Reklama

Reklama

Mořská horečka

  • Česko Nebezpečí z hlubin (více)
Trailer 1

Študentka morskej biológie Siobhán (Hermione Corfield) musí opustiť pohodlie vedeckého laboratória a v rámci štúdia sa spolu s poverčivou posádkou vydať na týždennú plavbu rybárskou loďou, kde má zdokumentovať podmorský život. Prvá takáto príležitosť sa naskytne, keď ich loď uviazne uprostred oceánu a u členov posádky sa začnú objavovať príznaky neznámej infekcie. Siobhán tak musí využiť všetky svoje vedomosti a aj za cenu ľudských životov zabrániť rozšíreniu nákazy na pevninu... (TV Markíza)

(více)

Recenze (61)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Je fakt, že v řadě scén působí Sea Fever trošku podfinancovaně, nicméně čekat od laciné evropské koprodukce hollywoodské triky by mohl jen prosťáček prostinký. Horší je, že celovečerně debutující režisérka příliš přesvědčivě nedokázala podat ani stupňující se ponorku mezi postavami a z jejich nezávidění hodné situace vykřesat trochu toho filmového napětí. Tajemno mořských hlubin na mě ale stejně zase fungovalo, mám pro tyhle náměty slabost, takže slabší trojku dám. Každopádně letošní Underwater mě potěšil násobně víc. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Taková zahraniční spolupráce a taková sračka? Spíše nesympatické postavy, žádné hollywoodské triky a jediná akční scéna, jsou prasklé bulvy námořníka... OBSAH: Skupina rybářů se vydává na plavbu a v rámci biologického výzkumu vezmou na palubu i mladou vědkyni. Když jejich loď uvízne na mělčině, začne pronikat trupem neznámý sliz. Brzy pochopí, že nemají kam uniknout a něco na ně čeká ve vodě. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som chcel napísať „Vec na vode“, ale ono to nakoniec s Carpenterovým slávnym sci-fi hororom v skutočnosti nemá až tak veľa spoločného. Dokonca netuším, či to môžem s čistým svedomím označiť za stopercentný horor. Niektoré scény k tomu bez debaty zvádzajú, ale v konečnom efekte fakt neviem. Herci sú typovo slušne vybratí, ale žiadny z nich nepredvádza zázrak, niektoré scény sú nepríjemne realistické a teda nepríjemné a atmosféra na lodi uprostred mora sa robí sama. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Příjemný sci-fi horor z mořského prostředí, na němž je sice vidět menší rozpočet, ale to se týká zejména speciálních efektů. Tedy udělané jsou dobře, ale není jich mnoho. Komorní námořnické drama tak trochu připomene snímky - Harbinger Down, Věc, Vetřelec aj. Snímek mohl být klidně brutálnější, i když dojde na výstřel očí doprovázený karmínovou fontánou, leč příležitostí k rozkladu těl bylo více. Pěkná paranoická atmosféra, kdo má parazita v sobě a kdo ne, se stupňuje a míří ke katastrofě. Konec si zaslouží pochvalu. Samostatnou hvězdu dávám za podmořské záběry, byť jich samozřejmě mohlo být víc. A neznalí si možná půjdou zjistit, co znamená slovo hadál. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Na film jsem narazil úplnou náhodou a vůbec jsem netušil do čeho jdu. O to větší mě pak čekalo překvapení. Je sice evidentní, že film nedisponoval vysokým rozpočtem ale i tak je z toho nakonec napínavý hororový Sci-Fíčko. S větším rozpočtem by se z toho dalo vyždímat daleko víc  ale i přesto převládá spokojenost. A vzhledem k tomu, že je to Hardimanova prvotina bez váhání uděluji 4hvězdy. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Velmi nadějný a lákavý námět. Takový Vetřelec na moři z toho dejme tomu klidně mohl být (a jedna scéna dokonce dost znatelně Vetřelce cituje), ale pro mě to teda nefungovalo snad v ničem. Rok od roku si říkám, že scenáristé už snad mají něco nakoukáno a mohli by vědět, jak napsat postavy, které jednají jako lidé a ne jako idiotské stroje, které na sebe vzájemně neumí logicky reagovat. Tenhle snímek však potvrzuje tu druhou možnost. Zdejší charaktery jsou jak z hororové parodie. Neasa Hardiman, ač očividně má určité nápadité vize, poměrně selhává v budování jakékoliv hororové scény - vše se tedy tak nějak prostě děje za hudebního doprovodu pomalého a smutného piana (to někomu může navodit hororovou atmosféru?) a gradace děje, nebo nedej bože strach o postavy zcela postrádáte. Nakonec je to jen další z řady filmů, které spočinuly na rozsáhlém hřbitově pohřbených nadějných námětů. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Milujem tento subžáner, možno aj najviac, aj keď radšej ho mám s ozajstným monštrom, napádajúcim posádku fyzickým útokom, než len vypúšťaním lariev. Kapitánujú dnes už ostrielaní Dougray Scott a Connie Nielsen, a hlavnej role sa ujala ozaj cute zrzka, ktorá vyzerá jak cudnejší klon Karen Gillan (a ešte sa aj volá Hermiona!). Len tam nejak neni nič, čo by sa reálne snažilo preliezť hranicu štvrtej hviezdy, možno s výnimkou pár fotogenických vizuálov v závere a záverečného songu. O rok o tomto čase tomu kliknem na profil a budem sa pomocou komentárov a galérie snažiť identifikovať, čo že to bol za film. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem větší sračku. Příběh je celkem v pohodě, atmosféra od poloviny taky, top scéna jsou explodující oči, ale nejvíce mě srala už od první chvíle ta zrzka, která sice byla k ošukání vhodná, ale její chování bylo na facku. Na jedno zhlédnutí fájn, ale za dva dny si na to už ani nevzpomenete. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

No tak infekcia je už všade. Nad povrchom sa vznáša nesmrteľný covid, na ktorého náš premiér hodil atómovku, no nezmizol covid, ale pre novinármi premiér. A pod povrchom rozkazuje zas nejaká želatina. Nuž čo už, film bol síce svojim námetom lákavým ako pre asociála riedidlo, no nakoniec bol vzrušujúci ako katechizmus pre ateistu. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Pro fanousky morskych priser a pandemickych hororu. Koreny ma snimek ve fmu The Now. V dobe koronaviru aktualni tema.Film ma velmi maly rozpocet, ale je natocen inteligentne. Hrdinove zapasi s etikou a s infekci. ()

Crocuta 

všechny recenze uživatele

Nenechte se mýlit hodnocením idiotů, kteří v recenzích uvádějí kupříkladu že loď (uprostřed otevřeného oceánu!) "uvízne na mělčině". Film má velmi dobrou atmosféru, kvalitní dramaturgii a gradaci a v neposlední řadě zajímavé postavy s věrohodnou psychologií. Pro příznivce originálních, osobitých hororů, nikoliv konzumních prefabrikátů určených masovému publiku a blbovi s nejhorším vkusem na CSFD, jasná volba. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Protože mám podobná paraziticko-paranoidní béčka ve velké oblibě, dám čtyři, ačkoliv to rozuzlení... Ale popořadě. Dlouho mě bila do očí podobnost s prvním Alienem - loď (tedy námořní, ne kosmická) plující mimo kurs, neznámé parazitické cosi, objevení pozůstatků jiné lodi s mrtvolami, pak přijde společná uvolněná večeře naší posádky a já už už čekal, že... Ale dál už to jde trochu jiným směrem. A ten závěr... No umíte si představit, že by Ripleyová ve finále horovala ne za zabití Aliena ale jen za jeho vyhození z lodi, protože jde o výjimečnou a vzácnou formu života která "chce přece taky žít"? Pche. Jinak ale atmoška na palubě je příjemně klaustrofobická, herci jsou výrazní (vede železná lady Ciara, nezapomenutelná matka ze Survivalist), no a zrzka Siobhán je nakonec aspoň hezčí než Ellen, i když nosí smůlu a v hlavě má ekologickýho mozkožrouta. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Podle mě to chtěla Hardiman postavit na stupňujícím napětí, které mezi napadenou posádkou panovalo a houstnoucí atmosféře. Jenže nepovedlo se ani jedno a tím pádem nezůstalo prakticky nic. Jen vystřelené oči a docela solidní casting, který to ovšem nemohl spasit ani náhodou. 15% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Potenciál velkej, ale málo peněz znamená osekat kreativitu na minimum a tak to po fajn začátku upadne do zoufalých snah uplést z hovna bič. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Vidim za svoj zivot len malo filmov , kedy lod sa ocitne sama uprostred oceanu. Navyse ta studentka predpokladala, ze pojde len o tuctovu vypravu na otvorene more za podmorskym životom  : 67 % ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Tohle nemuselo být tak hrozný, protože to má takový ten lehce Vetřelec be like nádech a vesměs mě tu nic vyloženě neštvalo a vlastně mě i zajímalo, co se to tam teda pod tou vodou nachází. Problém je v tom, že asi nebylo zas až tak moc peněz na vytvoření něčeho kvalitnějšího a ten nápad je taky trochu moc plochý a nezajímavý. Další mínus jsou tu postavy, protože kromě Hermione to byly příšerně nesympatické nezapamatovetelné tváře. Je to ale jeden z těch dvouhvězdičkových filmů, které se ještě dají unést a třeba je nakonec i v něčem oceníte. ()

Adaamos21 

všechny recenze uživatele

Slabší trojhvězdí. Námět dobrej, tenhleten žánr fakt můžu, bohužel přiliš mnoho klišé situací a napětí téměř nula. Life a Věc na malém prostoru rybářské lodě, která má alespoň docela sympatickou posádku.. ()

vnimatkrasu 

všechny recenze uživatele

Nezáživná konverzačka bez známek ponorky, ze který si odnáším jen zásadní znalost, že až někdy vypluju na moře se zrzkou, budu vědět, že je zle. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Toto bolo v pohode. Obrovská chobtnica znepríjemňovala život skupine námorníkov na predpotopnej lodi. Desivé menej, skôr pekne ukázané, prečo nebrať ryšavku na loď, ako prežiť karanténu ( och aké aktuálne) a ako neplávať do nebezpečných zón, lebo zisk je zisk. Keby sa to vyhlo klišé, bolo by lepšie. Slabučké 3 z 5 ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle už tu dlouho nebylo Irsko/Americko/Anglicko/Švédsko/Belgický horor a takový bídný výsledek. Mořská bioložka se nalodí na loď s lovci ryb po cestě narazí na cosi co vypadá jak pijavice křížená s medúzou a chobotnicí a to jich napadne. Teď si možná řeknete paráda a nyní se to rozjede , ale chyba lávky v celém filmu už uvidíte pouze jedny prasklé oční bulvy a nic víc. Chybí zde atmosféra hororové scény a kromě té bioložky i sympatické postavy (ta babka mě srala už od začátku) navíc zde máme i imigrační politiku máme tu asi Pákistánce , Syřana na černouška a Asiata se bohužel opět nedostalo. 40 procent za toho tvora pokud se nepletu nic takového ještě v hororech nebylo a za konec , který překvapil s tím kdo to přežil. Herečka z Rust Creek a Slaughterhouse Rulez herečka z Wonder Woman herec z Vatikan Tapes ()

Reklama

Reklama