Reklama

Reklama

Black Panther: Wakanda nechť žije

  • USA Black Panther: Wakanda Forever (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Královna Ramonda (Angela Bassett), Shuri (Letitia Wright), M’Baku (Winston Duke), Okoye (Danai Gurira) a Dora Milaje (Ivy Haralson) bojují o ochranu svého národa před zasahujícími světovými mocnostmi poté, co se rozšířily zprávy o smrti krále T’Chally. Zatímco se obyvatelé Wakandy snaží přijmout svou další kapitolu, hrdinové se musí spojit a s pomocí Nakii (Lupita Nyong'o) a Everetta Rosse (Martin Freeman) vytvořit nový svět pro království Wakanda. (Falcon)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (581)

666teen odpad!

všechny recenze uživatele

Ona je Wacunta vlastně takové Švýcarsko křížené se Star Trekem. Láska a Porozumění. Je naprosto pochopitelné a oprávněné, že sdílet nerost vibratorium s pochybnou bandou bílých tlam by vedlo k naprostému zániku světa. Ale! Nechat chcípat hladem zbytek stejnobarevných kamarádů ve zbytku Afriky? No, to mi hlava nebere. Styďte se Majere...Několik nejlepších zápisů do historie filmového průmyslu: "můj nejoblíbenější kolonizátor"  "MIT vypadá jako zanedbaná škola ve Wakandě" "primitivní Apple komunikace (Máme kurva mluvící korále)" "Triumph Des Willens" Jo, sorry jako, to bylo jinde... Je mi stydno, že tahle odporná kokotina od Marvelu je v modrejch.  A Kukulkan je vlastně taky fajn týpek, jehož kult se prokazatelně obešel bez lidských obětí. Okřídlené kotníky opeřeného delfína. Hnus. ()

Algernons 

všechny recenze uživatele

Nudná slátanina, která se rozpadne v momentě, kdy o ní jen chvíli přemýšlíte. Motivace postav se mění za pochodu a to v nesoudržném stylu. Zakomponování Riri Williams je totálně zbytečný a jen to první hodině filmu podraží nohy. Shuri je slabá pasivní hrdinka, která toho až do třetího aktu nemá moc co nabídnout a i to co nakonec dostaneme je dost slabé a ploché. (Porovnejte si to s podobnou linkou T'Chally v Civil War, kde byl také spíše vedlejší postavou). Navíc to působí neuvěřitelně levně a nízkorozpočtově. Mluví se to o válce nejmocnějších národů a válce proti zbytku světa, ale působí to jako šarvátka dvou zaostalých kmenů. Bída bez pořádné gradace a dramaturgie, kterou ani celkem v pohodě záporák nepodrží. Celý to jen oplývá navoněnými prdy a prvoplánovou snahou podojit emoce ze smrti Chadwicka Bosemana. Nevím pro koho ten film je? Snaží se o chytřejší a vážnější podívanou, ale je to plochý víc jak pohádky pro děti. Děti to bude nudit, protože málo akce a vtípků a dospělí se budou nudit, protože to je o ničem. 4/10! ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Marvel is not dead!!! Black Panther je povedený film, který nestaví jen na odkazu, ale dokáže si hrát s emocemi, které jsou ve filmu takřka všude. Film má poměrně delší rozjezd a někomu to může přijít až nepříjemně zdlouhavé. Mě osobně samotná stopáž nevadila a postavy tak dostaly tolik prostoru, kolik potřebovaly. Herecké výkony jsou taky hodně dobré a taková Bassett by si klidně mohla dojít pro Oscara. Představitelka Shuri se opravdu snaží a rve se srdcem za každou minutu na plátně. Namor, jenž si zde odbije svůj debut je výborně vykreslený i zahraný. Jeho postava mi přišla spíše sympatická než vyloženě záporná. Jeho důvody dávají smysl a bavilo mě na něj koukat. Jsem zvědav, jaká je jeho budoucnost v MCU. Stejně tak na postavu Riri, jejíž pokračování budeme sledovat v seriálu IRONHEART. Samotný snímek pak dobře funguje i jako Marvelovka se všemi jeho atrakcemi. Nechybí zde akce, které sice není moc. I tak si myslím, že své Highlighty si každý najde. Je celkem přehledná i svižně natočená. Za mě si odnesl největší palec hudební podkres celého snímku. Soundtrack je opravdu boží a hned letěl do playlistu. Pár výtek bych měl, ale jsou spíš menšího rázu. Např. Filmy by chtěl toho tolik říct, ale ne všechny linky se dočkají konce. Proto hodně příběhových oblouků pak vyjde vniveč. Zamrzí i pak klasicky CGI finále, ale to spíš z důvodu efektů. Natočeno je to hezky a patří k hodně intenzivní části filmu. Po bídném Thorovi a průměrném Strangeovi, je Black Panther příjemné osvěžení, které zasáhne dobrým příběhem, emoční jízdou, hereckými výkony a super záporákem. Nesnaží se zbytečně rvát do sebe camea a návaznosti na ostatní filmy. Jeho plus spočívá v zaměření se pouze na sebe ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Po letošních dvou marvelovkách příjemné seriózní osvěžení, ač je absence humoru způsobena okolnostmi na pozadí produkce. I tak jsem si film velmi užil, i když má místy velmi pomalé tempo a taktéž přináší neduhy digitálních marvelovek a celý film jsem si řikal, jak by asi vypadal film, kdyby Chadwick Boseman, jehož kariéru jsem sledoval od jeho výborného debutu v hlavní roli 42, a citelně mi zde chyběl. Nicméně to je život a filmaři neměli jednoduchou práci v popasování se s danou situaci a myslím si, že v tomhle případě se dá brát jako částečná omluva u některých věcí, co se týkají scénáře. Co se týče nového obsazení, s Namorem jsem se postupem času sžil, u Riri Williams to ještě bude chtít nějaké to přesvědčování, že na takouvouhle roli s důležitým odkazem mladá herečka má. Naopak Letitiu Wright jsem si poměrně dost oblíbil, což pochopitelně hodně ovlivnilo, jak k výsledku přistupuji. U nás vzhledem k námětu Black Panther lámat rekordy logicky nikdy nebude, ale za mě rozhodně doporučuji a jedná se o nejlepší letošní marvelovku. Kéž by ten laciný humor z MCU postupně vymizel. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Kupodivu přes svoji délku film nenudí, čehož jsem se tak trochu obával. Po vizuální stránce naprosto skvělé, ale samozřejmě, obrázky nejsou všechno, leč v současném comicsovém filmu znamenají hodně. Podmořská Atlantida, tak dobře - Talokan, je nádherná a tady mě zamrzelo, že jsem kino vynechal. Kromě osudu postav je hlavním motivem válka. A ve stínu událostí poslední doby, kdy východní impérium stále dokazuje světu, že se nezměnilo a klidně , když na to přijde, smete celé lidstvo, tedy zapálí svět, je to film zneklidňující. A Namorovi, odhlížím od comicsů, bych tu nevěřil ani slovo. Je nabíledni, že se někteří diví, proč obyvatelé Wakandy jsou černí, jenže tak to s obyvateli Afriky je. Povedená marvelkovka... ()

