Reklama

Reklama

Black Panther: Wakanda nechť žije

  • USA Black Panther: Wakanda Forever (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Královna Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) a Dora Milaje (Ivy Haralson) bojují o ochranu svého národa před zasahujícími světovými mocnostmi poté, co se rozšířily zprávy o smrti krále T’Chally. Zatímco se obyvatelé Wakandy snaží přijmout svou další kapitolu, hrdinové se musí spojit a s pomocí Nakii (Lupita Nyong'o) a Everetta Rosse (Martin Freeman) vytvořit nový svět pro království Wakanda. (Falcon)

(více)

Diskuze

Knowho

Knowho (hodnocení, recenze)

Oznámen animovaný seriál ,,Eyes Of Wakanda", který má dorazit v roce 2024

PD321

PD321 (hodnocení, recenze)

Na to, že to mělo 2 scénáristy tam vlastně žádnej děj nebyl. O něco málo horší byly triky. Vedoucí úloha černých žen ve světě byla už jenom úsměvná, dyť je to přece scifi.

GanosLal

GanosLal (hodnocení, recenze)

já nikdy nepochopím proč ve filmech neřeknou něco jako hej ona je zatím jen dítě, která udělala veděcký projekt do školy a americká vláda jí ho ukradla ap oužila na hledání toho a toho.. místo toho prostě hej já ti nedovolim ji zabít a neřeknu ti proč, a proč je v tom nevině 

nebo že hází vinu na Namora, že "zavraždil" královnu.. přitom ona byla první kdo prolil krev a on se pomstil.. 

jo mě nevadí černoši.. ale dnešní studia ze mě udělali anti-woke a homofoba :) a že černoši nikdy neměli šanci se prosadit? :D proboha.. za posledních několik dekád je spoustu filmů a seriálů s černoškou hlavní postavou a spoustu z nich mají hodnocení nad 90% :D dnes je problém úplně jinde aa to, že kvůli nějakým kvótám se tam objevují lidi, co nemají žádný talent a jde to vidět i na hereckých výkonech a potom často i u tvůrců a scénářů, kde jsou tihle lidi také kvůli kvótám, protože se na tom musí podílet a musí se jim ustupovat.. 

spoustu dialogů v tomhle filmu bylo retardovaných a spoustu amatérských výkonů na film za stovky mega od Marvelu

Uživatel GanosLal smazal svůj příspěvek.

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Ratemus

Jo, vidíme to stejně. Upřímně, co na tom že je kapitán Amerika černoch nebo Iron Man asiat, je to celé fikce .. může to být kdokoliv. U tohoto filmu musím obzvlášť vyzdvihnout že je to zkrátka "hrdý černý film", kde není potřeba to nijak zdůrazňovat, postavy stojí samy o sobě a nedeklamují že jsou prostě "černé a utlačované", ten film razí vlastní motivy, zkrátka sakra, moc se mi to líbí. Když to porovnám třeba s Falconem a Winter soldierem, kde Falcon snad v každé druhé větě musel říct že je černý .. chápu kam to směřovalo, ale podle mě to pak hrozně bije do očí. Mně sakra vůbec nevadí jakou má rasu, není potřeba to říkat každé dvě věty. To mě potom zaráží.

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

GanosLal

Doba je taková, každý na to pohlíží jinak. Z mého úhlu pohledu opravdu není za každou cenu nutné prosazovat účast jiných ras a etnik či například ženského pohlaví v historických filmech. Přímo mi to nevadí, ale přijde mi to zbytečné, ve smyslu, že pokud se jedná o nějak danou historii, držel bych se toho - asi jak kdyby ve filmu o založení Islámu hrál Mohameda Islanďan :). Každopádně v čemkoliv jiném to není problém.

