Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Spisovatel Paul se vrací domů ze světové války, kde se snaží vyrovnat se se zdravotní újmou a post-traumatickým stresem, který ho budí ze snů a vzal mu chuť do života. Chystanou sebevraždu mu náhodně překazí statkářova dvanáctiletá neteř, pro niž v něm vzplanou hluboké city. Když se ji ale snaží upoutat jen pro sebe a dát ji vše, co může, dostává se do slepé uličky. (Dimo)

(více)

Recenze (6)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Úžasný hudební motiv (ten zpívaný, nemůžu ho nikde najít), poněkud slabší děj, a hlavně - ta holka měla být aspoň o dva roky starší. Nejsem žádný puritán, ale v Spielen wir Liebe si aspoň "hrály" spolu děti, Pierre Clémenti měl v době natáčení aspoň pětatřicet a tady už se o pedofilii mluvit dá, Katya Berger totiž vypadala klidně na míň (a mezi námi, mohli vybrat hezčí holku). Odvážné ano, napínavé ne, glamourovka trochu jako u Davida Hamiltona. ()

fragre 

všechny recenze uživatele

Jakýsi kříženec Lolity a Smrti v Benátkách, ovšem stvořený režisérem, který nedosahuje kvalit Kubricka či Viscontiho, takže občas je to dost chtěné. Navíc, ten objekt hrdinovy touhy má po většinu času tak nehnutý obličej, že by mohl být vyměněn za starodávnou panenku s porcelánovou hlavou, aniž by to ovlivnilo hereckou kvalitu filmu. Hodně slabé 3*. ()

Dimo 

všechny recenze uživatele

Skromné drama, které by se v dnešní době jistojistě nenatočilo pro značný výskyt nahatých až erotických scén, ve které figuruje mladá slečna. Právě díky jiskřivé, avšak stále zvláštně napjaté atmosféře ve stylu Lolity (včetně vygradovaného konce) se jedná o zajímavé dílo rozpoznatelného Italského stylu. ()

Flarnytryl 

všechny recenze uživatele

Čekal bych, že mě Piccole Labbra díky svému tématu hluboce zasáhnou, ale nestalo se tak. Žádná z postav nezískala mé sympatie a tak jsem nepříliš rychle plynoucí děj zrovna dvakrát neprožíval. I samotný vztah muže s dívkou byl zpracován průměrně a celkově vzato na celém filmu nebylo nic, co by mě zaujalo. Ale možná je chyba ve mně v tom, že nejsem schopen přijít na chuť italským filmům. ()

Reklama

Reklama