Galerie (64)

Zajímavosti (47)

  • Namor (Tenoch Huerta) je ve filmu také označován jako K’uk’ulkan. K'uk'ulkan je skutečně jméno hadího boha, který byl uctíván yucateckými Mayi před španělským dobytím poloostrova Yucatán. Je úzce spřízněn s bohy Q’uq’umatzem lidu K’iche‘ a Quetzalcoatlem z aztécké mytologie. Na Yucatánu jsou také zmínky o člověku K’uk’ulkanovi. Touto osobou byl nejspíše vládce nebo kněz v Chichén Itzá v 10. století. Jako o historické osobě se o něm ale zmiňují až Mayové v 16. století, do té doby byl vyobrazován jako Vidoucí had obtočený okolo urozených postav. (Kubaaa97)
  • Scény ze školního prostředí se opravdu natáčely v Massachusettském technologickém institutu ve městě Cambridge. (Kubaaa97)
  • Na trůnu Namora (Tenoch Huerta) je v mayském písmu napsáno: „Tento nefritový zub kouše.“ Mayové si své zuby zkrášlovali drahokamy zejména pro rituální obřady. (Kubaaa97)

Související novinky

Posuny v marvelovském kalendáři

Posuny v marvelovském kalendáři

04.09.2023

Stávka nebo ne, šéf studia Disney Bob Iger už delší dobu tvrdí, že společnost hodlá výrazně ubrat na míře obsahu, zejména toho seriálového, který proudí na streamovací službu Disney+. A platí to… (více)

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

Jak dlouhé bude pokračování Captain Marvel?

30.08.2023

Sezóna dlouhých stopáží rozhodně nekončí a už brzy nás po tříhodinovém kolosu jménem Oppenheimer čekají další obsáhlá dramata – Scorseseho Zabijáci rozkvetlého měsíce (206 minut) a Scottův Napoleon … (více)

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

95. Ceny Akademie ovládlo Všechno, všude, najednou

13.03.2023

V noci z 12. na 13. března proběhl v losangeleském Dolby Theatre slavnostní ceremoniál 95. ročníku předávání prestižních Oscarů, tedy cen americké Akademie filmového umění a věd (AMPAS). Opulentním… (více)

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama