Reklama

Reklama

1982

Trailer 1

Obsahy(1)

V červnu 1982 napadne Izrael sousední Libanon, který se zotavuje z vleklé občanské války. Zatímco se geopolitický konflikt stále přibližuje, v soukromé škole na okraji Bejrútu se jedenáctiletý Wissam snaží sebrat odvahu a říci spolužačce, že je do ní zamilovaný. Pro snílka jako je Wissam, který raději kreslí než hraje fotbal, je těžké pochopit hrozící nebezpečí válečného násilí. Ale pro jeho učitele, Yesmine a Josepha jsou trysková letadla na obloze předzvěstí něčeho mnohem většího. Zatímco se snaží před svými studenty skrýt strach, zakrývají také trhlinu v jejich vztahu, protože stojí na opačných stranách tohoto politického rozkolu. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (2)

Nach 

všechny recenze uživatele

1982 je náhledem do duše dospívajícího chlapce, který spíše žije ve vlastním světě, než realitou okolo. Jo a k tomu se snaží vyznat lásku své spolužačce, což se snadněji představí, než udělá. Bohužel ale je zrovna avizovaný rok 1982, ve kterém vrcholily snahy Libanonu a Sírie o zničení Izraele, což - jak dnes víme - se jim krutě vymstilo. Právě tato třaskavá válečná situace je i pozadím tohoto příběhu. Postavy v něm jsou skutečně kvalitně vykresleny. Práce s kamerou a střihem občas připomene artovější snímky. Naproti tomu příběh sám o sobě nemá moc styčných bodů. Díky tomu i na 90 minut mi celek působil zdlouhavě. Přesto však zhlédnutí doporučuji všem, kteří spíše holdují nezávislé filmařině a rádi by viděli něco pohledem malého chlapce. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

1982 má zajímavý námět. Dobově ukazuje moment, kdy Izrael napadl Libanon a promítá to do příběhů obyčejných lidí, mezi kterými by se mohl najít každý z nás. K tomu, aby toho nebylo málo, přidává i pohled dětskýma očima, což by mohlo nahrávat na kvalitu filmu. Výsledek je ale zajímavý, leč ničím, až na pár zajímavých animovaných vsuvek, zvláštní dobové drama. ()

Reklama

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama