučit. Za mě 80 % (více o každé epizodě napsáno u jednotlivých dílů) ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O niečo slabšie ako Criminal:France najmä kvôli druhej epizóde, na druhej strane časti Edgar a Jay boli zvládnuté veľmi dobre najmä z pohľadu výkonov páchateľov a detektíva Huga. Netflixu možno vytknúť iba to, že šéfky sú už v dvoch sériach ženy (UK aj France) ale ako vyšetrovateľky jedinú epizódu v sérii UK nezvládli vôbec... ()

sofiapetra 

všechny recenze uživatele

Poručíka Columba jsem nikdy nemohla vystát, jak se vždycky bavil akorát s pachatelem - a tohle je v podstatě totéž, ale je to tak minimalisticky precizně, uhrančivě a chytře udělané, že to vážně stojí za vidění. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

základ je stále stejný jako u ostatních zemí,takže nic není tak jak se zdá,ale i na čtvrtý pokus to dokáže spolehlivě zabavit.Velkou výhodou jsou pouze 3 epizody.Na větší ploše by se vše nejspíš hodně brzo omrzelo.Criminal UK se pak svou úrovní řadí po bok svého francouzského sourozence.Německo zůstalo nepřekonáno...80% ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

První řada lákala hlavně na jména vyslýchaných. V první epizodě se představil David Tennant a ve druhé pak Hayley Atwell, třetí doplnil pro mě neznámý Youssef Kerkour. Líbí se mi, že jde o konverzačku, která se odehrává v podstatě jen ve dvou místnostech a není třeba se obávat o nějaký vývoj detektivů. Vyšetřovací tým se drží víceméně stejný, ale vždy jde hlavně o obžalovaného a jeho případ. Nejzajímavější mi přišla epizoda s Tennantem, který zahrál doktora podezřelého z vraždy nevlastní dcery skvěle a s napětím jsem čekal na rozuzlení. Druhá epizoda s Hayley Atwell mi přišla slabší, protože nepřišel s ničím překvapivým. Závěrečná epizoda s řidičem kamionu, který možná převážel migranty to zase zvedla nahoru. Takže jsem se s chutí pustil i do řady druhé. V první Sophie Okonedo během svého interview nevědomky prozradí informaci, která závratně změní styl vyšetřování a i když je to zajímavé, tak je to nakonec vlastně nejslabší epizoda řady. Následuje výslech arogantního Kita Haringtona, který byl obviněn ze znásilnění a obzvláště otázky, které jsou položené v závěru stojí za to. Ve třetí epizodě Sharon Horgan hrdě bere odhalování úchylů do vlastních rukou, aniž by si uvědomila, jaké následky to může mít. Závěrečné rozuzlení opět skvěle funguje. A na závěr se představil Kunal Nayyar, který si zahrál usvědčeného vraha, co se snaží vyjednat snížení svého rozsudku výměnou za odhalení důležitých informací v otevřeném případu. Podle mnohých nejlepší epizoda, mě osobně se více líbila druhá a třetí, ale pořád to bylo vydařené. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Z tohoto "velkého" evropského projektu jsem viděl pouze tuto sérii a na ostatní se nechystám. Na ploše tří epizod tohle funguje parádně, ale nevím, jestli by to pořád mělo ten super efekt i na větší ploše. Obsazení je výborné, napětí se daří udržovat na jedničku, dialogy jsou mimořádně povedené a vedlejší minilinka o soukromém životě policajtů byla příjemným zpestřením. Kvalita jednotlivých epizod je klesající. Ta první, s opět mimořádně skvostným Tennantem v roli hlavního podezřelého, byla nejlepší. S nejlepšími dialogy, nejlepším příběhem, nejlepší atmosférou. Ta druhá s Hayley Atwell byla taky skvělá, ale už ne tolik. A ta třetí byla taky dobrá, ale zase o něco míň. Dávám jim tedy 90%, 80% a 75%. Fajn projekt, tyhle konverzačky prostě miluju a tohle je kvalitní. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Nie veľa režisérov sa môže pustiť do takéhoto projektu a za ten nápad si zaslúžia moje mierne nadhodnotenie. Seriál, na ktorý si filmári prenajali jednu kanceláriu (predelili ju zrkadlovým sklom) a kúsok chodby s automatom na nápoje. Všetko je na tejto malej scéne dokonale premyslené, až minimalisticky, každý detail je účelný. Réžia využíva zrýchlenie deja cez západ Slnka za veľkým oknom. Dej sa odohráva na „malom javisku“ – ktorým je vyšetrovacia miestnosť s jedným zrkadlovým oknom. Za ním sú tí „ostatní“. Pozorujú, občas komentujú, máličko sa dozvieme aj z ich súkromného života. Niektoré epizódy sú bravúrne – zasahujú do psychológie zločinu a poctivo hľadajú pravdu, ako sa prípad stal. Vo chvíli, keď sa vyšetrovanie zostruje, môžete na vlastne koži cítiť rastúce napätie a stres, pôsobia takmer klaustrofobicky. Len v niekoľkých prípadoch sú zločiny spracované trochu povrchne, bez ponoru do myšlienok páchateľa. Napriek tomu veľmi pozitívne hodnotím toto filmovanie, keď divák môže podrobne skúmať mimiku postáv. A výber hercov sa tiež podaril. ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To,že sa dej odohráva iba v policajnej vyšetrovacej miestnosti a v miestnosti za jej nepriehľadným sklom, nemusí znamenať, že je to nudné. Mňa to bavilo, hlavne postupne sa odkrývajúci charakter postáv, a ich počiatočná maska. Criminal: Nemecko som nevidela, lebo nemecky som od strednej školy zabudla, a titulky neviem zohnať ani anglické. Criminal: Francúzsko - dala by som asi o jednu hviezdu menej, lebo bolo viac predvídateľné. ()

