Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Odhalit podvod... nebo chránit celou záležitost jako součást národní bezpečnosti? To je dilema, před kterým stojí Daniel Ellsberg, když narazí na Akta Pentagon! Podle skutečné události byl natočen přesvědčivý film, který vypráví příběh ambiciózního muže, jenž vystudoval na Harvardu a pracuje na vysoké pozici v Pentagonu. Jako analytik zpracovává informace o Vietnamu a je šokován, když objeví 7000 stránek super tajné zprávy o skutečné americké účasti v konfliktu. Rozhodnutí odhalit ohromující pravdu bez vědomí vlády mu okamžitě dá nálepku národního hrdiny... nebo odpadlíka a buřiče, který chce narušit národní bezpečnost a zájmy státu! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

CageDepp 

všechny recenze uživatele

Na mě působý James Spader nudně takže sem se nudil.. Druhej film co sem snim viděl a už nepotřebuju.. vidět další. ()

Stegman 

všechny recenze uživatele

Napínavý thriller s kvalitními herci. Hlavní devíza tohoto kousku ale spočívá ještě v něčem jiném - v nadčasových otázkách, které vyvolává: (něco jako SPOILER) Opravdu je někdy "už pozdě" na to něco změnit? Je větší zrada zradit sebe nebo ty druhé? Je můj úhel pohledu určitě ten správný? (KONEC "SPOILERU") Samozřejmě ale pokud na vás "působý" Spader nudně, tak to nic. To asi fakt nebude film pro vás. ()

Dárius 

všechny recenze uživatele

Dávám plnou palbu,protože hon za pravdou a k tomu jěště o Vietnamu jsem dycky mohl.Ani ne tak herci-jako ten děj mě dostal.A pak se objevila Claire Forlani......... ()

dalia 

všechny recenze uživatele

Pro Američany zřejmě notoricky známé události, pro mne méně známá kapitola dějin, takže jsem ráda, že jsem se o ní dozvěděla více. Kombinace s dobovými dokumentárními záběry dodává filmu na autentičnosti a určitém "polodokumentárním" charakteru. Zajímavá morální dilemata na straně Elsberga i novinářů, jako vždy výborný James Spader. I když filmy týkající se vietnamské války obvykle nevyhledávám, tento mne zaujal. ()

Reklama

Reklama