Imho je to co se stalo hlavně černochům chyba naší rasy, so... myslím že opravdu přežijeme když dostanou možnost se pořádně prosadit ve filmovém průmyslu. Už si vytrpěli dost. 

na příspěvěk reagoval Ratemus

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

GanosLal

Jo počkej, ty myslíš tu flashback scénku infekce deseti vteřin kde se Namor vrací na souš a tam jsou ti otrokáři a pak jak tam asi třikrát zazní o Američanech že jsou oblíbení kolonizátoři? Nebo ti vadí že se tam dvakrát řekne že Aneka a ta druhá jsou lesby? Tohle ti vadí ? Chlape ty bys měl úplně přestat sledovat filmy Hollywoodu a přesídlit na Evropskou nebo asijskou produkci 

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Pod dnes moderní slovíčko woke se dá schovat všechno. Jakmile je člověk přecitlivělý a vše se ho dotýká, neumí to vyjádřit vlastními slovy a česky tak prostě použije woke a sveze se na vlně dnešních bojovníků proti potlačování bělochů a jejich nadřazenosti, jelikož nedej bože aby byl ve filmu nějaký černoch, to je hned totiž, jak to vyjádřit, už vím....woke 

Uživatel Ratemus smazal svůj příspěvek.

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

GanosLal

Je to film o zemi v Africe kde žijí nečekaně černoši. Velice woke. Ještě když to vedou černé ženy, jak pobuřující...

na příspěvěk reagoval GanosLal

GanosLal

GanosLal (hodnocení, recenze)

proč to udělali rasistický proti bělochům? tak jako v jedničce si vytírali prdel, tak tady ještě víc 

a ten začátek byl trapný.. zabezpečení laboratoře wakandy, jako nějaké pouliční lékárny a lidi wakandy s lehkostí vydali přístup ke všemu z vibrania.. tak určitě.. to je odpad

na příspěvěk reagoval Darth_AK, Yoshitsune

Uživatel GanosLal smazal svůj příspěvek.

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Merengues9

Za mě to utáhla úplně v pohodě..žádný problém..zaporaci mi přijdou oba na stejné úrovni, Namor možná trochu lepší...

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

nicméně sem rád, že sem film viděl, protože mi pomohl přehodnotit názor na čtvrtého Thora

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Merengues9

Shuri je fajn postava, to jestli na to má i ta herečka, se uvidí v budoucnu. Přeci jenom film, si otevřel zadní vrátka a ono se tak nějak počítá s tím, že nová generace nastoupí. 

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

Darth_AK

Jak píšeš, má lepšího záporáka a i Tchala je lepší BP, podle mě Shuri nemá na to aby to utáhla. A taky v té době to byla příjemná změna podívat se do Wakandy. Nicméně souhlasím s tím, že BP je u nás právě kvůli tomu co píšeš ne moc oblíbený, Ale to je zas na jinou debatu. 

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Ratemus

Darth_AK

Darth_AK (hodnocení, recenze)

Merengues9

Je to dle mě na stejné úrovni. Jednička má lepšího záporáka a až do finále plyne lépe, ale finále je docela nepřehledný shitfest. Dvojka je osobnější, emocionálnější a vymezení boje mezi Namora a Shuri tomu dodává na přehlednosti. Oba díly mají skvělý soundtrack. Za mě jsou to dva 4* kvalitní filmy, a upřímně si myslím že spousta odporu v Česku pramení ze základu z toho, že nedokážou unést film s takovým množstvím herců černé pleti.

na příspěvěk reagoval Merengues9

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Merengues9

Killmonger byl super, ale celkově ten příběh, to vyprávění, to úplně né dobré CGI, jednička je dobrá, ale dvojka je víc osobní. Místy mi to připomínalo Občanskou válku. 

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

První Panther má zde lepší hodnocení, než dvojka, která je ve všech směrech lepší, jestli máte lepší vtip, než je tohle sem s tím. 

na příspěvěk reagoval Merengues9

Knowho

Knowho (hodnocení, recenze)

Vecernicek

Takže klasický projev idiotismu ala viděl jsem 3 minutový trailer tudíž můžu hodnotit skoro 3 hodinový film...jasně...proč taky ne žejo?...

jounen

jounen (hodnocení, recenze)

Black Panther je naprosto skvělej.

Ten film miluju.Viděl jsem ho tak10-krát.

Bohužel druhý díl je slabý odvar.

Jsem velmi zklamán a znovu ho vidět nechci.

Jasný,stručný.

Hau.

Knowho

Knowho (hodnocení, recenze)

Vecernicek

Bílý záporák? A kdo prosimtě? Koukali jsme vůbec na stejný film? Mě Ross přijde jako klaďas...taky Fontaine Teda mrcha je, ale zlo ne...

Jo počkat ty hodnotiš celý film podle traileru...tak to pak jo...

Vecernicek

Vecernicek (hodnocení, recenze)

Kam mám napsat, aby se tu zařídilo, aby bylo vidět že je to Marvelkovka? Fakt o tyhle filmy nemám zájem, ale nikde tady nemohu najít informaci o původu filmu. 

Nicméně v traileru jeden bílej člověk a to ještě vykreslen za zlo? Děkuji nemám zájem. 

na příspěvěk reagoval Knowho, Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

vegetol.mp

No však jo, má to tady hezkých 75% někteří moji oblíbeni uživatelé, kteří to viděli tomu, dali tři hvězdičky. A někteří zase pět. 

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Mám dotaz vy uctívači... nechtěl jsem sem chodit ale co už. 

Je Tady v tomhle ehmm... filmu Bezláska (Namor) X-Men a nebo není? 

To se jako Evoluce rozhodla vyčarovat mu na nohou křidelka  (s fázovou schopností posunu klouzat po vzduchu) protože to bylo mnohem logičtější než Ploutve nebo ocas? 

Hmmm já teda nevim, ale z čeho jste tak nějak vypozorovali že je Bezláska human superious v tomhle filmu? Nebo nám to aspoň tak bylo řečeno, podsunuto. 

on se díky té kytce narodil ze schopnostmi které jeho lidu nebyli dopřány. 

ok... beru, blbost blbě podaný ale beru... 

Ale, to byla vlastnost té vodní kytky. 

Né proto že je X-Men... ne? O_o

na příspěvěk reagoval vegetol.mp

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Ryan Coogler says BLACK PANTHER 2 was originally a father-son story. The film would have followed T’Challa getting to know his son post-Blip & “for his 8th birthday, they do a ritual where they go out into the bush & have to live off the land.”

 

 

ach jo 

Rewol

Rewol (hodnocení, recenze)

Ratemus

To máš pravdu, nejako sa mi to doplietlo 😯

A ešte v prvom príspevku som zabudol spomenúť, že v ten deň, keď som večer bol na to v kine, tak som si poobede v rámci "zabitia času" pozrel na čt dokument o Aztékoch 🙄 vážne som ani náhodou netušil, že práve motív aztéckeho resp. mezoamerického božstva bude práve v tomto filme... takéto náhody sa mi stávajú aj dosť často...

Ratemus

Ratemus (hodnocení, recenze)

Rewol

To město pod vodou je Talokan tuším, Namora je ta modrá talocanka po boku Namora, krále Talocanu...

na příspěvěk reagoval Rewol

Rewol

Rewol (hodnocení, recenze)

Včera som si doma pozrel pre osvieženie Pantera z 2018 a dnes v kine novú Panterku... Prvý Panter je o niečo lepší. Druhý sa mi zase páči hlavne tým, že dejovo je to čistý súboj medzi Wakandou a Namorou, kde zvyšok sveta hlavne vrátane Marvelu je len absolútne okrajovou záležitosťou. O dosť sa zjednodušil celý film a mohli sa sústrediť na postavy, samotné fantazijné prostredia, obzvlášť Namora ma zaujímala, keďže už mám lístky na predpremieru Avatara.

A ešte musím niečo spomenúť 😱😨 slovenský dabing je totálna aleže strašlivá katastrofa!!! Po dlhšom čase som došiel do kina a ten "huriavk" hlasov bol strašný! Valí sa teraz záplava filmov, ktoré si chcem vychutnať v 3D, no pokiaľ to bude v takom strašidelnom zvuku, tak to asi nedám... Titulky sa čítajú dosť naprd v 3D, tam radšej sledujem očami prostredie ako titulky. Je to strašné, ale jednou z možností bude možno víkendový výlet do Prahy, kde si pozriem všetky zaujímavé filmy na jeden záťah a hneď domov...

na příspěvěk reagoval Ratemus

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

Tak druhého Pantera jsem si užila, líbil se mi, celá atmosféra a relativně i vážnost byla osvěžující v Marvelu, jen by se mohli konečně naučit, že třetí akt opravdu nemusí být přepálená CGI akce ale mohli to klidně pojmout komorněji. Po Eternals opravdu zase něco, co se pokouší opravdu být trochu své.

na příspěvěk reagoval rollman1

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama