Reklama

Reklama

Hrabě Monte Cristo

  • Česko Hrabě Monte Christo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 1814 a francouzští námořníci Edmond Dantes a Fernand Mondego hledají na ostrově Elba pomoc pro nemocného kapitána lodi Faraon. Střetnou se s Napoleonem, který požádá Edmonda, zda by do Francie nedoručil jeden dopis. Po návratu do Marseille jmenuje majitel loďařství Morrell Dantese kapitánem, což nelibě nese nejen Fernand, ale také ctižádostivý první důstojník Danglar. Štastný Edmond se sejde s milovanou snoubenkou Mercedes. Vidí je žárlící Fernand, který ji také miluje, a pak řekne Danglarovi o Napoleonově dopisu. Edmond je zatčen a u výslechu dopis odevzdá s patřičným vysvětlením. Soudce Villefort ho propustí, ale pak zjistí, že dopis byl určen jeho otci. Spálí ho a Dantese nechá převézt do věznice na ostrově If, kde v kobce prožije sedm let plných utrpení. Potom se k němu do cely prokope starý abbé Faria. Učí ho všemu, co sám zná. Pomůže mu také pochopit, co a proč se stalo. Dantes je odhodlán uprchnout a zasvětit život pomstě. Při kopání tunelu Fariu smrtelně zraní padající strop. Umírající muž prozradí Edmondovi místo, kde je ukryt obrovský poklad hraběte Spady... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (251)

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné, kam až jsou ochotni hollywoodští popkornéři a rutinéři ve své sebestřednosti a nablýskanosti ochotni zajít. Na druhé straně mne úžas nad drzostí s jakou překopali klasickou evropskou předlohu (mojí oblíbenou), společně se zvědavostí, jak daleko ve svém prznění zajdou, přikoval do křesla a díky tomu jsem film dokoukal do konce. To je jediný důvod. Jedna hvězdička za vězeňskou kapitolu. ()

Yardie 

všechny recenze uživatele

Asi půjdu proti proudu, ale mi se todle zpracování docela líbilo. Není to čistých 80%, ale spíše 70%. Knihu jsem nečetl a jediné zpracování, které jsem viděl bylo to s R. Chamberlainem, které se mi velice líbilo, o krapet více než toto. Děj je velice svižný, pojaty více dobrodružně než s R.CH. Laždé zpracování mělo své kouzlo. Co se týká děje, ani se od s R.CH. moc neodlišuje až na pár maličkosti. Nicméně pomsta se mi zdá taková méně zajímavá a propracovaná, což mi trošku chybělo. Ale zase je to nahrazeno větší dynamičností. Myslím si, že je to velice dobré zpracování, ale s R.CH. bylo o malinko lepší. Howgh! ()

Reklama

Freemind 

všechny recenze uživatele

Monte Cristo tady připomíná křížence mezi Jayem Gatsbym, Brucem Waynem a Hughem Hefnerem, ale jinak to vcelku odsejpá, herecky je to na úrovni, hudba taky ujde. Nejhorší na celém filmu je kamera, která připomíná nějakou evropskou televizní produkci. Prostě standardní, přiměřeně záživná adaptace, neurazí, nenadchne. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Pri pozeraní tohto filmu som takmer plakal. Nie od dojatia, ale od zdesenia. Čo komu európania spravili, že si zaslúžia takéto prznenie klasiky od Američanov? Zaslúžime si to?! Vadí mi prehnaná akčnosť, vadia mi "latexové" herecké výkony (hlavne krásnej Mercedes), vadí mi absolútne nezmyslné správanie postáv (hlavne krásnej Mercedes), vadí mi vlastne všetko (áno, hlavne Mercedes), zachraňuje to aspoň kamera. A to na dobrý film nestačí. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je přesnej příklad toho,jaký trotlové koukaj na filmy( většinou na tabletku ,nebo nedejbože telefonku) a pak to ještě hodnotěj. a prskaj jako kdyby Saša dumas byl jejich příbuznej z šestýho kolena. Maj pocit, že autor zprznil jejich oblíbenej román hnusnym scénářem,  debilním obsazením,a takhle to nebylo, a tahle postava tam nebyla. Přece volná adaptace je tak skvělá věc ,tak proč by to mělo bejt úplně přesný. Tohle je prostě paráda se všim všudy, a asi jediný vysvětlení pro mě je, že když si vy debilové zapnete film, nesmíte mít hlavu v prdeli, nebo nesmíte sedět na hajzlu s novinama. 100%. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (21)

  • Béžové šaty s kašmírovém živůtkem, které má jedna žena na sobě na mole v Marseilles na začátku filmu, je ten samý kostým jako má Sabina Franklyn (Jane Bennet) v seriálu Pýcha a předsudek (1995), Julie Cox (Annabella Milbanke) je má při čtení Byronovy poezie ve filmu Byron (2003), Freema Agyeman (Tattycoram) je má na marseilleském přístavišti v seriálu Little Dorrit (2008) a také jedna žena účastnící se Fannyiny svatby ve filmu Miss Austen Regrets (2008). (HappySmile)
  • Aj keď sa film odohráva vo Francúzsku, nápisy sú tu v angličtine. (ČSFD)
  • Príbeh v knihe začína priplávaním Faraóna do prístavu v Marseilles. O tom, čo sa stalo na ostrove Elba, sa dozvedáme z rozprávania hlavného hrdinu. Tvorcovia filmu sa však rozhodli túto časť deja radšej natočiť než len prerozprávať. (ČSFD)

Reklama

Reklama