MI-380 

všechny recenze uživatele

Dokonalá minidramata, napětí bez akce, bez krve, bez honiček, bez nadpřirozena, těším se na každý nový díl. 100 %. ()

MatejNosal 

všechny recenze uživatele

Prvý diel super nepredvídateľné a skvele zahrané, no druhý diel bol o dosť slabší a bohužiaľ pre mňa predvídateľný a posledný príbeh bol niečo medzí týmito dvoma ale celkovo spokojnosť zaujímavý krimi seriál z prostredia vypočúvania. (75%) ()

montongery 

všechny recenze uživatele

Je to jako pozorovat sportovní zápas (zde zápas o dopadení a obžalování pachatele) z trenerské lavičky (zde strategie jak podezřelého usvědčit).. A stejně jak se to ukázalo u profláklé hry Fantasy League, tady to taky není nuda. ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Gary Oldman z výprodeje a bába Steeeva Rogerse s jedem na krysy (dává to smysl?) - aneb - hřejivé (vodka do kafe) momentky z jedné cajtárny. Kdo občas koukne na záznam nějakýho skutečnýho výslechu, musí tohle brát spíš jako rychlej náčrt vztahovejch dramat na jednom pracovišti v jednom kolektivu (Dietl voe!!), a jako takový to bylo obstojný, žádná vostuda. PS: Když jde vo všechno, můžete při práci chlastat, ale nikde to neříkejte... ()

ER 

všechny recenze uživatele

Hned první epizoda pecka. Schématičnost dalších je sice trochu naškodu,ale přesto se i s tím tvůrci velmi dobře vyrovnali. ()

vozralec 

všechny recenze uživatele

Hodnocení první série: Tři díly, v každém jiný podezřelý. První díl dobrý, druhý průměrný, třetí opět dobrý. Seriál je vlastně o různých způsobech vedení výslechu. A v podstatě se odehrává jen ve vyslechové místnosti. Zajímavé. Hodnocení druhé série: Tentokrát čtyři díly. Nejlepší byl ten třetí. Zarostlý Rajesh hraje ve čtvrtém. ()

iz67 

všechny recenze uživatele

Kdyz nemate zoufale, co delat vecer, tak prijemna konverzacka. Ale jen prvni dil, pak uz to nudi a bezte si radsi zabruslit ()

Leonisa 

všechny recenze uživatele

Ten koncept seriálu se mi líbil, prostě pojďme vyřešit případ během jednoho výslechu. Super. Ale tento seriál tolik podporuje některá klišé a stereotypy, že jsem ráda, že měl pouze 7 dílů. Kdo chce od kriminálky pouze napětí, tak si ho užije. Ale nesmí se moc zamýšlet. Škoda, ten nápad je skvělý. ()

Víteček 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nakonec to působilo dojmem, jako by hlavní myšlenkou celého seriálu bylo, že pravidla a dohled jsou pro policii jen na škodu a jen víceméně takový návod a pokud chtějí dosáhnout kýžených přiznání, tak je musí co nejvíc ignorovat, porušovat nebo obcházet. No, to není přesně to, co bych od toho původně čekal a s čím bych se ztotožňoval. První epizoda byla ještě slušná, i když to ve skutečnosti vůbec nevyřešili výslechem, ale důkazy no a pak už to šlo jenom z kopce. Druhá řada byla už jen jedna velká katastrofa, obzvlášť díly Alex a Danielle. ()

Reklama

Reklama