Reklama

Reklama

Hrabě Monte Cristo

  • Česko Hrabě Monte Christo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1814 a francouzští námořníci Edmond Dantes a Fernand Mondego hledají na ostrově Elba pomoc pro nemocného kapitána lodi Faraon. Střetnou se s Napoleonem, který požádá Edmonda, zda by do Francie nedoručil jeden dopis. Po návratu do Marseille jmenuje majitel loďařství Morrell Dantese kapitánem, což nelibě nese nejen Fernand, ale také ctižádostivý první důstojník Danglar. Štastný Edmond se sejde s milovanou snoubenkou Mercedes. Vidí je žárlící Fernand, který ji také miluje, a pak řekne Danglarovi o Napoleonově dopisu. Edmond je zatčen a u výslechu dopis odevzdá s patřičným vysvětlením. Soudce Villefort ho propustí, ale pak zjistí, že dopis byl určen jeho otci. Spálí ho a Dantese nechá převézt do věznice na ostrově If, kde v kobce prožije sedm let plných utrpení. Potom se k němu do cely prokope starý abbé Faria. Učí ho všemu, co sám zná. Pomůže mu také pochopit, co a proč se stalo. Dantes je odhodlán uprchnout a zasvětit život pomstě. Při kopání tunelu Fariu smrtelně zraní padající strop. Umírající muž prozradí Edmondovi místo, kde je ukryt obrovský poklad hraběte Spady... (TV Nova)

(více)

Recenze (250)

golfista 

všechny recenze uživatele

Kdyby se tenhle film jmenoval jinak, postavy se jmenovaly nějak "americky", možná bych hvězdičku přidal. Pokud bych to bral vážně jako adaptaci Dumase, pak bych musel hvězdičku ubrat (takhle ho zprasit !) ... Tenhle víkend (11/2004) je nějak "přemontecristováno". Včera Depardieu, ráno Caviezel, odpoledne Chamberlain. Jedno je jisté - tenhle americký je z nich nejhorší ... ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Dokonale zprasená literární klasika. Všechny ty vychytávky, nesmyslné a na hlavu padlé "zlepšováky" předlohy, musela vymyslet nějaká hodně dutá hlavička. Naštěstí leccos zachraňuje efektní kamera a její vymazlené průlety nad obilím apod. ()

Lima 

všechny recenze uživatele

Nepatřím mezi ty, kteří vyžadují, aby se film co nejvěrněji držel předlohy, ale tohle bylo fakt moc. Dumas se obrací v hrobě a divák se nudí a trpí. Kdyby aspoň po formální stránce to vypadalo k světu, vždyť takové téma vysloveně svádí k velké kostýmní megaprodukci. Jenže tenhle film vypadá jako dražší televizní inscenace, kde se ani tvůrci neobtěžovali s širokoúhlým formátem. Dobrá, mizernou výpravu nechť veme čert, ale ten adaptovaný scenář, to je učiněná hrůza. A nenápaditá režie mistra propadáků Kevina Reynoldse. A Guy Pearce si Strojem času a tímhle paskvilem kope profesní hrob. A to už stačilo. Jdu si dát studený obklad na čelo. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $35miliónovTržby USA $54,234,062Tržby Celosvetovo $75,395,048║ Režisér Kevin Reynolds má s historickými témami dosť skúseností a pri tomto počine to len potvrdzuje, či že odvádza svoj štandart a podáva nám dávku dobrodružnej drámy z pera Alexandra Dumasa, za výbornej podpory hercov ako James Caviezel, Guy Pearce či Richard Harris. Filmu nechýba dynamika, hlavne pri záverečnom súboji, nenahraditeľná temnota, vypätosť scén a napätie. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Film, ve kterém je nudné snad úplně vše. Proč někdo může vidět takovýto film, celých 131minut koukat na nudu, snahu o zmodernizování a hereckých tragédiích? Ještě, že existuje možnost přepnout televizní kanál... ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě, že tato adaptace se těm francouzským zdaleka nevyrovná,ale čekal jsem přeci jen daleko horší výsledek - v rámci žánru slušný průměr. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Nepovedený "popcorn" remake pro americké publikum. Bohužel hodně změněný a tudíž dosti zmatený a nezáživný, které nevytrhne ani pár známých herců. My Evropané máme lepšího Hraběte.. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jde to, jde to! Hrabě Monte Cristo se klidně vejde do nejobyčejnější stopáže, jak to dokázala především Chamberlainova verze, ale natočit film, u kterého si nejsem jistý, zda mi vadí, že je moc dlouhý, nebo že je moc krátký? Jak se to propánakrále Reynoldsovi povedlo? ()

