Reklama

Reklama

Taková láska

(festivalový název)
  • Francie Deux (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Šedesátnice Nina (Barbara Sukowa) a Madeleine (Martine Chevallier) skrývají svůj vztah už desítky let. V očích Madeleininy dcery Anne (Léa Drucker) jsou jen kamarádky, které mají byty přes chodbu. Nina naléhá, aby o nich rodině řekla, ale strach z nepochopení vlastními dětmi se podepíše na Madeleinině zdraví a jejich léta fungující svět se roztříští. Hvězdně obsazené a dojemně upřímné drama o lásce, která je jen jedna a má smysl pro ni žít. (Febiofest)

(více)

Recenze (2)

Aljak 

všechny recenze uživatele

V posledných rokoch veľmi obľúbená téma, až to už začína byť trochu otravné klišé... V tomto francúzskom filme to bolo aspoň trochu v inom prevedením - a síce, že tu nešlo o sviežu lesbickú Lásku v mladom veku, ale o puto príťažlivosti medzi dvomi susedkami v takmer dôchodcovskom veku. Zápletka vcelku vydarená, aj keď vo svojej podstate veľmi jednoduchá, no na jej základe sa dal príbeh aspoň ako tak rozvinúť do nejakej emocionálnej roviny. Takže aspoň ako tak nejaká záchrana pred klasickým LGBTI klišé. 3* ()

Tosi 

všechny recenze uživatele

Milostné příběhy kvetou i v důchodovém věku a bojuje se za ně se stejnou vervou jako za mlada. Pocitově bych film zařadil do romantického žánru, i když díky nervóznímu zvukovému designu jsem měl občas pocit, že koukám na thriller. Je taky zajímavý, že režisérem je chlap, protože skvěle trefil atmosféru intimního vztahu dvou postarších dam. Tenhle tajný románek byl dokonce francouzským uchazečem o Oscara a ještě nenápadně zmíním, že dobře začíná i končí. ()

Reklama

Reklama