Reklama

Reklama

Zkurvená noc

  • USA 11:14 (více)
Trailer

Obsahy(1)

V malém městě Middelton jede mladý muž ve svém autě, značně posilněn alkoholem. Rána, prasklé přední sklo, mrtvola. Ve strachu zabalí mrtvolu a schová ji do kufru auta. Přijíždí mladá žena s úmyslem pomoci a zavolá svého dobrého přítele, velitele policie. Jelena tu někdo srazí každou chvilku. Policista přijíždí a požaduje otevření kufru auta. Jak sám pozná, jelen to určitě nebude. Mladík, pronásledovaný policistou, se dává na útěk a mezitím z policejního auta vybíhají další dva zadržení jedinci. Následuje spletenec situací, které divákovi dovolí pochopit celý děj až v případě, kdy uvidí všechny události z různých úhlů. (MiD)

(více)

Recenze (330)

Douglas 

všechny recenze uživatele

Nevím, čím to, že si občas čeští distributoři musí asi dokazovat, že „na to mají“, a přijít v názvu filmu s nějakou jadrností, přičemž ekvivalenty „zkurveného“ patří mezi nejoblíbenější, ačkoliv se film v originále jmenuje například 11:14. Ne, nejde o žádné utkání, ale o čas, protože právě za minutu čtvrt na dvanáct v noci je osudový moment po všechny hrdiny Zkurvené noci. Ta ale nepracuje s žádným vygradovaným dějem nebo vývojem postav, protože za celých těch osmdesát minut filmu sledujete akorát cca dvacetiminutovku času příběhu, během níž se řadě postav stane dost věcí. A vy je z pohledu každé musíte prožít a odhalovat mozaiku toho, co se během tohoto časového úseku skutečně stalo. Problém je, že navzdory slibnému začátku pak nejpozději od půlky sledujete, jak hrdinové dělají zcela předvídatelně to, co dělat musí. A vy víte, co to bude, protože pokud máte alespoň něco málo usuzovacích schopností, složíte si hrubý obraz událostí poměrně rychle dohromady. A ten zbytek už moc myšlenkově podnětný ani zábavný není, třebaže v je v něm spousta tarantinovské inspirace: absurdní situace, uklízení mrtvol, mrtvoly v kufrech, mrtvoly na silnici, penisy na silnici, střelba za absurdních okolností, neobvyklé krádeže a spousta cynicky ironických náhod. Bez nich by koneckonců Zkurvená noc ani nedržela pohromadě. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Do detailu promyšlené puzzle, jehož každý dílek je vytvarovaný tak precizně, až to bije do očí. Obal DVD upomínající na Lolu běžící o život či Memento tak můžete s klidem ignorovat. Zkurvená noc si sice z obou bere trochu, ale jedna věc je forma a druhá obsah – zde funguje jen to první. Závěrečný spojovací článek mezi vším děním mě velmi mile překvapil a film zachránil od zdánlivé absence počátku a konce. Je to drsnější zábava moderní doby, srozumitelně komplikovaná, vykonstruovaná a nonstop zábavná. 70% Zajímavé komentáře: Rex Mundi, Richie666 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $6miliónovTržby Celosvetovo $3,809,000║ šikovná prácička, aj keď ku koncu to bolo až trošku moc prekombinované ale našťastie si to drží prijateľnú minutáž, lebo pri dvoch hodinách by to bolo devastujúce, drvivé a bezúčelové /65%/ ()

Faye 

všechny recenze uživatele

Za úplňku se nevyplácí: shánět prachy na potrat, souložit na hřbitově, pít za volantem, močit za jízdy z auta, přecházet přes silnici ..... a vůbec. Za úplňku se nevyplácí vycházet z domu. Velmi brutální humor a přesně mi sednul. ()

Tom Riddle 

všechny recenze uživatele

Taková krásná krvavá černohumorná skládačka, která je sice obtížností (nikoli vhodností) možná tak pro věkovou skupinu 8-12 let, ale co naplat, když jsem se u ní bavil královsky nejen napoprvé. These boots are made for walking... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

Když místo jelena srazíte člověka, je to zkurvenej okamžik. A je celkem jedno, že je 23:13..... CO PŘEDCHÁZELO UDÁLOSTI Z 23:13?? Vraťme se o pár minut.... Kdo nevěří, že všechno souvisí se vším, má jedinečnou možnost se o tom přesvědčit v této černohumorné skládačce, která je zajímavá hlavně tím, jak do sebe všechno krásně zapadne. Několik důvodů, proč má smysl film vidět: 1.) Hledám důvod, proč nechcát za jízdy z okýnka. 2.) Zajímá mě, jak rychle se dá běžet s ptákem v ruce. 3.) Soulož na hřbitově mi připadá bezpečná, protože používám ochranu. PŘÍBĚH *** HUMOR ** AKCE * NAPĚTÍ ne ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

