Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Torrente je nacionalista, rasista, egoista, alkoholik a ex-policajt, který po nocích poslouchá rumbu a jezdí ve svém starém Seatu. Žije se svým starým otcem, kterého nutí žebrat na živobytí. Torrente se zahledí do atraktivní Amparity a seznamuje se s jejím bratrancem, zkrachovalým prodavačem ryb. Může si vůbec Torrente získat přízeň Amparity? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (61)

dobytek 

všechny recenze uživatele

José Luis Bouřlivák je prostě takovej borec, že jsem tohle jméno začal používat i na internetu :-) Mně jenom stačí, když v čínský restauraci volá na servírku "Číňanko!" a válim se smíchy. Tenhle týpek prostě ani nemusí nic moc dělat a působí strašně legračně. Stačí jenom samotnej začátek, kdy do sebe Bouřlivák naleje asi 10 panáků a vyrazí se svym Seatem do ulic Madridu. Blbec jménem zákona je další moje srdcová záležitost. Santiago Segura je buď úplnej magor nebo génius, protože něco podobnýho asi nikdo normální nikdy nevytvoří. Jinak název ve španělštině je parodie na film Cobra, kterej se ve Španělsku vysílal jako Cobra, el brazo fuerte de la ley (pevná ruka zákona) a ve filmu jsou odkazy na další filmy - Taxikář, Komando, Reservoir dogs. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Bouřlivák je jedinej chlap na světě, kterýho nekonečně miluju. Když se ve tři ráno potácím zlitej jak dělo po chodbách Showparku a vykukujou tam na mě děvky všeho druhu, tak místo abych byl rajclej, tak si vzpomenu na Bouřliváka a začnu se chlámat jak hovado a exotická pindička s tangama tak malejma, že by se nedali ani krájet na mě jenom nechápavě zírá. Pak už stačí jen zařvat, "Atléééético, děvky moje milovaný" a má pocta Bouřlivákovi dokonána jest. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Komedie? Nuda, nuda, nuda, nuda.... (o přibližně 40 minut později) nuda, nuda, teď jsem se zasmál!, nuda, nuda, nuda... (a přibližně v tomto duchu se film odvíjí až do konce) Ne, Bouřlivák je natolik specifická bytost, že zůstal mnou nepochopen. Místy jsem si připadal až trapně. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Anti chlap, kterej fandí Atletiku a když vidí hlouček fanoušků Realu okamžitě zadupává svojí šálu do kanálu a vyřvává Real...no je tohle chlap? Ne tohle je Bouřlivák. Scény, které v tomhle filmu uvidíte nikde jinde neuvidíte, respektive scény ze života Bouřliváka jsou natolik originální, že tři hvězdičky jsou dost málo, a chápu to, že tohle na jedno zkouknutí ztrácí trošičku účel. Tohle se prostě nedá, takovejhle film asi jen tak v televizi neuvidíte. Řek bych, že klasickej obyčejnej člověk se u toho výborně pobaví, na druhou stranu rejpala už rozčílí fakt, že Bouřlivák se před noční v hospodě nesktuečným způsobem naláme v hospodě, a pak usedne do jeho rozpadlého stoletého Seata a jako policajt v utajení začne rajdit ulicema Madridu. Bouřlivák je prostě unikát. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Torrente, cesky Bourlivak, je tak neskutecnej dobytek, ze se to jen tak nevidi. Bejvalej policajt, co nema na praci nic lepsiho nez se v jednom kuse ozirat, kazdyho urazet a vyuzivat, navic vyzranej jak hovado a neustale spocenej jak prase. Pulka filmu je o tom, jak se Bourlivak ruzne mota po meste, jednou nekoho urazi, jindy vyuzije vloupacky a sam si nakrade. Druha polovina filmu uz ma precejen nejakej dej a Bourlivak zacne vysetrovat obchod s drogama, v cemz mu pomaha particka vymletejch skoro pubertaku. Sice tu je sem tam nejaka prestrelka nebo honicka, ale celej film stoji na Santiagovi Segurovi, kterej je v roli naprosto dokonalej a diky nemu je neustale cemu se smat. Ale po filmarsky strance se precejen nic extra nekona, takze to da tak akorat ty 3*. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

To vám Raffi neřek kdo jsem? - Jo, tlustej pytel hoven - Trochu úcty nebo vytáhnu pistoli. Josého Luise Bouřliváka si buď zamilujete a nebo to bude váš vzor, nic jinýho, protože to je prostě sympaťák se všim všudy.Skvělá dobytkářská parodie u který se někdo bude válet v jednom kuse po zemi při Josého brutálních hláškách, nezřízeným chlastání, střílení po lidech v parku a využívání zkryplenýho otce jako žebráka a někdo to vypne hned jak José vejde na scénu. ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Stejně jako Češi mají Majsnera, tak Španělé mají Bouřliváka. Oba jsou totální dementi. Rozdíl je v tom, že my se za něho stydíme, ale oni ho hrdě prezentují světu. Torrente je totiž kultovní záležitost plná amorálností, buranství a urážek všeho možného, která je absolutně nevhodná pro diváky ze současné hysterické společnosti. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

I když je tahle čtyřka bez pochyby solidní, nemohu se ubránit dojmu, že jsem přece jen čekal něco maličko víc. Možná to bylo přehozením dílů, možná jen dnešním hektickým dnem v domově důchodců, každopádně tohoto Bouřliváka budu mít zafixováného zatím na stříbrném stupínku. Jak se bude měnit pořadí a kdo nakonec získá stupně vítězů, to si řekneme milí a drazí až za několik dnů či týdnů. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Bouřlivák, the one and only. Neodolateľné hovado, parchant a zmrd. Furt chlastá, buzeruje šlapky, fandí Atléticu Madrid a robí machra pred vymletými puberťákmi. Proste borec. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

ujetá španělská kombinace růžového pantera a amerických fekálních komedií.pár vtípku opravdu rozesměje,bohužel drtivá většina je fekálně trapného ražení 3z10. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

José Luis Torrente je absolutní macho. A prase. Rád jí, chlastá, píchá a občas střílí v parku plechovky. Samopalem. Co ho vyhodili od policie, nepracuje. Posílá svého postiženého otce žebrat a bere mu sociálku. Fandí Atleticu Madrid. Nemá rád Číňany, araby, černochy.... v podstatě skoro nikoho. Nemá vlasy, zato má knír. Nosí hadry tak z roku 78 a z téhož roku má žlutého Seata. Josého sebevědomí a nemorálnost je úžasná. U některých scén jsem se opravdu válel smíchy. Třeba když využije loupeže v obchodě ke kradení oliv. Nebo když otci "vaří". Nebo když uspokojí Amparitu na stole ("Jak se ti to líbilo, kotě? Mně moc! Ale už musím. Kdyžtak tu trochu pokliď.")....Mrzí mě, že jsem to viděl ve španělštině s anglickými titulky, možná mi nějaké fóry unikly. I tak je ale jejich kadence pekelná. Něco takového jsem dlouho neviděl. Jdu shánět druhý díl. ()

prsvl 

všechny recenze uživatele

"Uděláme si dobře? Ale ne jako teplouši, normálně! Ty ho vyhoníš mě a já tobě..." Tak tato replika je v tomto úchylném filmu asi nejlepší a to je dost smutný.... ()

Torision 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem si nemohl nechat ujít a musel jsem ho zkouknout i když ho dávali celkem pozdě v noci. Musím říct, že Segura je mega svině a překonal u mě na sviňákometru i Byllyho Boba Thortona v Santovi . Tenhle film má fakt koule a drsným a syrovým humorem se tu nešetří ani v nejmenším a často jsem si říkal, že tohle je fakt asi jedna z nejlepších komedií, co jsem kdy viděl. Jo a Santi Segura je v mejch očích naprostej král, protože napsat, natočit a ještě ztvárnit Jose Luise, na to člověk musí bejt buď geniální, nebo jet pěkně dlouho na kokainu. Naprosto nechápu, jak tadyto může mít tak nízký hodnocení. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tak tohle taky nebude můj šálek kafé. Humor na úrovni pana účetního a tady je navíc akce a arogantní Torrente jde za svým přes mrtvoly. Na 2 hvězdičky je to tak akorát - sice nepřekvapí ničím, ale aspoň to drží pohromadě a občas jsem se i pousmál. [ PŘÍBĚH: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Reklama

Reklama