Reklama

Reklama

Ichi the Killer

  • Japonsko Koroshiya 1 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Sakra...nezůstal nikdo, kdo by mě zabil. Krví prosáklým příběhem japonského podsvětí nás provází bezohledný stroj na zabíjení Kakihara. Na cestě za svým osudem Ichim předkládá zívající blonďák Evropanům neortodoxní druhy násilí v duchu unikátní asijské cesty. Tento film opravdu není pro diváky se slabšími nervy nebo pro ty, kterým se z většího množství krve dělá nevolno. Režisér Miike své publikum rád šokuje - a ve svém oboru je mistr! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (273)

Lavran 

všechny recenze uživatele

Nic než série násilně pospojovaných výjevů ze soudku nesourodosti. Hudba + efekty dosti nepříjemné. Nepopsatelně se mi stýskalo po genialitě Ôdishonu, neboť zde se chvílemi vyskočilo z rytmu do "fakt demence s pěti hvězdičkama", jak by poznamenal Kakihara (a já, pokud bych chtěl být nemístně zlý). Avšak i Koroshiya 1 má koneckonců svoje nepopiratelné kouzlo a vnady. Za opratěmi se skví Takashi Miike se svou nenapodobitelnou invencí a režijní bravurou, která pokaždé zaručeně vytrhne z nastupující nudy. Byl bych idiot, kdybych (alespoň) jeho vizuální hrátky patřičně neocenil... ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Výbornej film, spousta násilí, násilí, brutálních scén, násilí, komiksu, humoru a násilí. Hlavními hrdiny jsou ubulenej masovej vrah Ichi, trpící komplexy z dětství, a sadistickej vrah Kakihara z Yakuzy, kterýho vzrušuje opravdu extrémní sado maso (netýká se jen způsobování bolesti ostatním) a představa vlastní smrti v podání řezníka Ichiho. Docela mi dalo zabrat pochopení závěru. Jen by mě zajímalo jestli jsem normální, když mi komiksově stylizovaný gore scény nepřipadaly nijak nechutný a výborně jsem se u nich bavil. No nic, jdu si usmažit krevety. Sakra… nezůstal nikdo, kdo by mě zabil. ()

Reklama

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další šílenost japíků, která se mi dostala zcela náhodou do ruky. Snímek je prý natočen podle jednoho z kultovních komixů. Dějem skutečně prolíná jakási postava hrdiny SPOILER - která rozseká každého zlobivce na tence krájené plátky šunky (kromě čvachtajících vnitřností). Mezitím se ještě další šílenci z řad mafie likvidují mezi sebou, než si je hrdina najde. Doby prostřelení hlavy jsou u Jakuzy ty tam a tak narazíme na novinky typu TV a fritování... konec SPOILERU . Zkrátka pokud očekáváte zážitek, kromě zde výše uvedného jej zde nehledejte. Milovníkům série Saw však doporučuji... * ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Rozhodně nemám nic proti japonské kinematografii, ale tato přehlídka úchylů, krve a vůbec samých podivností mě takřka ničím nezaujala. Snad jen tím, že tohle ještě nikdo nenatočil a zřejmě už ani nenatočí. Nemám nic proti násilí ve filmech, ale tady mi to přišlo samoúčelný a o ničem (i když některá mučeníčka byla pěkně morbidní:)). ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Apologická štúdia sadomasochizmu natočená veľmi štýlovým spôsobom. Podľa mňa má Ichi až príliš veľa styčných miest s Oldboyom, a ak som záver pochopil správne, potom ešte viac. Každopádne nájdu sa i kazy, ako napríklad príliš dlhá stopáž, neprehľadný scenár, komické vyznenie splatterových scén a niektoré zjavné nelogičnosti, avšak vizuálny obal, réžia a niektoré postavy (Karen, Kakihara) stoja za pozornosť. Mimochodom japončina prekladaná angličtinou z úst peknej japonky je naozaj vzrušujúca. :-) 8/10 ()

Galerie (23)

Zajímavosti (8)

  • Film vzniknul na motivy známé mangy Hideo Yamamota. (Divočák)
  • Divákům na Torontském mezinárodním filmovém festivalu byly při vstupu do sálu, kde byl Ichi promítán, podávány i papírové pytlíky na zvracení. (Divočák)
  • Ač je film gangsterka a pistole je tasená celkem často, padnou zde jen dva výstřely. (Saur.us)

Reklama

Reklama