::::::::::::::::::::::::::::::. Tenhle typ filmu přímo miluju. Líbi se mi tyhle propletené filmy, ale tenhle mi bohužel přišel o dost slabší, než moje oblíbené Crash, Go a 21 gramů ........ 50% :::::::::::::::::::::::::::::::::: ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Parádní adrenalinová, zábavná a vtipná jízda seskládaná inteligentním puzzle. Byť je zápletka celkem jednoduchá, stane se incident, který je převyprávěn pěti odlišnými perspektivy, ovšem ten progress je zde velmi účinný a šokující, kterému se i daří diváka držet v napětí a v neustálé zvědavosti. Tyhle hry s divákem jsou super a baví mě. Tolik ironie pohromadě jen tak neuvidíte. Díky Quentinovi za super tip. 80% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nenápadná, ale o to podarenejšia, milšia a šikovnejšia originálna hračka, plná prekvapení, zaujímavých hereckých výkonov a nečakaných rozuzlení. Pripravte sa na dlhú, predlhú noc v zaspatom mestečku, ktoré nie je až také zaspaté. Noc je zvláštny čas a tomu odpovedajúce veci sa počas nej aj odohrávajú. Kto navštevuje požičovne, myslí si o klamlivých propagačných obaloch svoje. Teraz je ale veta "V štýle Mementa a Loly" blízko k pravde. Tým je povedané všetko; komu sa dotyčné snímky páčili, bude sa baviť. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo tak takhle si predstavuju zkurvenou noc, tohle se fakt povedlo. Akorat bych to asi neoznacil za plnohodnotnej film, precejen to je jen 6 verzi udalosti, ktere se stali ve 23:14. Ale to co se dalo z daneho tematu vytezit, vytezily tvurci na maximum, a je dobre, ze film zbytecne nenatahovali, takze takhle ma prijemnejch 80 minut, ktery ubehnou jako nic. Jako ostatnim mi to taky neprislo jako nejaky drama, ale spis jako cerna komedie-thriller, protoze i kdyz to je misty dost drsny, tak jsem se fakt skvele bavil. Navic vsech 6 verzi je zajimavejch a kazda je docela originalni. Herci se taky snazi, samozrejme nepredvadi nejakej uzasnej vykon, ale uplne to staci a do toho vseho hraje velmi dobra hudba. Bal sem se zaveru, protoze me nenapadalo jak by se to dalo zakoncit, ale i s timhle si poradily tvurci docela dobre a vse do sebe zapadlo. Na 5* to nebude, ale fakt jsem se vyborne bavil. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Brutální thriller o sledu událostí jednoho večera, které několika lidem změní životy. Tyhle snímky vyprávějící několik příběhů najednou a směřující ke konci, ve kterém se vše vzájemně proplétá, mám čím dál tím radši. Obsazení je poměrně slušné, hlavně Hilary Swank a Patrick Swayze, který dostal ze všech nejvíce prostoru. Bohužel nevýhodou snímku je, že vše jsme již viděli v mnoha jiným a lepších provedeních (např. 21 gramů, Crash), ale i tak se jedná o slušnou podívanou s příjemnou 80 minutovou stopáží...... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Támhle na ulici leží lidskej penis. Někdo by ho mohl hledat." 23:14h je nebezpečnej čas. Když tou dobou sedím za volantem, tak zastavím a minutku čekám. V tuhle dobu totiž z mostu padají mrtví chlapi, nechávají se srážet nevěrný holky a občas proletí vzduchem ufiknutej penis. Zkrátka nebezpečná část noci. Zkurvený noci, ve který platí Murphyho zákony naprosto dokonale. Já jsem se přitom bavil mnohokrát a taky jsem zpozoroval zvláštní úkaz. Ačkoli jsem hodnej kluk a snažím se lidem pomáhat, tak tady jsem nelitoval nikoho. Všichni šli svýmu neštěstí naproti a proto se osudu a scénáristovi rozhodně do cesty nepletu. A taky už nikdy nebudu souložit na hřbitově opřenej o náhrobek. Není to tak bezpečný, jak to vypadá. ()

Pethushka 

všechny recenze uživatele

Ani já nerozumím tomu, proč film nezůstal u původního názvu, který je podle mě povedený, není na něm potřeba nic překládat a dává smysl, ale někdo to prostě rád drsnější. Každopádně, film se mi líbil moc. Ne moc dlouhý, zamotaný jen tak, abyste se v tom neztratili, dobře promyšlený, zahraný. Všechno tak, jak mám ráda. Chvíli jsem váhala, že napálím plný počet, ale nedávno jsem viděla film, ve kterém také hrála hlavní roli neplánovaná srážka (vlastně je to za poslední dny už třetí film s touhle nehodou, a je to čistá náhoda), a vzhledem k mému hodnocení zmiňovaného filmu zůstanu nakonec u 4*. Myslím, že je to tak akorát. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tento film od (pro mě) naprosto neznámýho režiséra mě hodně zaujal. Nečekal jsem žádný zázraky a nakonec jsem se skvěle bavil od první do poslední minuty. Mam prostě rád černej humor a taky mam rád filmy, kde děj tvoří několik do sebe propletenejch mini-příběhů. Hodně mi to připomínalo Go. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Bizarní scénáristická hříčka ovlivněná Tarantinovým slavným snímkem Pulp fiction ve smyslu mísení žánrů, zpřeházení chronologie příběhu s několika paralelně se odvíjejícími příběhy postav, které mají ve filmu zhruba stejný prostor a jsou obdařeny cool charakteristikou. Humor je, jak je pro tarantinovky typické, spojen s násilím a lidským neštěstím. Nechybí ani několik zločinů, mrtvoly, jeden uříznutý penis a poněkud jadrnější mluva - zkrátka všechno, co má kultivovaný divák odkojený Bergmanem a Fellinim tak rád. Snímek má velmi rozumnou stopáž a rychlé tempo, na druhou stranu nemá tak dobře napsané dialogy, jako ranné tarantinovky, chybí černé hlášky a na filmu je znát i režijní nezkušenost.Celkový dojem: 65 %. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Fajn černohumorná thrillerová hříčka odehrávající se během jedné noci, jejíž události jsou postupně nahlíženy/prožívány různými postavami, jejichž osudy se dramaticky a zprvu záhadně protnou. Takové teenage Pulp Fiction nebo Lola běží o život, jen to není taková stylovka a palba a ani herci tu kdovíjak nezáří. Jinak k filmu mě přilákalo jméno Jasona Segela a nakonec jsem si ho tam ani nevšiml. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Vcelku zábavný film, který zpočátku přinese velká očekávání, která se mu ovšem nedaří plnit. Největším kladem je zejména krátká stopáž, díky které snímek velmi rychle uteče a neplní ho tak zbytečné množství hluchých míst. Tím největším problémem je pak neuvěřitelná míra předvídatelnosti, kdy si již po pár minutách dovede poměrně přesně představit co se bude dál dít. Díky roztroušení příběhu mezi různé lidi však dochází k velmi zajímavému efektu míjení a vzájemného ovlivňování, který snímek vcelku slušným způsobem obohacuje o zábavný prvek. Příjemný, ne však origininální, konstrukt, kteý rychle uteče, aniž by zanechal významnější stopy. Příběh velmi jedndouchý a ač mu schází zapamatování hodná místa, nejspíš vám dlouho nevyklouzne z hlavy. Plusem budiž příjemný hudební doprovod a trefné obsazení. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Jestli tou oblastí prošel o půl dvanácté jelen, musel být z toho jelen.. Je fakt, že rozložený puzzle zaměstná mozek víc než ten složený, ale pořád se jedná o stejný výjev posuzovaný jako celek. Marcksova studie potměšilé kauzality sice nabízí neuvěřitelnou dynamiku, absurdní momenty a Mansellův jednoduchý klavírní motiv, nicméně na cestě ke stylovosti ji brzdí nevybroušené dialogy a přílišný spoleh na slepotu diváka u řetězení náhod a časových možností (i když soulož na náhrobku nebyla extra dlouhá, Cheri to prostě za dvacet minut nemohla všechno stihnout). Asi se shodneme na tom, že kdyby postavy nechodily spát se slepicemi, nic z toho by se nestalo.. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

V případě tohoto filmu se distributoři s českým názvem opravdu trefili do černého. "Zkurvená noc" skutečně zcela právem dostála svému názvu:) Různé postavy, různé situace, to vše seskládáno do jedné mozaiky, kde se nakonec všechny osudy i události propojí. Otázkou už jen je, kdo z toho vyvázne lépe a kdo hůře. ()

Reklama

Reklama