Reklama

Reklama

Synové větru: Mezi světlem a temnotou

  • Itálie Figli del vento (více)

Krásné aztécké děvče se stane předmětem touhy vládní říše Nezahuatla. Náhle je však pokojný život Aztéků narušen příchodem bílých lidí. Po krásném Rodrigovi, který ztroskotal na březích říše, přicházejí i dobyvatelé vedení Cortézem. Slavná říše se začíná hroutit. (oficiální text distributora)

Recenze (9)

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Odešel, tam kde vychází Slunce.......... Jako vycucaný z prstu, nevěrohodný, příšerný dialog a absence obrazotvornosti mi z filmu udělají totální nezáživný příběh. Jedna za Buda Spencera a jedna za celkem povedenou kameru. CITÁT - Železo jim nahání strach............ ()

Dale 

všechny recenze uživatele

O Aztékoch sa veľa filmov netočí, preto je to zaujímavý počin, aj keď príbeh nie je ničím výnimočný. Škoda odfláknutých bojových choreografií, keď herci ani netušia ako sa drží meč a súboje tak pôsobia ako keby odháňali muchy. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Príbeh je velmi zaujímavý, a tuším, že gro sa zakladá na skutočnosti príchodu Španielov do ríše Aztékov. Ale spracovanie je velmi slabé. Počnúc hudbou, chaotickým strihom, kostýmami a končiac nezvládnutou réžiou. Za zaujímavost stojí obsadenie, hl. Spencer v pokročilom veku a nie velmi dobrom hereckom prejave. Hodnotenie: 45% ()

Hanver 

všechny recenze uživatele

Tak je to trošku kravina, některé kostýmy působí směšně, hlavní postava indiánky působí ve filmu tak, že by bylo lépe ji postrádat a výběr herců na pozice Aztéků mne přenesl do doby Gojka Mitiče, ale co hodnotím pozitivně je především téma (Dobytí Mexika by si zasloužilo opravdový velkofilm!!), dále snahu o zakomponování historických faktů do pohádek (mnohé nepřesnosti prostě odpouštím, není to dokument) a Buda Spencera, který i v pokročilém věku odvedl ve filmu dobrou práci. Dávám 3*, stojí za zhlédnutí, nestojí za návrat. ()

Pompeius 

všechny recenze uživatele

Překvapivě fajnová romanticko-dobrodružná báchorka o dobytí Mexika. Kéž by se tohoto epického tématu někdo chopil seriózněji a velkolepěji, s pořádným rozpočtem, méně romantickým a více krutým příběhem a především bez současného útlocitnění a vkládání pocitů a hodnot 21. století do století 16. Třeba takový Mel Gibson, který natočil skvělé Apocalypto... ()

Bohdy67 

všechny recenze uživatele

Jedna za Buda na památku...Jinak absolutně o ničem... Možná kdo má rád tuhle kulturu a vse kolem tak najde zalíbení, ale pro obyčejného diváka nemá film v podstatě co nabídnout. 12% ()

Reklama

Reklama