tron 

všechny recenze uživatele

Je paradoxné, že montechristovský SPÁČI sú stokrát lepší film o pomste, než táto entá adaptácia samotného knižného Grófa Monte Christo! Herci z podporných úloh sa snažia (Harris, Guzmán), ale ich snaha padá na hnoj nezáujmu kvôli hlavným predstaviteľom. Pearceho životným filmom bude MEMENTO a Caviezelovým rola Ježiša Krista; ich výkony sú nudné, slizké, otravné. Kevin Reynolds je ničím výnimočný babrák, ktorý má najlepšie časy bohužiaľ dávno za sebou (KRÁĽ ZBOJNÍKOV ROBIN HOOD). Jeho výpravná kvázi opulentnosť nespasí všetko. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Tohle měl být podle recenzá celkem brak, ale moje představy o kvalitní jakože "historické" zábavě to splnilo. A potěšil i Michael Wincott, který si mohl opět po letech zahrát magora v áčkovém filmu :) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Průměrná adaptace nejslavnější knihy Alexandra Dumase Hrabě Monte Cristo. Edmond Dantes plánuje svatbu se svou přítelkyní Mercedes. Ta se zároveň líbí jeho nejlepšímu příteli Fernandovi, který na Edmonda nastraží past a získá Mercedes pro sebe. Edmond je uvězněn na Ostrově Monte Christo. Po útěku odsud se začne mstít všem, kdo měl v jeho uvěznění prsty. Kevin Reynolds není špatný režisér, ale natočil už lepší filmy. Obsazení dvojice James Caviezel a Guy Pearce nebyla špatná volba. Za zkouknutí to stojí, ale podruhé už bych to nemusel.... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Nechť je tento film na věčné časy a nikdy jinak znám jako Umučení Crista. Nechť se James Caviezel kaje za tuto závěrečnou zkoušku kurzu "kterak hrát tím či oním způsobem naprosto zničené postavy." Nechť Kevin Reynolds oblékne košili žíněnou a přísahá, že k žádné knize už více nepozvedne svůj vilný zrak s úmyslem zprzniti ji adaptací. Nechť všichni svatí chrání odvážlivce, jenž by do přehrávače svého disk s filmem tímto vložil a nebezpečí infarktu se vystavil. Nechť se Monte Cristo, který zde panny nevinné svádí a lidi mečem jako mordýř potulný vraždí, navěky propadne do pekla filmového zapomnění. Nechť se konec harlekýnový vlastním cukrem udáví. Nechť divák případný ve zdraví přežije tyto úklady záludné a kletbou jadrnou je ze světa sprovodí. Amen. ()

Jossie 

všechny recenze uživatele

Tak strašně špatně a nudně zpracovaná taková klasika, tak nudní a nezajímaví herci, tak dlouhá stopáž, tak zbytečný film. Jen nevím, kde se tam vzal Richard Harris, ten byl až moc dobrý na tak hrozný film. ()

igi B. 

všechny recenze uživatele

Nu ano, hollywoodština na téma evropské klasiky jako vyšitá - prostě jen taková rutinní filmová adaptace mnohokráte již adaptovaného románu. Nemá proto myslím příliš smysl ty jednotlivé filmy nějak srovnávat, snad jen lze říci - tohle je typický americký komerční produkt, přežvýkaný pro inteligenci, vkus a zvyklosti masového amerického diváka, který potřebuje ten žánrový mix ke konzumaci popcornu s ixýcolou. Potřeby televizního showbyznysu nevyjímaje. Prostě průměrný americký dobrodružný film na motivy románu A.Dumase... (Nakonec, za povšimnutí stojí hodnocení na IMDb - 7.4/10 (17.925 hlasujících) :-) - - - - P.S. Co jej ovšem z pohledu televizního našince degraduje, je ořez na fornát 4:3 a zase ten typický čecháčšský dabing, kde se >herečtí< čudlaři opět snaží svými hlasovými projevy >vylepšovat< charakter projevu postav, o technické úrovni výsledného zvukového mixu, tvořícího atmosféru filmu nemluvě... ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Išel takhle jednou čilý šikovný chlapec, co píše scénáře pro Hollywood, omylem po knihovně a říkal si "Potřebuju nějakou opravdovou pecku, něco, na co lidi fakt pudou." Rozhlížel se kolem sebe a vtom mu padl do oka čtvrťák, co ležel na zemi u paty jedné z polic. Ohnul se pro něj a při tom vrazil bokem do skříně. Knihy se zakymácely a shora mu přímo na temeno padla bichle jako kráva. Chlapec ji zvedl, vidí Dumas na přebalu a říká si: "To bude pecka." ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Jay Wolpert / The Count of Monte Cristo by Alexandre Dumas | Hudba: Edward Shearmur | Produkcia: Gary Barber, Roger Birnbaum, Jonathan Glickman | Distribúcia: Touchstone Pictures | Štúdio: Spyglass Entertainment | Rozpočet: 35 miliónov $ | Tržby: 75,395,048 $ || Nehladiac na predzväsť tunajšieho hodnotenia sa mi podarilo film vpohode užiť. Dumas je môj najväčší obľúbenec, a gróf Monte Cristo je pre mňa jedným z najlepších románov vôbec. Jediné, čo americkej verzii chýba, je metráž, ktorá svojou krátkosťou nedáva priestor desiatkam skvelých dejových línií, ktoré robia knižku neuveriteľnou rastúcou piramídou až k vrcholu, kde sila ľudskej pomsty siaha do nevýdaných dimenzii - bez fyzického násilia. Tu tá gradácia samozrejme chýba, no rešpektovaním pojatia a rozpočtu mi ešte stále bolo naservírované krásne obrazové stvárnenie s peknou výpravou a hlavne s nadpriemernými hereckými výkonmi. ()

Reklama

Reklama