Reklama

Reklama

Criminal: Velká Británie

(seriál)
  • Velká Británie Criminal: UK (více)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(7)

Obsahy(1)

Detektivové v londýnské vyšetřovně svádí souboj s časem a pokouší se dostat pod kůži třem podezřelým, kteří jsou obvinění z vážných zločinů. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (24)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

První řada lákala hlavně na jména vyslýchaných. V první epizodě se představil David Tennant a ve druhé pak Hayley Atwell, třetí doplnil pro mě neznámý Youssef Kerkour. Líbí se mi, že jde o konverzačku, která se odehrává v podstatě jen ve dvou místnostech a není třeba se obávat o nějaký vývoj detektivů. Vyšetřovací tým se drží víceméně stejný, ale vždy jde hlavně o obžalovaného a jeho případ. Nejzajímavější mi přišla epizoda s Tennantem, který zahrál doktora podezřelého z vraždy nevlastní dcery skvěle a s napětím jsem čekal na rozuzlení. Druhá epizoda s Hayley Atwell mi přišla slabší, protože nepřišel s ničím překvapivým. Závěrečná epizoda s řidičem kamionu, který možná převážel migranty to zase zvedla nahoru. Takže jsem se s chutí pustil i do řady druhé. V první Sophie Okonedo během svého interview nevědomky prozradí informaci, která závratně změní styl vyšetřování a i když je to zajímavé, tak je to nakonec vlastně nejslabší epizoda řady. Následuje výslech arogantního Kita Haringtona, který byl obviněn ze znásilnění a obzvláště otázky, které jsou položené v závěru stojí za to. Ve třetí epizodě Sharon Horgan hrdě bere odhalování úchylů do vlastních rukou, aniž by si uvědomila, jaké následky to může mít. Závěrečné rozuzlení opět skvěle funguje. A na závěr se představil Kunal Nayyar, který si zahrál usvědčeného vraha, co se snaží vyjednat snížení svého rozsudku výměnou za odhalení důležitých informací v otevřeném případu. Podle mnohých nejlepší epizoda, mě osobně se více líbila druhá a třetí, ale pořád to bylo vydařené. ()

jedna_vrana 

všechny recenze uživatele

Nie veľa režisérov sa môže pustiť do takéhoto projektu a za ten nápad si zaslúžia moje mierne nadhodnotenie. Seriál, na ktorý si filmári prenajali jednu kanceláriu (predelili ju zrkadlovým sklom) a kúsok chodby s automatom na nápoje. Všetko je na tejto malej scéne dokonale premyslené, až minimalisticky, každý detail je účelný. Réžia využíva zrýchlenie deja cez západ Slnka za veľkým oknom. Dej sa odohráva na „malom javisku“ – ktorým je vyšetrovacia miestnosť s jedným zrkadlovým oknom. Za ním sú tí „ostatní“. Pozorujú, občas komentujú, máličko sa dozvieme aj z ich súkromného života. Niektoré epizódy sú bravúrne – zasahujú do psychológie zločinu a poctivo hľadajú pravdu, ako sa prípad stal. Vo chvíli, keď sa vyšetrovanie zostruje, môžete na vlastne koži cítiť rastúce napätie a stres, pôsobia takmer klaustrofobicky. Len v niekoľkých prípadoch sú zločiny spracované trochu povrchne, bez ponoru do myšlienok páchateľa. Napriek tomu veľmi pozitívne hodnotím toto filmovanie, keď divák môže podrobne skúmať mimiku postáv. A výber hercov sa tiež podaril. ()

Reklama

Skeksis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To,že sa dej odohráva iba v policajnej vyšetrovacej miestnosti a v miestnosti za jej nepriehľadným sklom, nemusí znamenať, že je to nudné. Mňa to bavilo, hlavne postupne sa odkrývajúci charakter postáv, a ich počiatočná maska. Criminal: Nemecko som nevidela, lebo nemecky som od strednej školy zabudla, a titulky neviem zohnať ani anglické. Criminal: Francúzsko - dala by som asi o jednu hviezdu menej, lebo bolo viac predvídateľné. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Criminal má hned dva skvělé nápady. Za prvé omezit dějiště seriálu na jednu vyslechovou místnost a o to více klást důraz na silný scénář, pevnou režii a precizní herecké výkony. A za druhé, vytvořit hned několik odnoží z různých zemí a s různými týmy detektivů. Úvodní Edgar je napínavá pětková záležitost, další epizody první série jsou už o fous slabší. Ale každopádně právě ten minimalismus fakt hodně baví. Mínus vidím v tom, že je v každé z odnoží prostředí výslechové místnosti totožné - dokázal bych si představit i odlišné interiéry lépe reflektující kulturní specifika každé jiné země. Škoda, že seriál moc dlouho nevydržel, rád bych se podíval i do dalších zemí, třeba i mimo Evropu. Update po druhé sérii: Dvojka dupe na plyn ještě více a zároveň předvádí to nejlepší z celého cyklu Criminal. Bezkonkurenčně nejnapínavější a dobře vygradované příběhy s nepředvídatelnými twisty a zábavně tense atmosférou. I když je osobní rovina vyšetřovatelů tentokrát po většinu času spíše neviditelná, finální díl to několika drobnostmi a jedním menším návratem dobře vynahrazuje. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O niečo slabšie ako Criminal:France najmä kvôli druhej epizóde, na druhej strane časti Edgar a Jay boli zvládnuté veľmi dobre najmä z pohľadu výkonov páchateľov a detektíva Huga. Netflixu možno vytknúť iba to, že šéfky sú už v dvoch sériach ženy (UK aj France) ale ako vyšetrovateľky jedinú epizódu v sérii UK nezvládli vôbec... ()

Galerie (63)

Reklama

Reklama