Reklama

Reklama

Black Panther: Wakanda nechť žije

  • USA Black Panther: Wakanda Forever (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Královna Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) a Dora Milaje (Ivy Haralson) bojují o ochranu svého národa před zasahujícími světovými mocnostmi poté, co se rozšířily zprávy o smrti krále T’Chally. Zatímco se obyvatelé Wakandy snaží přijmout svou další kapitolu, hrdinové se musí spojit a s pomocí Nakii (Lupita Nyong'o) a Everetta Rosse (Martin Freeman) vytvořit nový svět pro království Wakanda. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (581)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[95%] Viděno v kině v IMAXU ve 3D! Jsem ohromen, takto by měla vypadat pořádná marvelovka a ne to co se v dnešní době točí. A ani bych neřekl, že se jedná o klasický MCU film. Tohle mělo prostě svůj styl a vlastní přístup k celému počinu. A abych zde zmínil jednu podstatnou věc, tak první Black Panther z r. 2018 mi moc nesedl, prostě mě to nechytlo, takže jsem ho zařadil do lepšího koukatelného průměru. Chadwick Boseman mě jako Black Panther zaujal spíš v jiných MCU, kde měl tuto postavu na vedlejší koleji. Např.v CA: Civil war nebo v Avengers. Do kina se mi na tohle pokračování moc nechtělo, navíc bez Bosemana, který nedávno zemřel na těžkou nemoc. No, ale po skončení jsem odcházel ze sálu šokovaný jak moc mi to sedlo. Hned od začátku to bylo docela dojemné, jak se rozloučili s postavou Panthera. Jsem rád, že to ve filmu udělali, že zemřel na nemoc, než aby to bylo vymyšlené nějak jinak. I úvodní MCU theme bylo fotky věnováno pouze jemu, takže super. No a poté se film začne rozjíždět a já se bavil po celou dobu. Bavily mě postavy, nejvíc asi Danai Gurira, kterou znám nejlépe jako Mischone z TWD, dále Letitia Wright a další. Takový Freeman měl zde takovou zbytečnou roli, ale ok potěšil. Hlavní záporák mě též bavil, a i jsem místy chápal jeho důvody. Akce byla rozhodně dobrá, mnohdy velkolepá, a především byla spojená se skvělým hudebním doprovodem. Goransson u mě zabodoval. Tak dynamická a výrazná hudba spojená s různými songy – to nemělo chybu. I mi to přišlo chvílemi dost napínavé. Tak já nevím, víc se rozkecávat nebudu. Oproti jiným MCU je to dost netypické. Žádná postava mi zde nebyla lhostejná a ani mi nevadilo, že hlavní hrdinka byla mladá žába a prala se jak dospělej … Takže pecka! A ani mi nevadilo delší stopáž - tempo to mělo velké. Těším se na další vidění a eventuální trojku v podobném duchu byl uvítal. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Po Avengers: Endgame to ide dolu vodou. Spomínal som to aj v iných recenziách a spomeniem to aj tu. S posledných asi siedmich Marvel filmov ma bavili až dva (Spider-Man: No Way Home a Doctor Strange: Multiverse of Madnes). Priznám sa, že ma ani prvý Čierny kocúr moc nebavil, ale prišiel tak o 20% lepší ako táto dvojka, ktorá mi paradoxne prišla lepšia a zaujímavejšia s trailerov. Rozmýšľam, že čo by som tu vyzdvihol, ale vlastne ani neviem. Viem, že Chadwick dokazal utiahnuť film ako hlavná postava a ako T’Challa bol naozaj výborný nie len vo svojej sólovke ale aj v bokovkach (Captain Amerika: Civil War). Tu v dvojke nie je žiadna taká postava, ktorá by ma bavila a Letita Wright nemá na to, aby hrala hlavnú postavu ani náhodou. Namor a jeho podvodné kráľovstvo ma tiež neoslovilo, a aj keď by som to asi nemal porovnávať s konkurenčným Aquamanom, tak ten mi prišiel ďaleko zaujímavejší, čo sa týka spracovania kráľovstva pod vodou. Na môj vkus to bolo príliš pomalé, uplakané a nezáživné. Ty čo Chadwicka a prvý film zbožňovali to asi zbožňovať budú, ale ako fungujúci film pre všetky skupiny to určite nie je. P.S: za titulkami je samozrejme ešte jedna scéna. 50% - 2* ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Je to prakticky převyprávěná jednička zase od znova, jen ten nový záporák je tentokrát tak moc v právu a je tak rozumný (na jeho straně jsou i velryby!), že už vůbec nedává smysl, proč tu existuje nějaký konflikt, když všichni přítomní by měli být schopní své spory vyřešit rychlým emailem. Jsem taky naprosto zhnechucený kvótovým natáčením - kdyby tu nemusel být aspoň jeden běloch v podobě naprosto zbytečné linky Martina Freemana, mohlo to mít o půl hodiny míň a třeba by to bylo o kus lepší. Takhle, nechci hejtovat, protože to je lepší než jednička, a kdyby to existovalo izolovaně, možná dám i čtyři. Ale v tuhle chvíli už prostě tohle nestačí. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tenhle film místo ve vodě tématicky rochnil v jednotlivých nuancích africký a mezoamerický subkultury – a zaměřoval se spíš na nejrůznější zvyky a tradice, díky čemuž by naplno využil svůj výpravný rozměr – šlo by o prvotřídní komiksový blockbuster, který by opět ukázal svůj subžánr v novým alternativním světle. Wakanda Forever totiž vyniká v komorních, dramatických a čistě emocionálních momentech kde všechno stojí a padá na dialozích – zatímco když dojde na digibordel a akční pasáže [slow-motiony jak od Snydera fakt nefungujou], tak akutně strádá v poutavosti. Koncept "z vedlejších postav jsou postavy hlavní" je oproti jedničce víc než zajímavý, jenže za tu takřka tříhodinovou stopáž se zde probere všechno, a zároveň nic – ačkoliv onen build-up je neskutečně pečlivej [za což určitě palec hore], kauzalita mezi jednotlivými příběhovými linkami je dost nepřirozená a příběh tak působí hodně nekonzistentně. Každopádně hlavní hvězda večera, ikonický anti-hrdina Namor, je neskutečnej sympaťák, protože Tenoch Huerta je fakt top notch castingová volba a dream cum tru pro každýho fanboye i fangirl – a právě o to víc zamrzí, že jak jeho postava [jeho origin-story mohl být zakomponován mnohem lépe a komplexněji], tak samotná podmořská říše Talokan [z který rozmanitost stříká jak z fontány] nedostane tolik prostoru.... V porovnání se zbytkem marveláckého repertoáru je tak Wakanda Forever standard, přesto jde celkově vzato o jednu z těch kvalitnějších marvelovek so far. Seriózní tón Marvelu fakt sluší, takže tohle je určitě směr, kterým by se měl do budoucna vydat. Hudební doprovod Ludwiga Göranssona mimochodem naprosto fenomenální a tvoří nedílnou součást zážitku.... VERDIKT: 7 GRIOTek z 10, kdyby nešlo o tak důstojnej tribute Chadwicku Bosemanovi (MCU intro jakože wau), šel bych i níž. Každopádně mnohonásobně lepší než jednička, to je bez debat. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„BLACK PANTHER ŽIJE!“…  Válečnická pohádka o magorovi v plavkách, kterej by mohl bejt pánem světa. Kdyby… Tak čekal jsem to horší! Je to zbytečně dlouhý, místy ukecaný, ale novej národ je fajn. Akce je ucházející, ale občas ji sráží ten tmavej vizuál. Nechci řešit, jak moc velká píčovina je příběh a už vůbec poměr černochů… Tak nějak mám zafixovaný, že Wakanda = „Black“. Prostě – když budete chtít, můžete se celkem bavit.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.)  Starej vyrazil na nákupy a přišel v plavkách. 2.) Ještě jsem se nerozloučil(a) s Chadwickem Bosemanem.  ///  Thx za titule „Vojtěch Kostiha“.                 PŘÍBĚH  ***  HUMOR  ne  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

Galerie (64)

Zajímavosti (47)

  • S délkou 161 minut šlo v době premiéry o druhý nejdelší MCU film po Avengers: Endgame (2019). (NiWi)
  • Bratr zesnulého Chadwicka Bosemana (T'Challa) Darren vyjádřil nespokojenost s úplným vynecháním postavy T'Chally spíš než s jeho přeobsazením. Podle jeho slov Chadwick nebyl takový egoista, aby požadoval smrt jeho postavy spolu s ním. (NiWi)

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama