Reklama

Reklama

Raya a drak

  • USA Raya and the Last Dragon (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Kdysi dávno ve fantazijním světě Kumandry žili lidé a draci v harmonii. Kdykoliv pak zlověstné nestvůry nazývané Druuni ohrožovaly zemi, draci se pro záchranu svých lidských přátel obětovali. Nyní, o 500 let později, jsou tato monstra zpět a osamělá válečnice Raya, se vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby vystopovala posledního draka a hrozivé Druuny zastavila jednou provždy. Během své cesty však zjistí, že k záchraně světa nebude zapotřebí jen dračího kouzla, ale především i důvěry. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 7

Recenze (289)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Ale jo, docela povedenej animak. Respektive takova sazka na jistotu, ktera pripomina Vaianu a x dalsich animaku. Takze necekejte nic prekvapivyho, film jede podle stokrat omlety sablony, akcni sceny stridaj ne moc vtipny scenky a do toho sem tam trochu zdimani emoci. Hlavni hrdinove jsou vcelku fajn, dej svizne odsejpa, ale podle traileru jsem prece jen cekal trosku epictejsi fantasy. Proste poctive odvedena prace bez spetky originalniho napadu na kterou si za chvili ani nevzpomenete. Slabsi 4*. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Raya je od Myšáka vlastně jen další sázka na jistotu. Animace je nádherná, hudba výborně pasuje, zasazení je kouzelné (obzvlášť pro milovníka východní kultury), postavy mi byly sympatické ale příběh - ten je tak základní, tuctový, s očekávanými zvraty... Vážně nebyla jediná chvilka, kdy by mě něco překvapilo, vše jelo přesně podle toho, co jsem očekával. Napětí se nedostavilo, emoce jsem sice nějaké pocítil, ale nebyly tak silné, jak by bylo k nějakému nezapomenutelnému zážitku třeba. Zkrátka všechno se mi tu líbilo, až na ten obyčejný a dle mého nikterak originální příběh. Mohlo to být úžasné, poutavé, podmanivé, originální, ty ingredience pro to tam jsou, ale nakonec je to jen další sázka na jistotu. Potěší, ale nepřekvapí. 6,7/10 ()

Reklama

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Raya je pro mě skvělý mix Kungfu Pandy a Prince Egyptského, přitom si ale drží vlastní osobitost, styl a hrozně hezky se na to dívá. Jen škoda, že to neni víc dospělé jako v případě Prince Egyptského. Ubral bych na ukecanosti Sisu (proč jako drak mluví :/ )?. Jakmile začne neřízeně kecat, tak to ve vteřině podráží nohy serióznosti a jde to okatě víc pro děcka, což je škoda. Posledních 20 minut je ale geniálních, jako z jiného, toho dospělejšího filmu. Takže jo, celkově jsem to žral a přiznám se, že mě emočně animák dlouho takto nesetnul :)). Animačně absolutní top a soundrack si rozhodně pustím! 4.5* ()

Marcos22 

všechny recenze uživatele

Walt Disney Animation Studius přináší po snímcích Odvážná Vaiana, Raubíř Ralf a internet a Ledové království II ten dosud nejdospělejší film, který staví na lidské důvěře, jež bývá společností vnímána jako symbol slabosti a naivity. Zatímco lež a zrada jsou považovány za atributy síly a moci. Na základě těchto dvou antagonistických prvků staví Raya a drak souboj dobra se zlem. Raya  a drak využívá a vykrádá řadu celosvětově známých a úspěšných filmových sérií svého studia, ať již jde o zábavný způsob vyprávění ve stylu Indiana Jonese, podobnost světa s hlavní představitelkou Rey ze sequelové trilogie Star Wars či rozdělení lidstva na kmeny, jako tomu bylo u Black Panthera. Film zároveň vzdává poctu Hajao Mijazakimu a jeho Princezně Mononoke, jelikož se snímek též na obecné úrovni zabývá soužitím člověka a přírody. To vše v kombinaci s dechberoucími vizuálními efekty a animací mimického výraziva, stírající takřka hranice s realitou, tvoří oku lahodící koktejl nového a neprobádaného světa, který má chuť divák ještě mnohokrát navštívit. Pokud jste fanouškem jednoho z výše uvedených snímků a nebo máte třeba jen rádi draky, je Raya a drak filmem pro Vás. Za mě poctivé čtyři hvězdy. 👍 (18.04.2021) ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Typicky disneyovská omalovánka, která tentokrát nerebootuje, ale vypráví "originální" příběh plnej imaginace, akce a dětský radosti. Akorát ten příběh už tady byl stokrát, nápady jsou převzatý z kdečeho, akce postrádá dynamiku a to jediný, co zůstává, je ta dětská radost. Pěkný to je, má to hezkej soundtrack, skvělou animaci, ale komu není osm, toho aquadragon do fiktivního světa prostě nestrhne. Od toho je tu Aquaman. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Produkční tým se rozhodl cestovat po asijských zemích jako Laos, Kambodža, Thajsko, Vietnam, aby získali inspiraci a představu, jak by měla vypadat fiktivní země Kumandra a její kultura. (Kuzmik)
  • Rayin bojový styl využívající dvě hole vychází z filipínského bojového umění Kali, také známého jako Arnis nebo Escrima. (ČSFD)

Související novinky

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Reklama

Reklama