Reklama

Reklama

31. október 2015 – skupinka stredoškolákov sa rozhodla na Halloween poriadne odviazať a zabaviť. Ich zábava skončí skutočne hororovo, jeden z tínedžrov, tichý mládenec medzi spolužiakmi známi ako Trick (Thom Niemann), zaútočí na svojich spolužiakov a niekoľkých zabije, iných poraní. Jeho zúrivé vyčíňanie zastaví až dobre mierená rana kutáčom. Ťažko zraneného vraha prevezú do nemocnice, kde ho chce vypočuť detektív Mike Denver (Omar Epps). Trick však ujde a zmizne, s takmer určitosťou v blízkej rieke. Aj keď sú všetci presvedčení, že sa v jej mrazivých vodách Trickov osud naplnil, detektív Denver ich optimizmus nezdieľa. Vývoj udalostí mu dá za pravdu, o rok neskôr, opäť na Halloween, sa totiž v neďalekom mestečku odohrá séria navlas podobných vrážd a aj keď si polícia oficiálne myslí, že je tu niekto, kto Tricka napodobňuje, Denver je skalopevne presvedčený, že vrahom je starý známy – Patrick Weaver. (beso74)

(více)

Recenze (50)

verbal 

všechny recenze uživatele

Brakovat, Plagiátořit, Vykrádat, Kopírovat, Recyklovat. Tak to je pět „P“ scenáristiky současného filmového hororu. Moment, tady něco nehraje. Aha, už vím, trochu se mi to zpětně pomatlalo, ve skutečnosti jsem po skončení akorát řekl pětkrát „Pičo“. Samozřejmě allegro a bez dramatické pauzy mezi slabikami. Tedy citoslovce zhnusení. Ono totiž takové „Pičo“, intonované lento se silným důrazem na počáteční písmena obou slabik a významnou dramatickou prodlevou mezi nimi, nabývá zcela opačného významu, a sice uznalého obdivu. Omlouvám se za tu trochu aplikované lexikologie, ale aspoň nebudete ve vyšší společnosti za úplné negramoty a dokážete precizně vyjadřovat své emoce. No, každopádně už se mi pak nechtělo vracet k první větě a napravovat ji do nějakých syslupných logických souvislostí. Čili úplně stejně, jako tahle partička kvocientně retardovaných čorkařských neumětelů, co si přišla uboze zaVřískat na Halloween. Decimační proces patlání téhle sračky nepochybně probíhal tak, že nejprve obšlehli všemožné píchací scény Míši Majera, a teprve pak začali dumat, jak z toho vlastně ven. A Vřískot už je úctyhodných 24 let stár, to se otcové tří čtvrtin dnešního degenerovaného publika, pro které to matlali, teprve chystali sbalit a vyprcat vlastní sestru, čili proč ne?! Prostě originální a kůl pointa. Akorát už se pak radši zpětně nepodívali, jakých děr v sýru a logických pičoidů se při té retardované banditské dekompozici dopustili. Ovšem White lives tam do not matter, v hlavní roli prkenný, ale děsně správňacký Hauzův mouřenín, takže to dnešní rychle postupující společenskou negrózu nepochybně přežije. ()

LIVINGDEAD 

všechny recenze uživatele

Skvělé vraždy, ale z těch policajtů jsem tekl. Po hodině koukání už pak fandíte Tricku, protože se na ty nemehla nedá koukat :-) ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Jasné, zabijak v maske masakruje nevinných teenagerov, debilní policajti doňho môžu strieľať koľko chcú, a aj tak ho nikdy netrafia. A keby doňho vystrieľali aj celý zásobník, aj tak ho nikdy nezabijú. Ďalší pokus o znovuoživenie hádam toho najzbytočnejšieho hororového subžánru tohto storočia - slasheru. A som rád, že ich nie je veľa. V 90. rokoch by som zatlieskal a dostával pri tých vraždách jednu erekciu za druhou, dnes už len mávnem rukou, a ide sa ďalej. Ako spomienka na zašlé časy je to akceptovateľné - akcie je dostatok a počet mŕtvol sa dá počítať na desiatky, tak budem v hodnotení mierny, ináč ma toto nekonečné sekanie vreckovým nožíkom absolútne nebavilo. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Patrick Lussier režisér Krvavého Valentýnu si přichystal Halloweenský Slasher, který není špatný, ale kdo má nakoukáno, tak mávne rukou. Hlavní záporák má slušné dovednosti s nožem a oběťi párá víceméně už od 5 minuty filmu, takže o akci a dostatek mrtvol není nouze, jen škoda, že všechny vraždy působí velmi podobně a o nějakém výživném gore nemůže být řeč. Herecky a vizuálně jen průměrné, ale naštěstí film nenudí, takže kdo nemá do čeho večer kopnout a má slashery v oblibě, tak by vyloženě litovat neměl. Letošní Haunt však byl o level výše. 50% ()

