Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Škola končí, život může začít. Ne tak docela. Grovers, pivní bratrstvo z koleje Texaské univerzity ročník ´71 se nemohou jenom tak rozejít. Dynamické herecké obsazení, v němž nechybějí tehdejší nováčci filmového plátna Kevin Costner a Judd Nelson roztáčí halasný kolotoč. (oficiální text distributora)

Recenze (26)

Cival 

všechny recenze uživatele

Příjemná oddychová komedie s trochou líbivé nostalgie a mladým Kostějem. Reynolds ještě jakž takž fungoval, takže tenhle snímek rozhodně neurazí. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních filmů Kevina Costnera mě překvapil příjemně uvolněnou atmosférou a solidními hereckými výkony mladých herců, kteří tehdy ještě rozhodně nebyli nijak zvlášť známí. Není to zrovna typická komedie, ale většinu filmu se vám asi bude na tváři držet takový lehký úsměv, jako by vám skopičiny těch mladíků připomínaly cosi z vaší vlastní minulosti. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Vcelku pohodova road movie, ale prislo mi, ze film tak nejak nema moc co nabidnout a cely je to dost nevyrovnany. Jsou tu paradni sceny jako prekecavani vesnicanu, aby pomohli udelat svatbu nebo naprosto vymastenej pilot, ale vetsinu casu se nic moc nedeje a dej se omezuje jen na par mist. Aspon, ze herci jsou docela sympataci. Filmu samozrejme vevodi Costner, jako takovej sef party co vymejsli kokotiny, ale i ostatni trojka kamosu je fajn. Vlastne tu je jeste jedne typek, jenze ten celou dobu filmu ozralej lezi na podlaze v aute, tak toho ani nepocitam. Celkove film nenudi a prijemne odsejpa, ale na vic to nebude. ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Krásná černá komedie. Costner se mi za mladých let líbil mnohem více než později, jeho nadšení je nakažlivé. Řezal jsem se smíchy, speciálně scéna seskoku s padákem je úžasná - a ta hippie manželka instruktora, jak myslí jen na to vyprané prádlo v situacích, kdy ostatní rozhodně ne. Nebo scénka s roztahováním auta vlakem, instruktážní přednáška o parašutismu, ohňostroj na hřbitově, či svatební hostina na způsob sekyrkové polévky. K tomu akce, mládí, nadšení, pospolitost - pro mne velmi příjemné filmové překvapení. Trailer: http://www.spout.com/films/Fandango/11162/483/trailers.aspx ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se to rozjíždí poměrně zajímavě. Cadillac na rozpálený silnici kdesi uprostřed pouště a v něm 5 týpků, který vymejšlej neuvěřitelný blbosti. Jenže už někdy během první třetiny filmu ten krásnej Cadillac šíleně zdevastujou a od tý chvíle celej film nějak začíná ztrácet tempo. Spíš se rozpadá na jednotlivý epizodky a je to jak na horský dráze - chvíli nahoře, chvíli dole. Ze zbytku filmu mě tak nejvíc zaujaly ty části, kde se vyskytuje zhulenej pilot. Jinak jsem se spíš nudil a to zejména během svatby v závěru. Celkově ten film docela ujde, ale místo toho, aby na konci nějak vygradoval, tak konec byl pro mě rozhodně tou nejmíň zajímavou a nejvíc nudnou částí. Jinak je to jeden z těch světlejších okamžiků v kariéře Kevina Kostěje. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Rozhodně velice povedená road movie z poloviny 80. let o cestě partičky pěti kluků, kteří dokončili vysokoškolské studium a v pondělí mají dva z nich narukovat do Vietnamu. Jenže před sebou mají ještě jeden víkend, a tak ho stráví společně na cestě vyprahlou texaskou pouští. Příjemný, pohodový a oddechový film o přátelství a užívání si života v kontrastu s hrozbou blížící se budoucnosti v armádě. A právě ona tíživá neznámá budoucnost tento film dělá o něco málo vážnějším. Ale toto téma zde zabírá jen velmi malý prostor, protože po většinu času je to výborná komedie, která nabízí návod, jak si zkrátit čas na takové cestě po Americe. A ty možnosti jsou různé. Asi nejlepší z nich je skok padákem s docela nezodpovědným pilotem, který během řízení letadla pokuřuje marihuanu. To je fakt super scénka. Ale film je celkově velmi dobře zpracovaný a já se po celých 90 minut bavil a uběhlo mi to strašně rychle. Svůj výborný herecký talent zde dává na odiv Kevin Costner jako mladý nezodpovědný muž, který je pro každou špatnost. Ale i ostatní herci v hlavních rolích hrají dost slušně. Zkrátka na tenhle film se dobře dívá a čas s ním příjemně plyne a já jako divák jsem si tento film docela užil. Ale i přes mou chválu cítím, že na maximální hodnocení to není, i když mnoho nechybělo, a není vyloučeno, že při případném dalším zhlédnutí se to na pět hvězdiček vyhoupne, ale zatím uděluji velice nadprůměrné čtyři hvězdičky. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Jasný důkaz toho, že Kostěj byl boží už dávno dříve než když tančil s vlky nebo půlil zpěvačkám šátky katanou. Fandango je krásný příběh o přátelství mladých mužů, kteří se ještě z posledních sil snaží žít bezstarostně. Na tenhle seskok z letadla jen tak nezapomenu. 70% ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Kevin nenatočil moc dobrých filmů, ale tenhle k nim kupodivu patří. Road movie o partě čerstvých absolventů, kteří jedou na poslední trip. /Postupně si začínajáí uvědomovat, že život už nebude až taková legranda..... rozhodně to stojí za vidění, je to takové svěží. ()

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Pohodová atmosféra. Road movie o přátelství, o lásce, o mládí. Krásné. Maximálně jsem si to užil. A hlavně je to i docela prča. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Prostě jsem čekal, že z těch kluků toho vypadne víc. Ono sednout do auta a šlápnout na plyn ještě neudělá super film. Druhá půle zachránila výsledek od průseru. 55% ()

eye candy 

všechny recenze uživatele

Prave odpromovali a vydavaji se na svuj posledni spolecny vylet na jih k mexickym hranicim, aby vykopali Dom. Cesta texasem se tak stava meznikem mezi minulosti-mladim a budoucnosti-vietnam draft. Vynikajici road-movie z 80.let plne humoru a nostalgie. Nektere sceny jsou jednoduse dokonale [v druhe polovine filmu asi vetsina] a hudebni doprovod se nese v paradnim rockovo-new ageovem duchu [p.metheny,eltoj john,blind faith,..] Nevim jestli uz mne mekne mozek, ale fandango je opravdu nedoceneny film, film s taaaaaaaaakle velkym srdcem ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Spontánní "rozlučka se svobodou" (promoce + manželství + povolávací rozkaz do Vietnamu) podnítí pětici kámošů k sebereflexní jízdě na mexické hranice, která je dle očekávání srovná s minulostí / připraví na budoucnost. Aneb zběsilá studentská kalba (v "jůesej" asi nemyslitelná bez neustálého polévání se pivem) ustoupí zodpovědnosti a povinnostem. 'Fandango' střídá mladické třeštění s osobními momenty značně neurovnaně a kromě mladého frajera Costnera z dnešního pohledu příliš nenabídne. Bez smírčího svatebně-rozlučkového závěru bych hodnotil níže. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Kluci skončili střední školu a jedou se vyřádit...Scéna s takřka neotevřeným padákem a napovídajícím pilotem je světová,(max.70%) ()

KdG 

všechny recenze uživatele

Moc vtipný to nebylo, spíš takový pochmurný až depresivní. Jediné dobré scény byly: 1) s vlakem 2) s padákem a nakonec ta svatba z "ničeho". Jinak to bylo zbytečně ukecané a lyrické. ()

vetsinezobri 

všechny recenze uživatele

Takový paka :) Nejlepší byl ten borec, co se všude nechal nosit v bezvědomí. Costner je světovej a ten zlatej Cadillac pro novomanžele jakbysmet. ()

Ronee 

všechny recenze uživatele

Fandango je tanec ako je uvedené na začiatku filmu a na konci ten tanec aj uvidíme v podaní Kevina a nevesty. Pozerala som to v originále. ()

Reklama

Reklama