Reklama

Reklama

Culpepperovi hoši

  • Česko Křest ohněm (více)
Trailer

Obsahy(1)

Skončila občanská válka a šestnáctiletý Ben Mockridge doufá, že se konečně splní jeho sen - stát se kovbojem. A on se splní - ale jenom částečně. Je sice v neustálé blízkosti svých idolů, ale pouze jako pomocník kuchaře. Doprovází stádo dobytka na cestě do Fort Lewis a netuší, že mnozí z jeho nových přátel tuto cestu nepřežijí… (Rocky62)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (18)

Han22 

všechny recenze uživatele

Mladý naivní kluk touží být kovbojem a tak se k jedné partě přidá a poznává kovbojský život. Na to, že je to neznámý film od neznámého režiséra s neznámými herci, tak mě to poměrně bavilo. Pěkně natočené, kluk je sympaťák (hraný opravdovým teenagerem, žádný 30letý "mladík"), kovbojové jsou při nejlepším neutrální, ale spíše pěkní šmejdi, co ani na vteřinu nepřemýšlí jestli mají někoho odprásknout, ale v podstatě ho berou. Příběh veškerý žádný, jen drobné epizodky, občas zidealizované, občas cynické, občas sranda, občas nuda, pár hutných přestřelek. Celkem příjemně se na to kouká až na konec. Holt žádný dobrý skutek nezůstane nepotrestán. Celkem solidní 3*. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Jen pro westernové fandy. Bez jediné velké hvězdy, ale s typově přesným castingem, kde žánrově zatížený fanoušek co má nakoukáno bude pokyvovat hlavou a přemýšlet, kde už tenhle krásný ošklivý ošlehaný westernový ksicht viděl (nejčastěji u Peckinpaha). Typový výběr herců je možná největší síla filmu, všichni kdo se tu objeví, nemusí hrát, stačí jejich zjev a věříte jim vše. Jinak jde o realistický western z honáckého prostředí, takže "jen" drsná dokumentární syrovost s několika dramatickými scénami. ()

Reklama

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších westernů - 100 Greatest Western Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. Culpepperovi hoši je typický western ze 70. let 20.století. Tedy surová, realistická, prašná road movie bez komplikovaného scénáře, bez výrazných hrdinů - naopak spíše s antihrdiny. Hlavní postavou je dospívající chlapec, který se přidá partě rančera Culpeppera ženoucí stádo po daleké štrece. Místo za kovboje je přijat jen za pomocníka kuchaře, i tak ale poznává mnohé temné stránky života honáků - násilí, krádeže, přepadení, smrt kolegů. Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=TSMFCJDVWms Ještě bych chtěl dodat, že verze na TV JOJ Plus má předčasně ustřihnutý konec (pozdravuji za to zodpovědné idioty z této televize), zrovna tu závěrečnou přestřelku, takže jsem se musel dodívat na netu. ()

StaryMech 

všechny recenze uživatele

Bývalý módní fotograf a tvůrce reklam pro mamuty trhu namíchal z klišé o životě kraváků, kritického pohledu na ně, skromného realismu a úsečného humoru pro mě překvapivě přitažlivé dílko, které v návaznosti na předchůdce typu Davesova "Kovboje" a v souladu s dobou přibližuje filmové rozprávky skutečnosti, aniž přitom riskuje, že příznivcům žánru nebude po chuti. ()

liskam 

všechny recenze uživatele

Western s velkým W. Western bez zbytečných kecu,bez umělého hrdinství. Prostě velice reálná část života na americkém západě. Ve filmu sice nevidíme žádné herecké esa, ale možná i diky tomu je ten film takhle syrový. Jsem také mocrad, že nám alespoň jeden film ukázal kovboje v právem světle. Jsou to přeci jen lidé jako my. Za mě 95% ()

Galerie (9)

Zajímavosti (2)

  • Charles Martin Smith v tomto filmu debutoval. (Pumiiix)
  • Dick Richards v tomto filmu debutoval jako režisér. (Pumiiix)

Reklama

Reklama