Reklama

Reklama

Pěstuj si svou levačku

Komedie / Krátkometrážní
Francie, 1936, 11 min

Režie:

René Clément

Hudba:

Jean Yatove

Hrají:

Jacques Tati

Obsahy(1)

Krátká groteska na téma boxu. Tati zde dokonale zúročil svou sportovní průpravu, zahrál si pomocníka na statku, který při sledování boxerského tréninku sám vstoupí do ringu. Nedostatek zkušeností mu má nahradit boxerská příručka. (oficiální text distributora)

Recenze (8)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Zmatené vskutku nebývale, o to ale vtipnější a zajímavější. Americká groteskní inspirace se samozřejmě nezapře. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Já toho o boxu moc nevím, ale po zhlédnutí tohoto snímku jsem si jistý tím, že pro kvalitního boxera není horší sparingpartner než gumový mim, který po každém inkasovaném úderu zběsile listuje v boxerské příručce. Moc jsem se bavil, když rachitický dlouhán Tati zdokonaloval trajektorie úderů, vlivem pošťákovy poťouchlosti vyzkoušel i šermířský postoj a nakonec přišel na známou pravdu, že nejlepší je stejně rána neohoblovanou fošnou do palice. Čest fair play. ()

Reklama

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Z tohoto desetiminutového filmečku by měl shlédnout minimálně dvacetkrát Zdeněk Troška proto, aby viděl jak má, na minimálním prostoru vytvořená, groteska vypadat. Nekonečné úsilí boxera, v bezchybném podání Jacquese Tatiho, který se pravidla a základní finty tohoto ranařského sportu učí (doslova) za pochodu, vyvolává ty nejhlasitější salvy smíchu, za které se divák nemusí stydět. A pokud náhodou pan režisér Troška tento filmeček viděl, tak jej asi nepochopil. Stejně mi však tomto kraťásku vadí jedna věc a tou jsou slova. Nemůžu si pomoct od toho, že kdyby film vypustil i to minimum výrazů, které se ve filmu objeví, tak by zabodoval ještě víc a líp. Kousek jako od Chaplina (od kterého se tvůrci jednoznačně inspirovali) to sice není, ale i tak si plné hodnocení zaslouží, protože já se pobavil královsky. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Upozorňuji, že tenhle kraťas má sotva deset minut, ale oč je kratší, o to je údernější. A pro Tatiho je trochu typické, že výraznou roli tu hraje pošťák. ()

Cimr 

všechny recenze uživatele

Lepší než lecjaké rané grotesky s Chaplinem nebo Laurelem a Hardym. Ačkoliv k tomu příběh přímo vybízel, nesvedlo to tvůrce k laciným ranám do hlavy, kopancům do zadku a podobně. ()

Galerie (2)

Reklama

Reklama