Reklama

Reklama

Grim & Evil

(seriál)
  • USA The Grim Adventures of Billy & Mandy
Animovaný / Komedie / Rodinný / Fantasy
USA, 2001, 71x22 min

Tvůrci:

Maxwell Atoms

Hrají:

Grey Griffin, Phil LaMarr, Armin Shimerman, Frank Welker, Laraine Newman, Dee Bradley Baker, Jennifer Hale, 'Weird Al' Yankovic, Mr. Lawrence, Gregg Berger (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Dvojprogram Cartoon Network, ktorý sa neskôr rozdelil na dva samostatné seriály. V prvom sledujeme Grima, smrť, ktorý prehrá stávku, a preto teraz musí byť naveky kamarátom Billyho a Mandy. Billy je asi to najhlúpejšie decko na celom svete, kým na druhej strane Mandy je múdra, ale aj vypočítavá a chladná. V druhom stretávame diabolského Hectora Con Carne, ktorého telo bolo zničené pri výbuchu a ostal z neho iba mozog a žalúdok. Tie doktorka Ghastly dá do zaváraninových pohárov a vloží do hlúpeho medveda Boskova. Teraz sa mozog Con Carneho snaží pomocou Dr. Ghastly a zradného generála Skarra ovládnuť svet, ale plány mu marí Boskov, ktorý nikdy nerobí to, čo od neho Con Carne chce a má na mysli iba jedno – jedlo. (pivo)

(více)

Recenze (8)

zdepapepa 

všechny recenze uživatele

Za 5 oba, jak Grim Adventures tak Evil Con Carne. Prostě animace na úrovni, navíc doplněna vtipy, které se opravdu jen tak nevidí. No, co říkáte na to, když Skeleton prohraje s dětmi v limbu(to chození pod tyčí) a musí s nima do konce života kamarádit, nebo mozek(a žaludek) proti rybě soupeří o ovládnutí světa... ()

mysiak 

všechny recenze uživatele

Smrťka, brutálne dobrý čierny humor...pamätám si na začiatok ako krátky príbeh...a bol parádny...a tento seriál je ešte lepší... ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Surový čierny humor pripomínajúci diaľkovo Courage the Cowardly Dog. Akurát to spracovanie nepôsobí tak veľkolepo a tak rodinne ako by určite malo. Možno je aj škodou, že nevznikol o takých 5, 6 rokov skôr, získal by si v konkurencii CN väčší rešpekt. ()

Zalost 

všechny recenze uživatele

Seriál Grim & Evil byl již rozdělen na dvě řady, každá má svého hrdinu. Protože jedna z nich, Evil Con Carne, tu má na CSFD vlastní profil, zde budu hodnotit druhou - Grim Adventures of Billy and Mandy. A hned na začátek - je to skvělý seriál. Už úvodní premisa - Smrťák (Grim Reaper v angličtině) prohraje sázku se dvěmi dětmi a musí být už napořád jejich nejlepší kamarád - je dosti originální. Děti nejsou žádní andílci, Billy je opravdu extrémní hlupák, Mandy je zase chladná a nesměje se (inspirace Wednesday z Addamsovy rodiny je očividná). A dohromady se jim díky Grimovým schopnostem udávají skutečně roztodivné příhody. Tu si vyrazí do školy čar a kouzel (která zdařile paroduje Harryho Pottera ("Hi, I'm Nigel Planter!")), tu je unese Nurgal do středu země, aby měl kamarády, někdy se zase potýkají s vymítačem zla, Hossem Delgadem, a podobně. Seriálu je ale nutno vytknout občasné použití "záchodového humoru" (využití hlenů a podobně), ale naštěstí tam není až tak často. Celkově jde o velmi podařený kousek, pro mě na Cartoon Network momentálně asi nejoblíbenější... ()

jarousch666 

všechny recenze uživatele

Boží, sledoval jsem to na Cartoon Network..teď znovu na jiném zdroji a prostě no....boží:-) Jeden ze seriálů které jsou na kanálech pro děti aby si je užili i rodiče. ()

Reklama

Reklama