Reklama

Reklama

Hrabě Monte Cristo

  • Česko Hrabě Monte Christo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1814 a francouzští námořníci Edmond Dantes a Fernand Mondego hledají na ostrově Elba pomoc pro nemocného kapitána lodi Faraon. Střetnou se s Napoleonem, který požádá Edmonda, zda by do Francie nedoručil jeden dopis. Po návratu do Marseille jmenuje majitel loďařství Morrell Dantese kapitánem, což nelibě nese nejen Fernand, ale také ctižádostivý první důstojník Danglar. Štastný Edmond se sejde s milovanou snoubenkou Mercedes. Vidí je žárlící Fernand, který ji také miluje, a pak řekne Danglarovi o Napoleonově dopisu. Edmond je zatčen a u výslechu dopis odevzdá s patřičným vysvětlením. Soudce Villefort ho propustí, ale pak zjistí, že dopis byl určen jeho otci. Spálí ho a Dantese nechá převézt do věznice na ostrově If, kde v kobce prožije sedm let plných utrpení. Potom se k němu do cely prokope starý abbé Faria. Učí ho všemu, co sám zná. Pomůže mu také pochopit, co a proč se stalo. Dantes je odhodlán uprchnout a zasvětit život pomstě. Při kopání tunelu Fariu smrtelně zraní padající strop. Umírající muž prozradí Edmondovi místo, kde je ukryt obrovský poklad hraběte Spady... (TV Nova)

(více)

Recenze (250)

ilemas 

všechny recenze uživatele

Ať je tenhle příběh zpracován jakkoliv, vždy se mi bude líbit, ale to uvítání s balónem si mohli odpustit. ()

raffspIn odpad!

všechny recenze uživatele

Znáte to, když vás přejde chuť dívat se dál po několikáté zprzněné scéně? Říkám si, proč někdo točí film podle vynikající knižní předlohy (nečetl jsem), a přitom si příběh upraví podle sebe a velmi nešetrně zasáhne do celého děje. American bull*hit ()

lekr 

všechny recenze uživatele

Nevím nevím..ty staré zpracování byly rozhodně lepší......film je takový nemastný neslaný hlavně kvůli ne stoprocentnímu scénáři a nevěrohodném výkonu Jamese Caviezela......navíc film je stršně dlouhý....kratší stopáž by neuškodila.... ()

SallyZen 

všechny recenze uživatele

Mně to přišlo jako povedené zpracování HMC. Sice jsem neviděl jiný film na tohle téma, ale líbilo se mi to. Úplně jednoduchý děj Vás sice z křesla nevytrhne, ale ty dvě hodinky jsem si užil a neprohloupil. Caviezel zahrál bravůrně, "memenťák" zvládnul záporáka nad moje očekávání a pak tam přijel(a) Mercedes všichni se o ní poprali a to už byl skoro konec filmu. Škoda Mercedes(a za chvíli tu budeme mít "Rychle a zběsile"), ta to měla asi nejtěžší. Jinak čekal jsem tu vyšší hodnocení. 80% ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Pro mě velké překvapení. Předlohy k filmu jsem nečetla, ale vím, že to je nejoblíbenější knižní série mé babičky, která má doma jedno z nejstarších vydání příběhů o Monte Cristovi. Film se mi moc líbil. Už od začátku jsem byla velmi zaujatá dějem, Dantesovo dobrá povaha se mi hned od začátku zalíbila a po celou dobu filmu jsem byla spřízněná s hlavní postavou. Asi nejvíce se mi líbily scény v pevnosti a následně scény, když se z něj stal samotná Hrabě Monte Cristo. Konec je pěkný a dojemný a film mě přesvědčil, abych si jednou knihy přečetla. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný snímek. Novější zpracování klasického románu. Pěkná podívaná. Herecké výkony taky v pořádku. V tom vězení to muselo být drsný. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je přesnej příklad toho,jaký trotlové koukaj na filmy( většinou na tabletku ,nebo nedejbože telefonku) a pak to ještě hodnotěj. a prskaj jako kdyby Saša dumas byl jejich příbuznej z šestýho kolena. Maj pocit, že autor zprznil jejich oblíbenej román hnusnym scénářem,  debilním obsazením,a takhle to nebylo, a tahle postava tam nebyla. Přece volná adaptace je tak skvělá věc ,tak proč by to mělo bejt úplně přesný. Tohle je prostě paráda se všim všudy, a asi jediný vysvětlení pro mě je, že když si vy debilové zapnete film, nesmíte mít hlavu v prdeli, nebo nesmíte sedět na hajzlu s novinama. 100%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Mně se třeba tahle adaptace moc líbila. Jakožto v podstatě odpůrce klasické literatury pro mě předlohy a tak nic nezajímají a hodnotím čistě dojem z filmu, který je v tomhle případě více než pozitivní. Souboj Caviezela s Pearcem je skvěle vyhrocený a zahraný a já nemám, proč film hanit. 85% ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Co se první poloviny týká, myslím, že Alexandr Dumas by proti menším ani větším úpravám svého slavného románu nijak vehementně neprotestoval. Dodávají snímku dynamiku, průbojnost a svěžest mládí, aniž by se zpronevěřily základním stavebním kamenům knižní předlohy. Jsem ochotná bez výhrad přijmout dokonce i šermujícího abbého Fariu. Nemalé problémy s sebou přináší až polovina druhá, ve které se z neprávem vězněného námořníka Edmonda Dantese stává hrabě Monte Cristo. Je přespříliš zjednodušená a zbytečně uspěchaná - chce se mi říct až odbytá. Svým pojetím rozmělní slušně vystavěnou atmosféru a finále tím pádem ztrácí na síle. Kromě toho: ----- !!! MOŽNÝ SPOILER !!! ----- Názorové přemety mladého Alberta Mondegy (syna krásné Mercedes) jsou nanejvýš podivuhodné. Rychlost, s jakou bez viditelné duševní újmy v mžiku vymění jednoho otce za druhého, je opravdu nevídaná ... a svým způsobem i maličko děsivá. ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Celkem solidně natočenej gróf. Akorát jsem čekal, že Edmonda Dantese bude hrát Guy Pearce a ne Caviezel. Ale nakonec to ani nevadilo. Jó, našlo se tam pár drobností, co mi neseděly, ale co už... ()

otík 

všechny recenze uživatele

Typicky upachtěná zmodernizovaná klasika, která by místo ostrých a rychlých střihů vyžadovala raději poetičtější a historičtější podání. Dalo se to ale přežít. ()

sir-dave 

všechny recenze uživatele

No pro mě nejlepší z filmovaná adaptace od Dumase :-) Přiznám se ale, že jsem jich přílíš neviděl, přesto pro mě skvělá podívaná. 80% ()

veertiik odpad!

všechny recenze uživatele

Tak tohle je pro mě jedno z nejhorších zpracování knihy vůbec. To se může líbit asi jen někomu, kdo nečetl... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nejhorší verze, o které jsem si myslel, že už jsem ji kdysi hodnotil. Tahle má sice pěkné prostředí a výpravu, možná i nejlepšího abbé Farriu (Richard Harris), ale jinak to jak scenáristicky, tak i herecky stojí za prd a ač je to k nevíře, je to hrozně dlouhé. Sice jsem to viděl už kdysi dávno, ale pamatuji si toho dost - začátek mě bavil, ale po odjezdu z ostrova Montecristo to byla jedna velká nuda... 40%. ()

Reklama

Reklama