Reklama

Reklama

Příběh Nokdua

(seriál)
  • Jižní Korea Joseolloko nokdujeon (více)

VOD (1)

Epizody(16)

Obsahy(1)

Mladík, který se musí skrývat, aby vůbec přežil, najde dokonalé útočiště ve vesnici vyhrazené vdovám. Má to ale jeden háček – musí se kvůli tomu vydávat za ženu. (Netflix)

Recenze (8)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Zajímavé. V některých seriálech se občas v druhé polovině nebo na konci překlopí děj z jednoho stylu do druhého. V The Tale Of Nokdu to udělali, ale povedlo se jim to dost organicky a přirozeně. První polovina působí odlehčeně, viz https://youtu.be/GNYpIObmAJ4 , pak ale příběh zvážní a je celkem o něčem jiném. Kupodivu mi to tentokrát ani nevadilo. Z letošních dvou seriálů s Kim So-hyeon je tento určitě ten lepší. Má mnohem víc co hrát. Na hodnocení 4* má velkou zásluhu 1) postava prožrané hočičky, která mi nejdřív lezla na nervy, ale nakonec jsem si ji docela oblíbil ("Dělám to, abych přežila"), 2) málo vídaný gender-bender, kdy se muž obléká jako žena (a nevypadá zle), 3) samotná Kim So-hyeon, která předvedla druhou nejpřirozenější líbací scénu, jakou jsem dosud v jihokorejské kinematografii registroval. Poslední epizodu, kdyby zkrátili na 15 minut, nic by se nestalo, považuji ji ale za úlitbu fanouškům. ()

EsterH 

všechny recenze uživatele

Videla som niekoľko seriálov, v ktorých sa ženy viac či menej úspešne maskovali za mužov. Tale of Nok-Du je zatiaľ asi jediný, kde sa muž maskuje za ženu a išlo mu to naozaj perfektne. Nenudila som sa ani pri jednom dieli. Napriek tomu, že seriál bol ladený hlavne komicky, nechýbali akcie a uvedomenie si, aký osud museli kedysi zažívať ženy, ktoré sa stali vdovami. ()

Reklama

mikki089 

všechny recenze uživatele

Tohle se povedlo. Oba hlavní hrdinové Dong-yoon Jang i So-hyeon Kim předvedli skvělé herecké výkony. Tae-oh Kang jako záporák poháněný touhou po trůnu také skvělý. Začátek byl vcelku vtipný, Dong-yoon Jang jako žena vypadal i zněl důvěryhodně. Příběh se posouvá celkem rychle, zvraty nejsou tak předvídatelné a i důvody, proč postavy dělají co dělají dávají smysl. Za mě jedno z těch lepších korejských dramat z období dynastie Čoson. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Do těch pěti tomu malinko chybělo, ale jinak naprostá paráda. Hodně mě to bavilo a Jang Dong-yoon mě definitivně přesvědčil, že je prostě Herec. Ve všech polohách, které tady měl, byl naprosto výborný. Jeho vdova byla úplně jiná, než ta "synovská" poloha. Hodnotím před posledním dílem, který na tomhle faktu nemůže nic změnit, protože jeho konfrontace s králem na konci patnáctky, to byl prostě herecký koncert. A ještě jedna věc. Králové jsou sice prakticky ve všech korejských seriálech zralí na Chocholouška, ovšem stihomamem trpící Gwanghae by jim mohl, i podle historických pramenů, vládnout a Jeong Joon-ho si ho střihl naprosto skvěle. No a Lee Monn-shik, to byla třešnička na dortu. Od dob Iljimae se snad vůbec nezměnil a to šibalství má v očích pořád. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (4)

  • Celá seriálová produkce, tedy vlastně úplně všechno, co souviselo s výrobním procesem, bylo 4. 7. 2019 pozastaveno. To vše k uctění památky tragicky zesnulé jihokorejské televizní i filmové herečky Mi-seon Jeon. Ta totiž, dle pozdějšího policejního prohlášení, spáchala ve svých osmačtyřiceti letech v sobotu 29. 6. 2019 ve svém hotelovém pokoji v Čondžu v dopoledních hodinách sebevraždu. A zřejmě si dokážete představit, co všechno se asi muselo během natáčení honit hlavou herečce Yoo-seon Yoon, která se objevila v roli zesnulé, tedy v roli ochranitelky a strážkyně vesnice Hae-soo Cheon, která se musí vypořádat nejenom se vším reálným a skutečným, ale i s tím, co jí v noci probouzí a nedá spát. (Conspi)
  • Hwa-soo Mae je svůdnou seriálovou kurtizánou, původní historickou společnicí a loutkou vlivných mužů, která má vynikat ve společenských vědách a v turbulentním prostředí prolínajících se sociálních vrstev, toužících po společnosti vybraných žen, plavat jako ryba ve vodě. V tomto skromném příběhu jí není nikdo jiný, než jihokorejská herečka Joo-bin Lee. Než se tak ale stalo, bylo avizováno jiné jméno. Tím jménem bylo jméno jihokorejské zpěvačky populární kapely Momoland Yeonwoo. Bylo by to opravdu roztomilé, ale zpěvačce se do cesty postavilo zdraví, a tak roli kurtizány dala vale. (Conspi)
  • Kim So-hyeon o svém hereckém partnerovi (Jang Dong Yoon) v rozhovoru prozradila, že byl po převlečení do ženských šat tak „nádherný, že dokonce i mužská část štábu uznala, že je pěkný“. (Jirka_Šč)

Reklama

Reklama