Reklama

Reklama

Lumière Brothers' First Films, The

všechny plakáty

Obsahy(1)

Dokument zachycuje vůbec první filmařské záběry bratrů Lumiérů, kteří natočili krátké snímky ze svých cest z celého světa. V dokumentu jsou obsaženy záznamy z běžného denního života z ulic Lyonu a dalších francouzských měst. Sbírka obsahuje také několik hraných gagů a komických výstupů, např. Odchod z továrny, Pokropený zahradník, Příjezd vlaku a další četné rodinné snímky. (Rocky62)

(více)

Recenze (7)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Píše se rok 1895 a lidé vycházejí vraty na ulici, nastupují na loď, malé dítě papá, legendární pokropený kropič kropí zahradu, pánové hrají karty, přijíždí první vlak na nádraží a dělníci bourají zeď. A jak to dopadlo? Vzali se? Já vlastně ani nevím, protože tehdy filmaři kašlali na takové zbytečnosti jako jsou scénář, začátek nebo konec. Přesto jako filmový fanda si dovolím vyjádřit vděčnost filmovým pionýrům za to, že se pokusili lapit obraz a uchovat kus historie. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Tady je chyba v letopočtu. Na You Tube je rok 1895. Tento film pojednává o odchodu lidí z práce s několika kočáry. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Prvé krátke filmíky zakladateľov kinematografie ( bratia Antoine a Auguste Lumiérovci ). V roku 1996 ich okomentoval v dokumentárnom filme Bertrand Tavernier. ()

bangee

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jenom šesti minutovou verzi na youtubu, takže si netroufám hodnotit. Každopádně je to výborná cesta časem o víc jak sto let zpět, což se jen tak nevidí. Neřekl bych, že je to ryzí dokument, najdou se tam jak komické vložky, alá scénka s hadicí či vysmátý číšník, tak i snaha o spolupráci hudby a příběhu, alá scénka s bouráním zdi... ()

Reklama

Reklama