Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sedmnáctiletá Ola má chlapeckou postavu, okousané nehty a na rukách jizvy po sebepoškozování. Za své opakující se útěky z dětského domova skončí v pasťáku. Není ale jako ostatní dívky, netouží po drahém oblečení nebo novém smartphonu. Také nechce dozorci poskytovat sexuální služby za peníze nebo cigarety. Touží jen po tom, aby se jí vrátila matka, kterou už roky hledá. (Bardzo fajný festival)

(více)

Recenze (6)

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Opět Poláci a opět nějaké to drama. Tentokráte trochu těžší na zpracování už jen protože je to trochu jinačí, než by se dalo čekat nejen v Polsku, v dramatu nebo i filmu. Trochu jinačí způsob filmu, který sice vypadá stejně, ale má až moc různějších sekvencí, bodů obratu, které nějak vedou to slepé ulice. Poté se to nějak vede do dalších částí kaskády, které trochu připomínají jako Nabarvené ptáče, na které se ale koukalo trochu lépe, ale stále těžce. Trochu těžší drama, které bylo na mě až moc rozhozené do různých směrů a člověk se snadno ztratil. Ne zrovna moje oblíbená příchuť pierogů. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Komorní drama s ne moc originálním námětem, ale s několika natolik silnými scénami a procítěným herectvím Zofie Domalik že na něj jen tak nezapomenete. Na režijní debut úctyhodné a kdyby Małgorzata Imielska přitlačila na jeden z vedlejších motivů (snaha o účast na olympiádě, přátelství s některou z holek) a na něj efektivně naroubovala myšlenkový a emocionální potenciál hlavní linky o touze po nalezení matky a rodinného zázemí, byly bychom ještě výš. Takto je film “jenom” dalším působivým zobrazením utrpení panenského anděla v hnusném světě. [3Kino Fest] ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Máme tu další režisérský debut, tentorkát v podání Małgorzata Imielsky, téma hodně silné a chvílema jsem hlavní hrdinku měl sto chutí objemout, ale možná kdyby to drželo víc při sobě tak by mě to dobilo úplně. Nicméně velmi syrové, depresivní a osobní. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Kolega hygienik mi doporučil tento film s tým, že sa jedná o trochu drsnejšiu záležitosť. A mal samozrejme pravdu! Pustil som si to pred nočnou a celú šichtu som mal rozhodené vibrácie! Navyše sa dej filmu odohráva v zime, takže i počasie moc na psychickej pohode nepridá. Preto doporučujem si film pozrieť veľmi dobre psychicky naladený a nastavený emočne na najhoršie možné situácie. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

No tak co ten konec?! Kdyby to nebylo nedotažené, dala bych i 4 hvězdy, jelikož to celou dobu bylo skvělé! Ponuré, smutné, ale přitom tak dojemné. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Skvelý scenár postavený na smutnom osude ústrednej postavy Oly. Len to spracovanie bolo také akési temné a ťažkopádne. Je mi jasné, že v takomto filme bude melanchólia na vrchole, ale že sa to po celý čas takmer nikde inde nepohne, to ma trochu prekvapilo. Myslím si, že tento príbeh si priam pýtal aj nejaký iný impulz, ktorý by to aspoň trochu vytrhol z tej celej melancholickej línie. 2* ()

Reklama

Reklama