Reklama

Reklama

Bláznivý svět veverek

(TV film)
  • Německo Die verrückte Welt der Hörnchen (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

V lese jsou doma odjakživa. Stvoření, díky nimž se každá procházka lesem mění v dobrodružství. Nechme se okouzlit tajemným životem veverek a jejich úžasnou povahou... Veverky patří k nejznámějším savcům. Všude na světě se s chutí přidávají k našim piknikům v parku, oslňují nás svými akrobatickými kousky a baví naše děti jako postavičky v kreslených seriálech. Veverky se vyskytují v podivuhodně různorodých typech prostředí. Některé umí létat, jiné plavat. Některé žijí v dutinách stromů, jiné pod zemí, další dávají přednost ledovým pustinám nebo spalujícím pouštím. Ale nenechte se zmýlit tím, jak jsou roztomilé. Sice jsou malé, ale veverky jsou zároveň jedním z nejrozšířenějších druhů na světě. A mají velkou rodinu. Tento přírodovědný film představuje nejbláznivější druhy veverek a ukazuje, jak dobře si umí poradit s extrémním životním prostředím i zvědavými (lidskými) sousedy. Odhalte okouzlující svět jednoho z „nejsledovanějších“ savců na Zemi. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Dokonalost! Jak mě dokumenty o přírodě obecně k smrti nudí, toto mě nadchlo. A skoro celou dobu jsem nechápal, jak mohli některé záběry natočit. Pokud člověk nemiloval veverky už předtím, tak po zhlédnutí této pecky už prostě není jiná možnost. ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

málokdy komentuji dokumenty ale tady mi to nedá.Ponoukl mě k tomu český komentátor.Tak skvělý hlas jsem už dlouho v českém cinema světě nepotkala.Co se týče natočení mám nepříjemný pocit (nejsem přesvědčená) že si filmaři vypomohli k atraktivním záběrům digitálem. ()

Reklama

Iczena 

všechny recenze uživatele

Moc krásný dokument o úžasných veverkách z celého světa! Mám je moc ráda, jsou roztomilé a bláznivé, věčně v pohybu, zvědavé a odvážné...od těch obecných až po psouny! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Půvabný dokument o veverkách představí nejen veverku obecnou, která se musí postarat o mláďata, ale také čipmanky sbírající zásoby na zimu, ostražité psouny, indickou ratufu obrovskou či poletušku severní, která dokáže při rychlosti až 30km za hodinu dolétnout na vzdálenost 80 metrů. Veverka kapská si dokáže poradit i s kobrou a sysel umí krást žaludy datlům, i když za to schytá několik klovnutí. A když se snaží veverka obecná vylovit z vody oříšek, leckomu se jistě vybaví Doba ledová. Svišť horský, sysel veveří či harrisův, ti všichni představují početnou skupinu veverek, která čítá bezmála 270 až 280 druhů. Poučné, vtipné a zábavné. ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama