Reklama

Reklama

Bláznivé poslání

  • Česko Bláznivá mise 2 (více)

Obsahy(1)

Pokračování bláznivé komedie, ve které se opět setkáváme s hlavními hrdiny - Samem, Kodyžakem a Hatung. Tentokrát po nich půjde tajemný zabiják a místní gang, kteří chtějí získat zpět uloupené diamanty obrovské hodnoty a jsou připraveni zlikvidovat každého, kdo jim bude stát v cestě. Začíná tak opět film plný bláznivých kousků a zběsilých honiček. (Chupacabre)

(více)

Recenze (77)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co si pod názvem tohoto filmu představím? Dětství! Chvíle, kdy jsem strčil jednu z nejslavnějších VHSek mého dětství do videorekordéru a sledoval pořád dokola tu fantastickou kung-fu řezničinu, do které se zapojili dva tajtrlíci a sem tam nějakej ten robot a hromada udělátek. Vzpomínky člověk nesmaže! ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Neodolatelně šílená akční komedie plná malých i velkých bojových robotů, fórků situačních i konverzačně-odkazových, zkrátka klasika dětství mojí generace. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

Já na tomhle jako dítě vyrůstal. Tohle byla moje oblíbená kungfuovka. A všecky ty udělátka a hračičky a roboti. A i příběhy a herci se mi líbili. Sam a Korižak a Hatung a ta Samova holka. Je to vlastně taková hongkongská bondovka se všema těma přístroječkama. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

S hrůzou jsem zjistil, že jsem o dost menší nostalgik než by si toto skvělé hongkongské béčko zasloužilo. To dětské nadšení z každého robota, trysek, kopu, skoku na motorce či debilní hlášky je zkrátka pryč. Před dvaceti a více lety by tahle taškařice pod pět hvězd nešla, ale tentokrát jsem si i pro ty tři musel najít alespoň několik nepovedených výmluv. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Nikdy nezabudnem, ked som tuto blaznivu akcnu komediu videl v telke na Silvestra 1988. Velmi som si ju vychutnaval, smial som sa, mal som 10 rokov, takze v tom obdobi to bol pre mna superzazitok a po reprize opät musim potvrdit plne hodnotenie. ()

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Ne že by už jednička nebyla infantilní kravina, v níž příliš neohromovala ani nejproslulejší atrakce hongkongské kinematografie - tedy akce - na druhou stranu ovšem docela svižně ubíhala, občas se tam našlo i pár vypečených gagů a když člověk projevil trochu té mezikulturní tolerance, musel uznat, že šlo o víceméně akceptovatelnou formu nenáročné zábavy. Dvojka je na tom bohužel o dost hůře. Akce? Ano, je tam pár povedených kaskadérských kousků, žel jinak jsou honičky a bitky nudně inscenované a příliš z nich čouhají místa, kde si tvůrci pomáhali různými rampami a jinými udělátky. V závěru se režisér snaží vynahradit celkovou strnulost množstvím explozí, ale to jsem mu tedy nespolknul. Humor? Inu, někdo, kdo je docela zvyklý na komedie indické (v nichž má humor podobné kořeny, jako v těch hongkongských) se může zasmát vstupům bláznivé postavy, kterou tak rozkošnicky ztvárnil Hark Tsui, ale jinak jde o nevynalézavou nudu opírající se především o pitvoření takového kalibru, že by za něj styděla i strašidla z Troškova mlejna. Další díly této populární série už asi oželím... ()

petero 

všechny recenze uživatele

I keď jednotka je neskutočne svieža záležitosť sem tam som sa i nudil kdežto pri dvojke na nudu nebola šanca. Na to že hneď po roku vzniklo toto pokračovanie je tak prepchané vtipnými scénkami že som sa neskutočne bavil po celí čas a prskal od smiechu. Plešoun a seržantka sú už svoji a na rad prichádza manželská kríza ktorá veľmi trefne spestruje jednotlivé misie. Hlavne tá bitka v reštaurácii nemá chybu... Áno a tú sú tý malí roboti bojujúci proti tomu veľkému... ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Spousta lidí když dojde na hodnocení série Bláznivá mise neprávem posílá hvězdičky prvnímu dílu a přitom viděli tenhle. Tyhle dva díly si totiž prosím není radno plést. TENHLE je plný robotů, soubojů, honiček a hlavně se zde vyskytuje skvělý dabing. Pro mě již od dětství jízda, kterou znám dokonale nazpaměť. ()

hippyman 

všechny recenze uživatele

povedenějsí a nápaditější pokračování, stále sice podprůměrné, ale člověk už u toho aspoň nezvrací... 40% ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Dětská srdcovka,super napěchovaná akce. Ničící roboti,skvělé kaskadérské kousky,výtečná hudba,kterou si dodnes pamatuju. Tohle je pro mě ten nejlepší díl z celé série. Celé je to posatvené na nepřetržitém řetězcu akce. Sam je takovej kungfu Bond,z motorky má najednou skůtr. Uznám,že na dnešní dobu by ti roboti oc neobstáli,ale tehdá byla taková móda a představy a mě to bralo a scény s roboty mě děsily. Tohle patří k mým nejvíce nejakčnějším filmů s jakými jsem se,kdy setkal. ()

AGAMENON 

všechny recenze uživatele

Legendární silvestrovský bonus 1989. Tehdy to byla absolutní bomba, akce, humor, roboti, dotěrná ústřední melodie, tomu nešlo odolat. Imbecilita scénáře je nepochybně záměrná, protože je to opravdu neskutečná šílenost, když k tomu připočteme přehrávaní absolutně všech herců, může z toho vyjít pouze dvě možnosti. Debilita nebo kult, tady se stalo to druhé. Je sice otázkou, zda by byl film tak populární i bez kvalitního dabingu (ostatní díly jsou opařeny klasickým překrývacím), který možná stojí za všemi solidními hláškami snímku (Šimon a Matouš je klasický příklad). Závěrečná bitka robotů mi utkvěla v paměti po dvě desetiletí, to něco znamená. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Hongkongské filmy jsou oproti těm americkým opravdu rozdílný ale tohle je teda něco. Když jsem viděl úvodních pět minut nechápal jsem a začal uvažovat jestli film pošlu do odpadu nebo mu dám z milosti alespoň jednu hvězdu. Později jsem však přistoupil na režisérovu hru a začal se bavit. Film nejvíce vystihuje jeho název jelikož je to opravdu bláznivina a více než hongkongský akčňák to připomíná ranné francouzské bláznivé komedie, čemuž dopomáhá zatraceně chytlavý hudební motiv. Ale narozdíl od francouzské kinematografie, tady je spousta akčních scén, honiček a ... robotů. Film nejvíce ocení ti kdo ho viděli v době jeho vzniku, jelikož na dnešní dobu to je opravdu moc trhlé. ()

anderson 

všechny recenze uživatele

S týmto pokračovaním sa spájajú dosť veľké dabingové útrapy. Ako prvá z piatich častí sa objavila vo vysielaní ČST (pod názvom: BLÁZNIVÉ POSLÁNÍ) v období vianočných sviatkov (neviem či 1989/1990 alebo 1990/1991) aj s kvalitným českým dabingom z Prahy. Zároveň bola začiatkom 90 - tych rokov trilógia šírená formou VHS s nepríjemným rýchlodabingom z Barrandova (odtiaľ pochádza názov: Bláznivá mise díl druhý: Esa to dotáhnou daleko). A do tretice uviedol prvé 4 časti KABEL PLUS s úplne iným dabingom, ktorý neskôr prebrala tv NOVA. No skrátka chaos. :-) (26.4.2009) ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Přesně jak píše Fadko - silvestr 1989, rodina se vypařila na výlet se známými, já osmiletý usedám k dopolední televizi neočekávaje nic nestandardního a tam tohle - pro dětskou dušičku nevlastnící video a zvyklou pouze na produkci té doby a místa naprosto neuvěřitelný nářez plný akce, srandy, kung-fu, robotů a Kodyžaka. Píšíce tyto řádky jsem si vlastně uvědomil, že to byl pro mě osobně první velký záchvěv nástupu svobody ty voe... ! :) ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele

Nejlepší díl s krásným předrevolučním dabingem s Honzou Krausem v hlavní roli.... "Nejde mi do hlavy proč jedl boršč nosem..." Jo, tenhle film, to je pro mě osobně vůně dětství.... ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Klasicke pokracovanie, ktore je velkolepejsie, akcnejsie, zabavnejsie, proste vsetkeho je viac a co si cennim najviac, tak stale to ma rovnaku atmosferu ako jednotka. Co sa bohuzial o dalsich dieloch uz neda povedat. Snad len zapletka je primitivnejsia a sluzi len ako tenka nit na ktoru su navlecene stale famozne akcne sceny, ktore sa striedaju s vydarenymi vtipnymi. Takze ja som spokojny. Sam Hui a Karl Maka sa uz nesnazia prechytracit, ale od zaciatku su regulerny partaci. Tentokrat tu ma romanticku liniu aj Sam Hu a kedze sa zamiluje do podvodnicky, tak sa zakazdym dostane do problemov, ktore vyustia do akcnej sceny. Tie su jak velkolepejsie tak prepracovanejsie.Ponukaju kopu skvelych nahanaciek jak aut, tak aj motoriek. Stale zasnem nad uchvatnym skokom motorky z mostu na niekolko spojenych autobusov a nasledny skok na zem. Tentokrat sa dockame aj par kvalitnych hromadnych bitiek so spickovou choreografiou. Ale uplne najviac ma bavia sceny v tej dobe s hi-tech robotmi. Ci uz ta uvodna v ktorej bojuje s velkym robotom sam Sam Hui alebo ta zaverecna kde koopa malych robotikov zneskodni velkeho. Vyzera to jak zmensena bitka zo Star Wars. Nesmiem zabudnut ani na bondovske blbnutie s autami, ktore po sebe strielaju rakety. Z vedlajsich figuriek je nezabudnutelny blazon Tsui Hark a jeho piiibo. Zaporak je tentoraz stylizovany do Eastwoodovskeho Drsneho Harryho. Vysledkom je vydarene pokracovanie s ktorym by mal byt spokojny kazdy koho nadchol prvy diel. 9/10. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Toto pokračovanie zo série BLÁZNIVÝCH MISIÍ ctí pravidlá sequelov. Väčší, explozívnejší, vtipnejší ( rozumej streštenejší ) a v tomto prípade aj lepší. Parádna akčná groteska, štýlová a plná nápadov. ()

Kryton 

všechny recenze uživatele

KULT , KULT , KULT! Když jsem byl malý tak mě poprvé tato série uhranula. Akce, sranda, roboti a to vše celé během hodiny. Neznal jsem lepší prožití času. "Žral" jsem jim to i s navijákem. Scénař není buhvíjaký , pořád někdo někam utíká , padá anebo se mlatí. To je učel! Akce střídá akci a do toho roboti! I dnes mi to přijde zábavné a děkuji , že takové filmy jsou. V temných časech to zažene chmůry. Tady si už dělali srandu i z Amíku tím , že hlavní záporák je na vlas podobný Clitnu Eastwoodovi a to jeste ma prezdívku Ošklivý Harry , při jeho prichodu zní téma z pro pár dolarů navíc ( pokud se pletu , pošlete na mou adresu robota) a ještě cituje Drsného Harryho. KULT, KULT, KULT! ()

Reklama

Reklama