Reklama

Reklama

The Vigil

Trailer 4

Obsahy(1)

Muž, který přes noc hlídá zesnulého člena své bývalé ortodoxní židovské komunity, se ocitá naproti zlovolné entitě v elektrizujícím celovečerním debutu spisovatele a režiséra Keitha Thomase. (JasonCZ)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (27)

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Slibně rozjetý hororový snímek z neokoukaného židovského prostředí bohužel hodně rychle naráží na příliš přímočarý a konvenční scénář bez originálních nápadů a hlavně dost postrádá atmosféru, tu se snaží kompenzovat strašně lacinými lekačkami jak z mainstreamových hororů, kdy za hlasitého zvukového efektu něco vyskočí ze stínu, ale hlavního hrdinu to nijak neohrožuje. Keith Thomas zvolil cestu ohraných postupů, jak posouvat děj kupředu, a finále filmu pod jeho rukama už pak zcela vyšumí do prázdna. Fádně jednoduchá a neuspokojivá podívaná. [Sitges 2019] ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Hlídat jednu noc zemřelého, aby jeho duše došla klidu, se zdá jako brnkačka. A když si Jakov může takto vydělat 400 dolarů, po krátkém smlouvání práci přijme. Jenže netuší, že zemřelý se zapletl s temnotou, která ho chce opustit až nyní....což je smrtelné nebezpečí pro každou nalomenou duši v blízkém okolí. Trochu mi to evokovalo ruský Vij a popravdě konec jsem čekal naprosto opačný, páč k němu to směřovalo. Ten film není vyloženě špatný, ale i přes běžnou stopáž působí chvílemi nekonečně. Tedy já se úplně nenudil, ovšem svižnost by snímku prospěla. Možná zkrátit o čtvrt hodiny. Jakov je až příliš lehkovážný - místo četby modliteb si dopisuje po telefonu (což je při tomto obřadu zakázané a on to ví) a navíc si i schrupne! V napětí mě po dlouhou dobu drželo hlavně přikryté tělo, jelikož jsem pořád čekal, kdy se zvedne. V několika chvílích byla hudba mrazivá a epická, v momentech lekaček neskutečně úděsná až na hranu snesitelnosti - ale proč ne. Slušný vizuál a líbil se mi nápad s tím, jak není možné opustit dům. Být jiný konec hodnotil bych i výše. Slušný průměr na jedno podívání, mainstreamového diváka však asi neosloví vůbec. ()

Reklama

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

No, jakoby, když to řeknu eufemisticky, nebavil jsem se. Na plnou hubu jsem se občas dost nudil, The Vigil skutečně není zrovna gejzírem zábavy. Ale dvě hvězdy se mi zdají moc příkré - natočený je ten film imho relativně hezky a atmosféru si drží v podstatě konstantně. Akorát to chtělo do scénáře přidat něco, co by tu nudu v jednom pokoji trochu oživilo. Finále mi pak přišlo až srandovní, jak rychle bylo zfouknuto. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Poměrně slibně vypadající a s nápadem neotřelý kousek je ve výsledku nezáživnou nudou, kde nefunguje téměř nic. Film vychází ze židovských tradic, kde hlavní hrdina je požádán, aby byl tzv. Shomerem- tedy aby si vzal noční hlídku v domě a pohlídal zesnulého z židovské komunity, což je celkem originální nápad, bohužel nebyl vůbec využit. Film je minimalistický, odehrává se v baráku s minimem postav, ale strašení se režisér vyhýbá jako čert kříže, na lekačky zde došly jen 2 a nefungovala bohužel žádná, démon se zde pořádně ani neukáže, atmosféra je spíš nezáživná než atmosférická a hlavní hrdina je bohužel taky nezajímavý. Nudil jsem se a nedoporučuji. Příběh***, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí>Ne, Zábavnost**, Hudba**, Vizuál**, Atmosféra***, Napětí**. 4/10. ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Klasický horor se strašidelným domem, duchy a démonem, v němž hlavní hrdina – mladý muž, jehož trápí trauma z minulosti i nedostatek financí – vezme za vděk jednorázovým kšeftem jako strážce mrtvého člena židovské obce (což je součást tradice), aniž by tušil, jaké zlo se to na něj bude snažit z mrtvého těla přeskočit. Snímek po solidní expozici celkem rychle sklouzne do hororové rutiny a série standardních lekaček, která využívá židovské elementy jen sporadicky a povrchně a místo toho se upíná k laciným klišé. Napětí je budováno celkem hutně (ačkoli pouze v rámci jednotlivých scén), řada pasáží je patřičně mrazivá a košer kamera hezky pracuje s tmou, to ale vystačí sotva na mírný nadprůměr, oproti slibnému námětu až překvapivě generický a s příliš uspěchaným koncem. ()

Galerie (43)

Reklama

Reklama