Reklama

Reklama

Calm with Horses

  • Velká Británie The Shadow of Violence (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Bývalý boxer Douglas „Arm“ Armstrong (Cosmo Jarvis) se stal obávaným vymahačem rodiny Deversových, která obchoduje s drogami, a zároveň se snaží být dobrým otcem svého autistického syna. Armova loajalita, rozpolcená mezi těmito dvěma rodinami, je podrobena zkoušce, když je poprvé požádán, aby zabíjel. Jedná se o adaptaci stejnojmenné povídky ze sbírky „Mladé kůže“ od Colina Barretta. (mac000)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (15)

xxmurphyxx 

všechny recenze uživatele

Na tento typ filmov o outsideroch spoločnosti mám jednoducho slabosť, zrejme preto, že ani so mnou sa život nikdy nemaznal a preto to viem viac precítiť. Rovnakú ako na filmy s atmosférou, ktorá chytí za gule a nepustí, myšlienkou, ktorá nevyšumí do prázdna, hudbou, ktorá sa vryje do srdca a hereckými výkonmi pod kožu. Naozaj neviem, čo by som mu mohol vytknúť, snáď len to, že z traileru mal človek pocit, že ho čaká väčšia divočina. Nie žeby film nebol miestami dosť surový, to nie, ale vo svojej podstate sa jedná o veľmi citlivý, komorný snímok jedného dobráka, ktorý sa vinou okolností a vplyvom prostredia stal niečím iným, horším, no napriek tomu si v zásadnej chvíly dokázal uchovať svoju ľudskosť. A ak niekto povie, že mu na konci nevypadla slza, je to hnusný klamár, alebo sa narodil so zlatou lyžicou v hube a o prebíjaní životom vie asi toľko ako ja o kvantovej fyzike. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Drsné kriminální drama z Irského venkova, natáčené nedaleko ode mne. Příběh se soustředí na bývalého Boxera a jeho parťáka ( Vynikající Barry Keoghan- Dunkirk, Zabití posvátného Jelena), kteří jsou outsideři společnosti a dealují drogy. Problém nastane, když dostanou nový rozkaz od šéfa zabít člověka, což je nenávratně poznamená. Drsný film z drsného prostředí, který má drajv, dobře napsané postavy, sychravou atmosféru, dávku emocí i nutnou dávku násilí. Já byl velmi spokojen. Příběh****, Akce***, Humor>Ne, Násilí***, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí****. 7.5/10. ()

Reklama

Qitek 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky silnej výkop debutujícího Rowlanda, s naprosto skvělým obsazením (Cosmo Jarvis a Ned Dennehy rozehrávaj přímo koncert) a hudbou, který v závěru překvapuje projevem hlavní postavy s velmi citlivou a herecky i režijně procítěnou odbočkou, namísto krvavého zúčtování. Nádhera jak prase. Nicku Rowlande na tebe si dám bacha. Naprostej diamant. ()

Troniq 

všechny recenze uživatele

Syrová atmosféra jako sám venkov Irska. Celá ta zvířecí divokost a zároveň i ukrutně nudný klid zapadákova, který má pod palcem klan nebezpečnejch vyvrhelů byla až hypnotická kombinace společně s prázdnou krajinou, jejíž skalnatý břehy ohlodává studená voda příboje. Hlavnímu troubovi musíte fandit, i když ho osud už hezky pěkně zlámal v bezemočního mlátičku a stroj na vykonávání špinavý práce. Na snímku oceňuju hlavně fakt, jak dokonale vykresluje ty vážně špatný charaktery některých postav a zároveň z nich nedělá velkoplátnový záporáky, kterým skoro až "nadlidský" role nejde moc uvěřit. Takhle si filmový špinavce představuju. A stejně tak i procítěný závěr, místo stylu "Rambo" zúčtování, protože vnímavého diváka zasáhne mnohem víc, než se může zdát... ()

ink flo 

všechny recenze uživatele

Syrová minimal atmo gangsterka z irské pustiny. I když vpodstatě je to spíš komorní drama o jednom pomalejším bývalým boxerovi, kterýho využívá/zneužívá místní mafiánská rodina na špinavou práci, a kterej se snaží najít cestu ke svýmu autistickýmu synovi a jeho matce. Celý to stojí na výborných hereckých výkonech (Barry Keoghan je od "Zabití posvátnýho jelena" jedním z nejvíc znepokojivých herců v branži :-)) a hudbě od Blanck Mass. Někdy vám nejvíc sednou filmy, od kterých nic nečekáte. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama