Reklama

Reklama

Bláznivá mise

  • Hongkong Aces Go Places (více)

Obsahy(1)

Zločinec světového formátu King Kong (Sam Hui) uloupí diamanty v hodnotě třiceti milionů dolarů. Jediná stopa, kterou zanechá na místě činu je bílá rukavice. A to je kámen úrazu, protože Bílá Rukavice je též známý zloděj drahokamů, který se však snaží posledních pár let sekat dobrotu. Ale diskutujte s italskou mafií. Má tak jedinou šanci, získat uloupené bohatství zpátky. Po jeho stopě se vydává nejlepší americký detektiv původem z Hong Kongu Albert Au přezdívaný Kodyžak (Karl Maka). Spoluprací s místní tvrdou policejní seržantkou Hatung (Sylvia Chang) zjistí, kdo má ve skutečnosti diamanty u sebe. Jenže to není tak docela pravda, protože King Kongův kumpán je ukryl na tajném místě a pak se nechal in flagranti chytit žárlivým a ochranářským bratrem, šéfem gangu. Těsně před smrtí ještě King Kongovi prozradí, že na zadní partie dvou svých dívek nechal vytetovat cestu k pokladu. Bláznivá mise plná honiček a humoru tak může začít... (monolog)

(více)

Recenze (76)

Schobul 

všechny recenze uživatele

Nechápu, jak může někdo napsat komedie plná malých i velkých robotů. V tomto díle byli všeho všudy auta na dálkové ovládání a jeden robot podávající telefon. Tady se jen hláškuje a odkazuje, za což dávám tři hvězdy. Roboti jsou až v druhém díle! Nemám rád, když někdo hodnotí film, na který si ani nevzpomíná, o čem že je, jen že ho někdy v dětství viděl. A to ještě špatně.. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, kterej jsem viděl snad stokrát. Všichni ti robůtci a výbuchy a rvačky a triky, moc se mi to líbilo. Dokonce jsem pod vlivem tohoto snímku rozbil skleněný dveře v obýváku, když jsem kamarádům předváděl, jak se dělá to pravý kungfu. (bylo mi asi pět). Plus opravdu pěkná hudba zpívaná přímo hlavní postavou Samem Huiem. A navíc takové množství odkazů na americké filmy, od jmen postav, zmínka o nejlepším detektivovi Růžovém panterovi, který bohužel už není mezi námi, udělátka lepší jak v Bondovkách, gang jako kdyby vypadlý z filmu Warriors, nebo třeba kostým hlavních hrdinů, když shání fotku pozadí tý druhý holky (vsadím se, že to je pprvý a naposled, kdy Flash Gordon a Ming Krutovládce tančili v Labutím jezeru). Prostě jedna z nejlepších bláznivých akčních komedií z produkce Hongkongu, co jsem viděl (včetně většiny filmů Jackie Chana) ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele

Za většinu vydařených (nejen fyzických) vtípků vděčí tato bláznivá, východně infantilní, slapsticková policejně-zlodějská groteska skvělému "plešounovi" Karlu Makovi. Na bezmezné nadšení z dětsví nezapomínám, i když jsem si kromě onoho geniálního nekňuby Kodyžaka pamatoval konkrétně už jen závěrečnou honičku s bombovými (doslova) autíčky na dálkové ovládání. Takže mě teď po letech překvapilo, že se nekonaly žádné velké akční kung fu bitky (njn, on tu fakt nehraje Jackie Chan :-)). ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dneska už kultovní bláznivá akční komedie, kterou mnozí z nás pamatují ještě z porevolučního boomu VHS. V typicky šíleném tempu není čas nudu, pořád se něco děje. Úvodní trojice fantasticky sehraná, hudba naprosto parádní, akce docela nápaditá, ale je to hlavně humor, který v jedničce dominuje a odsunuje akci na vedlejší kolej. "Řek´s jí, aby mě zastřelila, ty hajzle! - To byla jenom taktická finta!" ()

Skokan 

všechny recenze uživatele

Tato Hongkongská bláznivá komedie je neuvěřitelně poplatná své době a tak se na ní i musíte dívat. Jsou jen 2 možnosti, buď vám to bude připadat jako naprostá hovadina, se strašnejma trikama, hudbou a ubohýma rozhovorama, nebo to bude brát jako guilty pleasure, které budete milovat. Na filmu je také vidět, jak současná oblíbenost osmdesátek vůbec neodpovídá tomu, na co se dnes vzpomíná, protože tohle jsou opravdové osmdesátky se vším všudy, tak jaké opravdu v popkultuře byli. Snad bych ještě dodal, že zde se nejvíce vyřádí klukovská dušička a to platí i pro další díly této série. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama