Reklama

Reklama

Ichi the Killer

  • Japonsko Koroshiya 1 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sakra...nezůstal nikdo, kdo by mě zabil. Krví prosáklým příběhem japonského podsvětí nás provází bezohledný stroj na zabíjení Kakihara. Na cestě za svým osudem Ichim předkládá zívající blonďák Evropanům neortodoxní druhy násilí v duchu unikátní asijské cesty. Tento film opravdu není pro diváky se slabšími nervy nebo pro ty, kterým se z většího množství krve dělá nevolno. Režisér Miike své publikum rád šokuje - a ve svém oboru je mistr! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (273)

classic odpad!

všechny recenze uživatele

Odporný, nevkusný, hnusný, brakový, nekultúrny, ďalej k tomu i sadomasochistický & sadistický, samoúčelný, abnormálny, zvrátený, skazený, skrátka:「maximálny filmový humus」, aký som si ani sám nedokázal vlastne predstaviť, že raz budem toho i priamou súčasťou, ako ženské postavy dostávali brutálne nádielky boxačiek či kopačiek, a to mimochodom rovno do hlavy, z čoho nielenže nemajú žiadnu radosť ani zapálené feministky, ale ani úplne normálny divák, ktorý sa neustále zamýšľal zrovna nad tým, či náhodou ten pomätený režisér nebol počas nakrúcania pod vplyvom omamných, psychotropných látok, lebo počin ako celok, obsahoval toľko mimoriadne extrémnych, znepokojivých pasáží, až nad tým normálne ostával rozum stáť, čo všetko dokázal jeden (ne)zodpovedný človek za kamerou do jedného filmu priamo naservírovať, a to ešte ani nehovoriac o tom, keď vstúpia na scénu naši ústrední (anti)hrdinovia Iči s Kakiharom, tak práve vtedy môžeme snáď nielen od nich čakať absolútne čokoľvek, vrátane naprosto nepredstaviteľných sekvencií, za asistencií ďalších, nepredvídateľných antagonistov, pretože v tomto kontroverznom dianí, v podstate ani nikto zvlášť nebol pri zmysloch, všetci boli očividne len na práškoch. • Žáner: komédia? Vskutku, naozaj neviem, čo tu bolo smiešne? Minimálne, čo sa teda týka režiséra, tak jeho by som okamžite poslal na dôkladné vyšetrenie, či to má v hlave v poriadku? • Tento, ak to mám vôbec nazvať, "film" , sa vari odteraz dostáva na mojuČiernu listinu』 , a to konkrétne na dobu neurčitú! ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Ichi the killer patrí do kategórie filmov, ktoré sa absolútne vymykajú nielen môjmu vkusu, ale aj chápaniu. Pre mňa je to žáner, ktorý ak by neexistoval, vôbec by mi nechýbal. Nechápem jeho význam a preto zrejme aj prehliadam prípadné kvality, ktoré pre niektorých divákov určite má. Za seba však nemôžem dať viac ako dve hviezdičky a aj to s prižmúrením jedného oka. ()

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Balanc mezi zábavností a nudou. Triviální příběh je podepřen scénami brutálního mučení a zabíjeni, což v mém případě vůbec žádný problém není - naopak do určité míry je to docela stylové jako Kakahira sám :] Problém je, že to chvílemi vyloženě nudí a příběh samotný, jako by se otáčel stále dokola bez většího posunu kupředu. Přesto doporučuji, protože do určité míry to působivé je. ()

Ivoshek 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je opravdu "fucking weird". Lehce propletený příběh dvou chlápků, z nichž jeden moc rád mučí lidi ("jak co to dělám? jen takové malé mučeníčko.") a druhý se lidi bojí, ale zároveň je chodí masakrovat ostřím přidělaným na botě. Pokud vám nevadí věci, jako je polévání lidí vroucím olejem, rozřezávání penisu, skupinové znásilnění ve škole nebo zmasakrované děcko, mohl by to být film pro vás. Jinak Ichi je svým způsobem docela sympatický mladý člověk, zatímco jeho učitel mi přišel jako freak. ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Úvodními titulkami asi jak od Gaspara Noého začíná bizarní a na hlavu postavená černá komedie o jakuzácích, která do extrémů žene všechno od jakuzáků samotnýho až po násilí, které je tu krvavé typicky japonským způsobem, kdy i sebemenší japonec má v těle okolo třiceti litrů krve. Příběh filmu o Ičim začíná zmizením jednoho z jakuzáckých šéfů a snahou jeho pobočníka Kakihary zjistit co se s ním stalo a do toho vstupuje zločinec Džidži s jeho vlastním plánem jak danou situaci vyřešit za pomoci Ičiho, kterému šéfuje. Jakuzáci jsou všichni karikatury buď drsných hlasitých jakuzáků nebo to jsou takoví bojácní troubové mezi kterými lítá vtipný maniak Kakihara v křiklavých oblečcích a zjizveným obličejem vyžívající se v násilí na okolí i na sobě. Kakihara je úplně střelená a parádně stylizovaná postava od kostýmů přes jizvy a chování až po jeho oblíbenou zbraň a oblíbenou volnočasovou aktivitu, která se ve filmech zas tak často nevídá. Co se ale ve filmech nevídá, přinejmenším v těch ještě trochu "normálních", je nadsazeně krvavé násilí za použití spousty umělé krve, vnitřností a komiksových efektů a do toho občas i nějaké vypečené bondage specialitky a hlavně Kakiharovy jehlice a krevety, samozřejmě že všechno je to podpořeno velmi nepříjemnou zvukovou kulisou tak jako v Miikeho Auditionu. Kakihara ale není jediný sadomasochistický maniak ve filmu a svůj prostor má i Iči, labilní ňouma pracující přes den jako číšník, co si nechává všechno líbit a při sebemenším náznaku nějakého stresu se rozbrečí, a přes noc se krom navštěvování své oblíbené zmlácené prostitutky věnuje masakrům orchestrovaným jeho šéfem Džidžim. Iči je nezastavitelný stroj na masakrování všeho co vidí ve svém "superhrdinském" kostýmu s jedničkou a břitvovýma botama, ale přitom pořád brečí, že už zabíjet nechce a vrací se k jakémusi traumatu ze střední školy, které ho vykresluje ještě víc jako úchylného srábka. Samotná Ičiho postava vede ke spoustě bizarním situacím, protože Ičiho pohled na svět a lidi okolo je úplně mimo veškeré chápání a dělá to z něho úplně mocným způsobem nebezpečného úchyla a zároveň to taky vede k bizarně grotesknímu závěrečnému střetu mezi úchylem Kakiharou a superúchylem Ičim, který taky patří mezi ne zrovna časté prvky v běžných filmech. Film má spoustu krve, sadomasochismu, bizarního humoru a taky pár překvapení a hlavně taky má postavy Ičiho, Kakihary a Džidžiho, které jsou přinejmenším originálním způsobem ujeté. Na druhou stranu je to ale někdy i trochu vleklé a trochu odtažité a taky se trošku zdá, že film sám neví kam se chce nakonec ubírat vzhledem k tomu, že s přibývající stopáží se stává čímdál ujetější a surreálnější, ale bez nějakého řádu nebo cíle, takže ani na druhé kouknutí se to na tu pětku nevytáhne, ale čtyřka je to slušná, protože je to prostě Iči a Miikeho úchylárna nejtěžšího kalibru :). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tento film natočil kontroverzní režisér Takashi Miike, který je známý hlavně tím, že ve svých filmech prezentuje zcela otevřeně násilí, různé úchylné praktiky, jeho filmy jsou prosáklé krví a spoustou zmrzačených mrtvol. Děj filmu Koroshiya 1 je zasazen do japonského podsvětí, kde jednotlivé klany Yakuzy bojují mezi sebou navzájem o co největší území a hromady peněz. Každý z klanů má i své vlastní zabijáky, kteří dohlížejí na to, aby se jejich vůdcům projevovala úcta, kterou si zaslouží. Jeden z hlavních hrdinů Kakihara je ve svém řemeslu opravdový profesionál. Už jen jeho samotný zjev budí u protivníků velký respekt a hrůzu. Jeho úsměv se táhne opravdu, jak se říká od ucha k uchu. Ve svém bytě má spoustu nádherného nádobíčka, na kterém svým obětem způsobuje netradiční zážitek svým mučením. Strašně miluje krevety, které kloužou po lidském těle. Většina jeho obětí, které to přežijí, jsou už navždycky poznamenány a zohaveny. Sadomasochistické hrátky a jiné sebe ubližování mu taky nejsou cizí. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Výbornej film, spousta násilí, násilí, brutálních scén, násilí, komiksu, humoru a násilí. Hlavními hrdiny jsou ubulenej masovej vrah Ichi, trpící komplexy z dětství, a sadistickej vrah Kakihara z Yakuzy, kterýho vzrušuje opravdu extrémní sado maso (netýká se jen způsobování bolesti ostatním) a představa vlastní smrti v podání řezníka Ichiho. Docela mi dalo zabrat pochopení závěru. Jen by mě zajímalo jestli jsem normální, když mi komiksově stylizovaný gore scény nepřipadaly nijak nechutný a výborně jsem se u nich bavil. No nic, jdu si usmažit krevety. Sakra… nezůstal nikdo, kdo by mě zabil. ()

Othello 

všechny recenze uživatele

Přistupte blíže, dámy a pánové! Ano i vy paní s těmi rozkošnými dvojčátky! I vy pánové, co se snažíte skrýt pivo do novin! Nebojte se a pojďte dále! Čeká vás unikátní cirkus, jaký jste ještě neokusili! Uvidíte násilí vertikální, násilí horizontální, řezavé, bodavé, drtivé, ale i párkrát se publikem prolne pach prachu střelného! Nebojte madam, bude tam i násilí na ženách.... Ale chlapi, nestrkejte se, posadí se skutečně každý. Nebojte se smát nahlas! Čeká vás velkolepý příběh o Ichim, brutálním zabijákovi, který nechce být zabijákem, ale je k tomu nucen tím, že jsou mu vklíněna traumata z minulosti a očekává se to od něj! Že tento příběh neznáte? Nevěřím.... ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Zabil jsem ho pro tebe. Ale neboj se, místo něj tě teď budu bít já." Tolik jsem o tom filmu slyšel. Tak jsem si ho tedy pustil a... Zjistil, že pověst, jež ho předchází je zajímavější než fim sám. Ono to jako není špatné, jsou tam velmi zajímavé momenty a zaujala mě barvitost hned několika postav. Ichi je opravdu tragi(komi)cká postava. Stylizovaný do komiksového (nebo videoherního) hrdiny mstí násilí na lidech (alespoň si to tedy myslí), ale samotného jej přesně takové násilí vzrušuje. Že by to ale bylo Miikeho nejlepší a nejbrutálnější dílo si tedy vůbec nemyslím. Na Visitora Q, Oodishon nebo šílený a naprosto boží Imprint z Masters of Horror to nemá ani náhodou. Opět ta stopáž, která kouzlu i působnosti filmu dost ubírá. Mně prostě dvouhodinové film poslední dobou začínají pít krev, obzvláště, když nejsou s to tu stopáž utáhnout a naplnit. Tady to prostě občas nudilo. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Hnusný blonďatý a pojizvený opičák se fakt nemazlil a to bylo tal jediné co mě bralo s tím jazykem hnus a ne je to, prostě slušna řezba. ()

Hogun 

všechny recenze uživatele

Hlboko v útrobách rozsekaných tiel, medzi kilometrami čriev a hektolitrami striekajúcej krvi, v kútiku duše plačúceho zabijáka či Kakiharových úst, márne hľadajúc skrytú pointu som prišiel iba na jedno... japonci nie sú normálni :) Úchylnosť, brutalita a miestami až nechutný sadizmus je zakrytý vizuálne prepracovaným obalom a zbytočnou dľžkou. IMHO, ako vôbec napadlo Kakiharu, že s ním Ichi skoncuje nejakým jemu "príjemne" sadistickým spôsobom? Však jeho práca bola rýchla a presná, aj keď brutálne ;) 6/10 ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

Joho,tak tohle je vážně maso!!!Kakihara má fakt smysl pro originální mučení:) a Ichi,kterej je jinak opravdu dementní nesmělec,tak rozsekává všechny na kusy...parádní!!! ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Mám sice rád divné a bizarní filmy, které jdou cestou na hony vzdálenou střednímu proudu, ale tenhle japonský kousek byl příliš divný i na mě, respektive jeho "divnost" mě zaujala jen průměrně. Sadomasochistická gangsterská bizarní černá komedie z tokijského Šindžuku, jejímiž dvěma hlavními postavami jsou Iči, zhypnotizovaný oligofrenní autistický zabiják s obličejem dobráckého vesnického balíka, který při zabíjení dosahuje erekce, a Kakihara, blonďatý sadomasochistický gangster z jednoho významného klanu tokijské Jakuzy, který rád propichuje lidi jehlicemi. Plus pár dalších zajímavých postaviček, jako třeba bilingvní sadomasochistická štětka Karen/Tačibana. Děj filmu je zpočátku zdánlivě roztříštěný a chaotický, ale postupně na povrch vystupují obrysy uceleného a smysluplného příběhu (což ovšem nic nemění na tom, že je nadprůměrně ujetý). Takový hodně šílený Tarantino po japonském způsobu. Ponaučení z filmu - když si Kakihara odepne piercingy z koutků úst, je nebezpečné zkusit ho praštit pěstí do obličeje - může člověku spolknout a ohlodat ruku :D ()

Genero 

všechny recenze uživatele

Kakihara je hovado. Zapichuje si do rukou jehly, věší lidi na háky a lije na ně rozpálený olej. Ichi je hovado. Tváří se hůř než Pučálkovic Amina, ale po nocích lítá venku v neoprenu a dělá z členů Yakuzi filety. A Miike tyhle dvě existence postavil proti sobě. Ichi už zabil skoro všechny a jediný kdo zbývá je Kakihara, který je celý vzrušený a zjihlý při představě, že i jeho Ichi naporcuje na tácky do Hypernovy. Připadá vám to jako debilita? Mě taky, ale tahle splatter komedie je skvělá. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Miike v plnej paráde. Ťažko by sme mohli tvrdiť, že sa jedná o jeho najlepší film , ale rozhodne je Ichi znakom režisérskej invencie. Film je spravený nechutné a šokujúco. Všetky utrhnuté ruky, rozrezané nohy, lietajúce vnútornosti, rozmlátené ženy, výstreky semena na mŕtvolách a ultra exploatačná záležitosť. 70% scén si rozhodne zasluhujú prívlastky ako chorý, neznesiteľný a nechutný. Lenže zvyšných 30% je myšlienka. Príbeh je o zabíjaní. O hľadaní ultimátneho potešenia. Je o pevnom mieste aké človek nie je schopný nájsť a o parodovaní praktík jakúzy. Drsní muži sú tu neistí a tí čo za niečo stoja, skončia väčšinou veľmi zle a veľmi rýchlo. Hlavný hrdina Kakihara vyzerá ako postavička z nedobrého komiksu a samotný Ichi je nevyrovnaný Číňan s pochybnou minulosťou. Scény parodujú a posúvajú hranice do takých neúnosných stavov, že je to celkom zábavné. Poteší hlavne ďalší psychopat v podaní jedného z najvýraznejších režisérskych osobností Shinja Tsukamota. Miikeho óda na žánrové pravidlá a to najlepšie v kontextoch sfilmovanej mangy. NIe dokonalé, ale veľmi výrazne a nezabudnuteľné. ()

erl 

všechny recenze uživatele

Pane jo ten Miike je asi totální magor! Ani nevím kam ten film zařadit. Ale jedno je jisté královsky jsem se pobavil! ()

Johny_fork 

všechny recenze uživatele

WOW... tenhle film mi doslova vyrazil dech, jedinečný zážitek. Skutečně masakrální záležitost, brutalita tohoto snímku dosahuje neskutečných rozměrů, vše je úmyslně nadsazeno až do komických rozměrů, ovšem je to neuvěřitelně cool, postavičky jsou vynikající, třeba ten vysvalenej hypnotizér, úchylák Itchi, nebo ten týpek s hlubokym hlasem:) Kakihara je zřejmě nejhustější postava, jakou sem kdy ve filmu viděl!!! Když si na začátku uříznul jazyk tak sem koukal, když si na konci propích uši a nechal se zmasakrovat od Itchiho, měl z toho jakousi perverzní radost, konečně byl štastný, při závěrečné scéně jsem zůstal sedět s otevřenou pusou, fakt mě to dostalo, nemůžu jinak než 5* (hláška co to tady děláte? ále nic takový malý mučeníčko:) ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Nechutnější už to být nemůže............ Abych řekl (napsal) pravdu je to hodně brutální a to nemám rád. Až moc střev, krve a bolesti. ....ztratil se náš šéf.........za všech okolností ho najdeme....... Brutalita vzrůstá, gore scény jsou krvavější a metody mučení děsivější. (rozpálený olej). Tyhle filmy já moc nevyhledávám. Někde jsem četl, že je to dobrý snímek, ale to jsem netušil, že slovem dobrý se dá nahradit krev, brutus a smrt. Příběh nemá žádnou pořádnou myšlenku (jen najít šéfa) a ani konec moc neoslnil. ()

Folpa 

všechny recenze uživatele

Úchylnost. Ani na chvíli se mi nelíbil příběh o magorovi, který byl vlastně údajně chudák a snad i dobrák? Fakt ne. ()

Reklama

Reklama