Reklama

Reklama

Raya a drak

  • USA Raya and the Last Dragon (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Kdysi dávno ve fantazijním světě Kumandry žili lidé a draci v harmonii. Kdykoliv pak zlověstné nestvůry nazývané Druuni ohrožovaly zemi, draci se pro záchranu svých lidských přátel obětovali. Nyní, o 500 let později, jsou tato monstra zpět a osamělá válečnice Raya, se vydává na dlouhou a nebezpečnou cestu, aby vystopovala posledního draka a hrozivé Druuny zastavila jednou provždy. Během své cesty však zjistí, že k záchraně světa nebude zapotřebí jen dračího kouzla, ale především i důvěry. (Falcon)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (289)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Bych možná i tu třetí hvězdičku dal, ale nedávno jsem viděl Mulan a té Raya nesahá ani po kotníky. Na rozdíl od ní je Raya totiž takový strašně rutinní animák. Je sice pravda, že nějakou atmosféru to má a třeba taková Sisu je, na rozdíl od většiny ostatních, docela dost sympatická postava. A taky animace je samozřejmě skvělá, ale to už beru spíš jako normu, když za tím stojí Disney. Příběh je ale dost neoriginální, postavy většinou nezajímavé nebo otravné, nějaký humor v tom skoro ani není a celkově je to prostě takové strašně průměrné. Na jedno zhlédnutí to obstojí, ale nějaký větší nebo silnější zážitek se fakt nekoná, aspoň u mě ne. Navíc mi nesedlo, že je to hard-fantasy a že je v tom příliš akčních scén, které z obyčejné pohádky skutečně dělají skoro až blockbuster. Popravdě netuším na co si to chce hrát, ale jestli nás čeká víc animáků ve stylu připomínajícím Marvelovky, tak potěš. Jako by tím už trh nebyl přeplněný... Lepší 2* ()

SonGokussj 

všechny recenze uživatele

Vcelku zajímavé se na toto kouknout pár dní po opakovaném shlédnuti Avengers: Infinity War :-) Protože průběh to má, alespoň v první polovině, dost stejný. Animace super, dráček úžasný, vyprávění milé. Ale až na pár odlišností do kopíruje klasický 1000x odvyprávěn příběh o putování s cílem "najít všechny části", u toho trochu poznat postavy, skamarádit veškeré frakce, ach, zrada důvěry, ach, náprava důvěry, vše dobré, konec dobrý. Proto ten střed. Ale pokud jste neviděli, určitě to patří k tomu lepšímu :-) Nezklame. Dragon goes brrrrr 60 % ()

Reklama

Martrix 

všechny recenze uživatele

Na první pohled je to vizuálně podmanivý animák se solidním příběhem, který je díky pěkně vybudované mytologii i vcelku fajn postavám mnohem lepší fantasy, než třeba Andersonův scénáristický výtrus Monster Hunter. Spousta lidí se v tom dál nimrat nebude a spokojí se s tím. Já mezi ně tak úplně nepatřím, ale stejně tak nemám potřebu nimrat. Jsem za každý aspoň trochu originální příběh rád. Ano, je to korektní a tak vůbec Disney vykuchané, ale zároveň to nemá ty dětské mozky ani čím vytunelovat. Další animák do sbírky ke kouskům jako Odvážná Vaiana: Legenda o konci světa, nebo Rebelka. Za příběhy s nějakým základním poselstvím...v tomto případě o důvěře, bychom měli být vlastně vděční. V tomto případě se totiž hollywoodští pokrytci nepokoušeli děti očkovat novou "sex and color osvětou", která teď przní většinu filmů a seriálů pro dospělé. Resp. díky českému dabingu nemusíme řešit, že byly v originále některé postavy přeobsazeny, aby byly namluveny nebělochy... . ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Tuk tuk je strašně upozaděný. Z tahouna traileru udělali vlastně jen vozidlo... Raya je scénáristický mišmaš honící se za originalitou, ale naštěstí ve své podstatě zůstává klasickou disneyovkou jakou máme rádi. Neokoukaný svět hýřící barvami, legrační parťáci a konec jako by vypadl z Infinity War/Endgame. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Klasický príbeh, ktorý čerpá s rôznych kultúr sa tu stretáva s nádherne spracovanou animáciou a dobrou hudbou. Veľké plus patrí práve animácii alebo už práve spomínanej hudbe, tradične spoľahlivého J.N Howarda, ktorý tu ako jediný ponúkne strhujúcejšiu dávku akcii, či emócii. Hudba totižto pekne bičuje film vpred, dobre funguje aj v emotívnych scénach, no to isté sa nedá povedať o postavách či príbehu, ktorý nedokážu strhnúť, tak ako napríklad Ľadové kráľovstvo, alebo zaujať ako v animáku Na vlásku. Tak či tak sa jedná o pekne natočenú rozprávku, ktorá zaujme spracovaním. Obľúbený soundtrack: Return. 70% - 3* ()

Galerie (40)

Zajímavosti (10)

  • Původní datum vydání filmu bylo 25. listopadu 2020, ale kvůli pandemii covid-19 byla premiéra přesunuta na 12. března 2021. (ČSFD)
  • Jedná se o vůbec první celovečerní film studia Disney, který vlivem pandemie covid-19 vznikal celý na dálku. Kompletní animace i natáčení dabingu probíhalo u tvůrců doma, takzvaně „homeoffice“. Na produkci filmu se tak podílelo více než 400 domácností. (Najlvin)
  • Jedná se o třetí animovaný film společnosti Disney, který je produkován v poměru stran 2.35:1. Další dva zmíněné snímky jsou Duše (2020) a Frčíme (2020). (Kuzmik)

Související novinky

Black Widow a Cruella míří na Disney+

Black Widow a Cruella míří na Disney+

24.03.2021

Špatné zprávy pro kina, dobré zprávy pro nedočkavé diváky. Studio Disney čerstvě oznámilo, že vedle tradiční premiéry v kinech dorazí snímky Cruella a Black Widow rovněž ve stejný den i na… (více)

Reklama

Reklama