tron 

všechny recenze uživatele

No, nie, nie je to dobré. Tak odfláknutý a lenivý horor som nevidel už pekne dávno. Jediný, kto pôsobí dojmom, že má aspoň trocha zdravého rozumu, je prekvapivo Omar Epps – a to už je vážne čo povedať. Prekvapivo sa tu mihne aj Jamie Kennedy, ale bohužiaľ opäť potvrdzuje, že jeho životnou rolou bol Randy Meeks. Strih je príšerný, scény na seba ako keby nenadväzovali, postavy sú úplne mimo a dialógy sú prítomné len preto, aby sa nejednalo o nemý film. 2* s nábehom na jednu. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Na Halloween v roku 2015 sa v malom mestečku Benton odohral nevídaný masaker, pri ktorom miestny školák Patrick Weaver prezývaný Trick zavraždil viacero spolužiakov. Vrah je prevezený do nemocnice s hlbokou bodnou ranou, ale ani to ho neodradí od úteku, ktorý sa mu nevydarí, pretože ho zasiahnu tri rany zo zbrane a po páde z druhého poschodia skončí v studených vodách miestnej rieky, takže je jeho osud viac-menej jasný. Počas Halloweenu sa ale vracia vrah s podobným spôsobom vrážd, čo donúti detektíva Denvera (Omar Epps) zamerať sa na tento prípad. - Tak toto sa mi dostalo na zoznam hororov, ktoré chcem vidieť pred Halloweenom, úplnou náhodou, a vôbec toho nelutujem. Film som si užil, ale napriek tomu ma miestne hodnotenie neprekvapuje, pretože nekompetentnosti tohto policajného zboru sa vyrovná asi len jednotka národnej gardy z The Hills Have Eyes 2. Vrah mi ale prišiel velmi sympatický, film má fakt nabitý spád a neustále sa tu niečo deje. Naviac všetko vyvrcholí kvalitným záverom s príjemným nabudením na pokračovanie, takže osobne s týmto filmom nemám problém a ako skrátenie čakania na Halloween je to vďaka sviatočnej atmosfére a krásnym kulisám úplne ideálne. Určite jeden z filmov, ktoré budem pred Halloweenom pozerať každý rok a tiež by som uvítal, keby pán Patrick Lussier ukázal na hororovej scéne trochu viac aktivity. + Tom Atkins ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Eppesně neschopný Omar na stopě wannabe mysteriózního zabijáka se schopnostmi Flashe z Justice League. Dají se tam najít styčné body s autorovým My Bloody Valentine z roku 2009. Pomatené zhmotnění pomateného scénáře a pointa tak stupidní, že si ji během festivalu kuchání odmítáte připustit. Jeden by myslel, že se Cravenův střihač na poli slasheru něčemu přiučil.. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Film balancuje mezi průměrem a odpadem po celou dobu. Bohužel však ručička vah spíše převažuje do té horší části a film si možná zaslouží horší hodnocení, než to, co teď zrovna má. Celý film trochu zachraňuje samotný závěr, i když je hodně tuctoví a  trochu vykrádá třeba Vřískot. ()

helljahve 

všechny recenze uživatele

A mne sa to teda páčilo. Ako odchovanec na béčkach z 80. rokoch v ktorých tiež žiadna logika nebola, si nemám na čo sťažovať.Vysoký bodycount, rýchle tempo, snáď nejaké kozy by potešili. Inak fajn, bavil som sa. ()

castor 

všechny recenze uživatele

České děti jsou naštěstí dost líné na to, aby každoročně běhaly v „děsivém“ kostýmu a žadonily o bonbóny. Za oceánem to naopak milují a skupinka už odrostlejších fracků na tenhle Halloween jen tak nezapomene. Tichý, hodný a inteligentní hošan totiž v průběhu jedné z her zničehonic hupsne mezi ostatní teenagery a předvede jim své umění s nožem. Evidentně vydlabal hodně dýní, protože mu to s ním docela jde. Zraněného vraha policie chytí, jenže z nemocnice s několika kulkami v těle prchá. Přežil? Chvíli to vypadá, že tu máme dalšího zabijáka s olympijskými schopnostmi, ale v závěru pochopíme, že je to krapet jinak. Jenže v tu dobu už je to tak nějak jedno. Čekatelé na první a další mordy budou sice spokojení, protože jich je skutečně hodně, ovšem jinak není moc důvodů, proč filmu věnovat pozornost. Patrick Lussier (dlouholetý střihač Wese Cravena) už s Krvavým Valentýnem nasekal řadu chyb, přesto nabídl jednohubku pro ty, kteří chtějí vypnout u nejapného pobíhání teenagerů. Tady je to tak nějak slabší. Posbíral pár herců z Vřískotů (Epps, Kennedy) a představil zbytečný slasher o několika rutinních bodnutí nožem, pár milých mordech a pitomém příběhu. Nebavilo!! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Vskutku svižný slasher, kde mrtvoly přibývají jako na běžícím pásu. Nůž kmitá a krev stříká. Problém je, že jde o takový organizovaný chaos, kdy se po prvním masakru další podobné opakují vždy po roce. A jelikož se divák nemá jak ztotožnit s některou z postav, je mu vcelku jedno, kdo zemře. Hloupé chování policistů i ostatních postav mě nepřekvapilo, protože pro slasher to bývá typické - chytří se špatně zabíjejí. Ovšem jednu chvíli jsem měl pocit, že některé postavy jsou doslova nesmrtelné, a nemyslím to jako překvapení ohledně vraha.I když jde hlavně o potoky krve, dojde i na dekapitaci, useknuté prsty a střeva ven. Nakonec je to vyvražďovačka, tak co chtít více, že? Na jedno podívání, proč ne. Rozhodně lepší než letošní Haunt nebo loňský Hell Fest. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec se z toho vyklubal tuctovej slasher, kterej má sice vysokej bodycount a nešetří krví. Gore tady ale moc nenajdete. Stejně tak jako logiku a překvapivou pointu. Slušná vybíjená na jedno podívání. Víckrát to ale asi vidět nemusím. Slabší 3 hvězdy. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Jsem už delší dobu alergický, na Hororové novinky, kde jsou vraždy ve stylu Halloweenu, alias píchání nožíkem. Ovšem Trick, je jeden z těch lepších Slasherů, kde to píchání nožíkem má alespoň šmrnc a dojde i na pár brutálních Gore scén, kde většinou padají hlavy. První polovina byla vynikající, v té druhé už to postrádalo víc a víc logiky, nemluvě o (ne)schopnostech policajtů. Ve svém žánru, ale uspokojivý Halloweenský Horor a potěší vidět v netradiční roli Omara Eppse (Tady House těžko pomůže). Lepší trojčička. (188. hodnocení) ()

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Trick již v úvodu zařadí vražedně zběsilé tempo, které po celou dobu nepolevuje, a kupí nám jednu mrtvolu za druhou. Některé vraždy jsou navíc tak přehnané, že jsem se nemohl nesmát, ale zároveň jsem si užíval jejich provedení a vynalézavost. Je to sice blbost, ale brutálně zábavná. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Překvapivě brutální ale i tak zdlouhavý slasher, který ale v záplavě jemu podobných, které se tu poslední dobou objevují vykoukne. Bohužel slashery jsou levné na produkci a lákají námětem, to ale neznamené že je film dobrý. Tohle bych ani neviděl ale není měl jsem chuť na podobný film. Je to celkem špatný film ale v dnešní době potěší. Krve je tu více než dost a vražd jakbysmet. Nicméně příběh, motiv všechno to působí strašně špatně. Průměr. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to frančíza Halloweenu s množstvím krve bez náznaku originality. Horrorový fanoušek se asi nebude nudit, ale natočení filmu postrádá smysl. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nevydarený slasher, ktorý bol natočený zrejme len z povinnosti, že každý rok musí vyjsť niečo s Halloweenom a zabijakom. Chýbal tomu nejaký lepší nápad, tvorcovia stavili všetko na hektolitre krvi, ktoré by podľa nich mali asi fanúšikom podobného žánru stačiť. Hlavne že to bolo správne rasovo a genderovo vyvážené. Zlý muž beloch a dobrý muž černoch + silná žena hispánskeho pôvodu. Demokrati majú radosť. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Jsem otrávenej a nakvašenej, že nějaký zhovadilý pseudokameramanský ultrahovado hovadsky rozskákanou ručkou totálně domrvilo tenhle jinak dokonale mozkovýplachovej slasher, korunovanej tak rozkošně dementním rozuzlením. Uškrtit ho jeho vlastníma střevama, dobytka. Na tohle "moderní", epileptický, okázale ledabylý natáčení si fakt nikdy nezvyknu a ani zvykat nehodlám. ()

Reklama

Reklama