Reklama

Reklama

Bláznivá mise

  • Hongkong Aces Go Places (více)

Obsahy(1)

Zločinec světového formátu King Kong (Sam Hui) uloupí diamanty v hodnotě třiceti milionů dolarů. Jediná stopa, kterou zanechá na místě činu je bílá rukavice. A to je kámen úrazu, protože Bílá Rukavice je též známý zloděj drahokamů, který se však snaží posledních pár let sekat dobrotu. Ale diskutujte s italskou mafií. Má tak jedinou šanci, získat uloupené bohatství zpátky. Po jeho stopě se vydává nejlepší americký detektiv původem z Hong Kongu Albert Au přezdívaný Kodyžak (Karl Maka). Spoluprací s místní tvrdou policejní seržantkou Hatung (Sylvia Chang) zjistí, kdo má ve skutečnosti diamanty u sebe. Jenže to není tak docela pravda, protože King Kongův kumpán je ukryl na tajném místě a pak se nechal in flagranti chytit žárlivým a ochranářským bratrem, šéfem gangu. Těsně před smrtí ještě King Kongovi prozradí, že na zadní partie dvou svých dívek nechal vytetovat cestu k pokladu. Bláznivá mise plná honiček a humoru tak může začít... (monolog)

(více)

Recenze (76)

monolog 

všechny recenze uživatele

Skvělý film, kterej jsem viděl snad stokrát. Všichni ti robůtci a výbuchy a rvačky a triky, moc se mi to líbilo. Dokonce jsem pod vlivem tohoto snímku rozbil skleněný dveře v obýváku, když jsem kamarádům předváděl, jak se dělá to pravý kungfu. (bylo mi asi pět). Plus opravdu pěkná hudba zpívaná přímo hlavní postavou Samem Huiem. A navíc takové množství odkazů na americké filmy, od jmen postav, zmínka o nejlepším detektivovi Růžovém panterovi, který bohužel už není mezi námi, udělátka lepší jak v Bondovkách, gang jako kdyby vypadlý z filmu Warriors, nebo třeba kostým hlavních hrdinů, když shání fotku pozadí tý druhý holky (vsadím se, že to je pprvý a naposled, kdy Flash Gordon a Ming Krutovládce tančili v Labutím jezeru). Prostě jedna z nejlepších bláznivých akčních komedií z produkce Hongkongu, co jsem viděl (včetně většiny filmů Jackie Chana) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Dneska už kultovní bláznivá akční komedie, kterou mnozí z nás pamatují ještě z porevolučního boomu VHS. V typicky šíleném tempu není čas nudu, pořád se něco děje. Úvodní trojice fantasticky sehraná, hudba naprosto parádní, akce docela nápaditá, ale je to hlavně humor, který v jedničce dominuje a odsunuje akci na vedlejší kolej. "Řek´s jí, aby mě zastřelila, ty hajzle! - To byla jenom taktická finta!" ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Blázniviny z hongkongské produkce obvykle nevyhledávám, ale když za mnou dorazí bez pozvání, tak se jim statečně nevyhýbám. První díl Bláznivé mise jsem však viděl příliš dávno (včera) na to, abych si ještě pamatoval, o čem to vlastně bylo. Ono je to vlastně jedno, protože je to jen šikmooký úlet se vzteklou policajtkou, sympatickým zločincem a geniálním detektivem panterovského typu. Nezapomenutelný zážitek to tedy sice nebyl, ale důvod ke zhlédnutí dalších dílů rozhodně ano. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe konečne znovu mám tú možnosť si to vychutnať opäť to čo v detstve v čase video boomu som zachytil a bohužiaľ nepamätal si čo ku ktorej časti patrí ale scénky ostali v pamäti a to je dôležité. Je to bláznivo vtipné, akčné, kungfu i naháňačky a búračky áut veľmi šikovne natočené a zostrihané so sympatickou trojicou v hlavných úlohách. Sam Hui tu dokazuje že Jackie Chan je tiež nahraditeľný a to veľmi dobre. Karl Maka ako plešatý detektív je číslo samé o sebe ktorý exploduje hlavne v druhej časti a Sylvia Chang má neskutočne pekný kukuč :-) ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl druhý díl, kde se to jen míhalo všelijakýma robotama a musím říct že jsem se královsky bavil. Po několika letech se dostávám k zopakování a tentokráte projistotu celé série. První díl ve mě žádné mimořádné zážitky nezanechal. Pár směšných chvilek, o které se stará hlavně holohlavý Kodyžak. Scény na sebe vlastně ani pořádně nenavazují. 60% ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

pravěké triky, otřepané gagy, ubohé dialogy - šílené ano, akční občas, vtipné ani minutu... zřejmě přemírou nostalgie nadhodnocená kravina... 10% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Čtvrtý díl You Never Die Twice, je pro mě srdeční záležitostí od dětství. Děda měl tenkrát ještě i jiný díl na kazetě a z něj jsem si pamatoval pouze to, že ke konci jsou autíčka na ovládání, která vybuchují. A hle, nedávno vyšla ke stáhnutí rovnou celá série Aces Go Places ve Full HD, tak jsem neváhal si rovnou pustit první díl a ony ty autíčka jsou tady, nádhera. Sice to není úplně tak dokonalé, jako čtyřka, která byla vážnější, akčnější, vtipnější i kvalitněji natočená v lepším prostředí, ale i tak, super nostalgie tohle vidět, po tolika letech. (1054. hodnocení, Full HD, České znění pro Kabel Plus, firma Vacek) ()

SeBig odpad!

všechny recenze uživatele

Naprosto nezaujatelné, nevtipné, nevkusné... prostě výblitek. Bleju z takovýhlech nadhodnocených hoven, který postradaj cokoliv. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Méně ulítlé než druhý díl ale přesto extrémně bláznivé a zábavné dobrodružství z Hong Kongu. P.S. tohle opravdu není John Woo ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Z čias ZŠ som si pamätal, že Jackie Chan mal sériu akčných komédií, kde mal za parťáka jedného plešouna. Keď som si však chcel detské dojmy oživiť, tak som ani za boha nevedel nič podobné vo filmografii Jackieho Chana nájsť. A on to nakoniec bol nejaký Samuel Hui. Bláznivá mise je ako keby Terence Hill a Bud Spencer išli natočiť svoju verziu Růžového pantera, ale nakoniec si to rozmysleli, a film prevzal čínsky producent. Hviezdou filmu a celej série je Sylvia Chang, ako neustále nasraná policajtka. Humor je naozaj detinský a akcia občas ako z éry nemých filmov. Čo Vám bude hovoriť, jeden z tých prípadov, kedy je lepšie detské zážitky v dospelosti neoživovať. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Prvy diel pefektnej akcno komedialnej serie, ktoru som za detskych cias zboznoval a aj po rokoc stale stoji za to. Mame tu sympaticke hlavne duo. Sibalsky zlodej Sam Hui (o ktorom som si ja nikdy na rozdiel od niektorych nemyslel, ze ho hra Jackie Chan aj ked v tomto filme ma rovnaky uces aky väcsinou nosil Jackie) a holohlavy detektiv Kodyjack. ICh nesutale postuchovanie je neskutocne zabavne. Nesmie chybat ani kraska Sylvia Chang. Vo vedlajsich ulohach niekolko vtipnych postaviciek. Napriklad tentokrat celkom normalne pôsobiaci Dean Shek. Humor je miestami na urovni detinskych parodii, ale je tak roztomily, ze ma stale bavi. No a samozrejme nesmu chybat akcne sceny, ktore tentokrat nie su zalozene na bitkach, kedze v hlavnych ulohach nie su ziadny borci, ale dockame sa rôznych nahanaciek, blaznivych kaskaderskych kuskov a najviac ma bavia bondovske kusky s rôznymi vynaliezavymi hrackami. Napriklad finale s vybuchujucimi autickami. Ale oproti dvojke tu toho este nie je tak vela ako by som si prial. Za zmienku stoji este ustredny hudobny motiv, ktory je proste nezabudnutelny. Rovnako ako cely film. Takze davam spokojnych 8/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

V podstate klasická, akčná slapstick komédia Made in Hongkong, ešte viac trhlá, ako séria LUCKY STARS točená v približne rovnakom období. Nečakajte akciu ala Jackie Chan a rozhodne ani tak remeselne kvalitne natočenú. Easter trash, ktorý sme však pred mnohými rokmi hltali. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

Kde jsou ty časy , kdy jsem jako malý koukal jak na nový kolo na akční komediální jizdu jako je tato. Neznám v okolí vrstevníka , který by toto neznal. I dnes me kombinace akce , typického hong kong humoru a robotu veme. Každého to asi neveme , ale pro mě to je kult. Jen nekterí si myslí , že ten týpek je Jackie Chan. Ne není! To nevadí! KULT! ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Mno, takze zas s dotycnymi mentalmi nesuhlasim ohladom tejto "super genialnej hong kongskej komedie". Cinska kinematoghrafia a dost aj hong kongska ide mimo chapanie vacsiny europskych divakov. Ono totiz ceskoslovenska porovnavacia baza je Europa, a nie tieto cinske a hongkongske filmy. Humoru osobne nechapem, zasmiat sa nebolo na com, jedno nezname sikmoocko vedla druheho ..... ne, ne, tato komedia sla vzdy mimo mna. 30 % ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

V dnešnej dobe je to niečo mimoriadne trápne, vhodné humorom pre deti do 10 rokov, ale nevhodné obsahom. Ani sa nedivím, že Bláznivé misie skončili na smetlisku histórie a dnešná generácia to len zťažka pozná. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Akční komediální klasika z dětsví. Sam uloupí diamanty . Po jeho stopě se vydá věhlasný detektiv Kodyžak s kolegyní Hatung. Tři naprosto nesourodý lidi jsou nuceni spolupracovat ,aby našli diamnty jelikož ani Sam neví kam je parták schoval. Vše se neobejde bez řady honiček a vtipných situací. ()

Reklama

Reklama