Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Starý Enderby zemřel na srdeční selhání, tak alespoň zní oficiální policejní zpráva. S tou se však není ochotna smířit nebojácná Miss Marple (Margaret Rutherford), velká milovnice Agathy Christie a příležitostný detektiv v jednom. Okolnosti Enderbyho smrti se opravdu zdají být podivné: odkud se vzala ta kočka v jeho domě a kdo z příbuzných měl největší zálusk na jeho peníze? Pro Miss Marple začíná další z velkých případů... (dopitak)

(více)

Recenze (17)

Hennes 

všechny recenze uživatele

Margaret Rutheford byla nenapodobitelná slečna Marplová. Dodává postavě něco zcela mimořádného. Když se na tanečním parketu "rozjela", nebylo co dodat. George Pollock výborně smíchal detektivní příběh s napětím a humorem. Černobílý snímek má své kouzlo a k tomuto zpracování je to i příjemné. Vše dokresluje podmanivá hudba. Skvělá detektivka. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jedno z nejlepších zpracování románu Agathy Christie, které podivuhodně balancuje na hraně mezi strašidelným příběhem, komedií a krimi, ale co je hlavní: funguje je to dost dobře bez větších problémů. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Záhadná smrt starého podivína s fobií z koček a hordou chamtivých příbuzných v rodokmenu znovu povolá do akce slečnu Marlpeovou a je to zase o něco větší sranda než minule. V předloze (nebo pravděpodobně spíš volné inspiraci) Agathy Christie Po pohřbu sice celou věc vyšetřuje Hercule Poirot, ale kdo by ho postrádal... Kdybych měl někomu, kdo se chce se sérií jen zběžně seznámit, doporučit jeden reprezentativní díl, vybral bych tento. Zatímco první film je relativně nejvíc detektivní a třetí a čtvrtý už by se daly nazvat bezmála crazy komediemi, druhý film je ve vyvážení těchto dvou žánrů asi nejúspěšnější. 80% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

„Agathu Christie by měli číst povinně všichni policajti." Tato rada slečny Marplové je opět nad zlato. A když neuspěje se svými teoriemi u inspektora, odbyde ho slovy: „Uslyšíte o mně, až svůj případ vyřeším!" Ano, i tentokrát si je tahle babka vyšetřovatelka jistá svým důvtipem a nic ji neodradí. A pokud si vrah myslí, že stačí, když jí pustí plyn, pak se šeredně mýlí. Příběh je tentokrát situován do jezdeckého klubu. A ukáže se, že slečna Marplová umí také jezdit na koni! I když opět nechybí řada vtipných momentů a dialogů (takové čtení závěti je jedna velká taškařice zakončená slovy: věřím s nadějí, že jim přinesou /peníze/ hodně neštěstí...), dojde na několik napínavých situací, které jakoby vypadly z gotického hororu. Osobně jsem jen trochu litoval, že nedostalo větší prostor ono úžasné gotické sídlo na začátku filmu. Výborné herecké obsazení, břitký anglický humor, skvělá hudba. Má vzpomínka na dětství ožila a já se skvěle bavil. ()

burina 

všechny recenze uživatele

Murder at the Gallop sa mi zatiaľ z prípadov Miss Marple s Margaret Rutherford páčil najviac. Nechýba výborná zápletka( originál - Po pohrebe s H. Poirotom), hudba, vtip, a sympatický Charles Tingwell alias inšpektor Craddock. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Well done, opět a znovu. Úžasně kouzelná hravá hudba hned od úvodních titulků, srandovní ale i chvílemi vypjatá atmosféra a legrační duo Marple + Stringer, to jsou hlavní pilíře úspěchu.___ Znám filmy, kde přijít o prvních patnáct minut neznamená zcela nic. Pak jsou filmy jako třeba Murder at the Gallop, kde jsme po čtvrthodině uprostřed děje a nevidět začátek = nevědět vůbec nic. Osobně upřednostňuju druhou skupinu.___ They have their methods, we have ours. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Druhý z príbehov slečny Marplovej ( báječná Margaret Rutherford ) je zmesou strašidelného detektívneho príbehu a jemného britského humoru. Táto kombinácia odlišných prvkov je vkusne spracovaná a poskytuje divákovi skvelú zábavu. ()

kareen 

všechny recenze uživatele

I když má robustní, rázná paní Marplová do svého předobrazu milé, zdvořilé a hodné venkovské tetičky hodně daleko, vnáší do své postavy velmi příjemný humor, takže jí to rádi odpustíte. Samotné detektivní pátrání v duchu nejlepších knih Agáty Christie je dostatečně napínavé i vtipné, zvláště originální pojetí tance hlavní hrdinky mě dost pobavilo, všechno je to tak roztomile starosvětské a vedle ostatních filmových zpracování velké spisovatelky patří tento příběh rozhodně k těm lepším. ()

togaf 

všechny recenze uživatele

Tlustá slečna Marplová na koni, to je největší zážitek z filmu. Kdyby se všechny tyto podivné adaptace neodvolávaly na Agathu Christie, užila bych si je mnohem víc. Margaret Rutherford je spíš parodií slečny Marplové, ale přesto pobaví. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Slečna Marplová musí mít o všem přehled a tak smrt starého Enderbyho ji nedá spát. Něco na tom není v pořádku a ona se rozhodne to vypátrat. Postupem času přichází na nové indície, které pomůžou objasnit skutečnou smrt Enderbyho. 75% ()

hanagi 

všechny recenze uživatele

Všetečnou slečnu Marplovou mám moc ráda, možná nejraději z postav Agathy Christie. A i když Margaret Rutherford má daleko k pohádkové babičce, protože se svým zjevem a temperamentem spíše podobá buldokovi ženoucímu se po stopě...,nevadí mi to, naopak. S anglickým suchým humorem a ve svižném tempu řeší všechny záhady a dává mi možnost podívat se na známé příběhy trošku jiným pohledem. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Neodbytná babka Marplová pátrá po dalším zločinci. Opět příjemné, ale slečno Marplová, co ten model a taneční kreace na bále? ()

verlit 

všechny recenze uživatele

Margaret Rutherford vlastně podobou slečně Marplové moc neodpovídá. Ale komu by to vadilo, když je tak zatraceně roztomilá. Murder at the Gallop má všechno, co má stará dobrá detektivka mít a ještě trochu navíc - nezapomenutelná scéna, ve které tančí slečna Marplová twist je prostě...nezapomenutelná! ()

Johgas 

všechny recenze uživatele

Suchý britský humor v podání bezvadné Margaret Rutherford. Slečna Marplová v rámci pátrání sedící na koni, tančící na parketu - to bylo dokonalé :-) Mimochodem, starého Enderbyho opravdu zabili, nebo ta kočka tam vběhla omylem a příbuzní jen využili situace? Já doteď nevím... ()

tribican 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale prostě mě to nijak extra nebavilo. Margaret Rutherford se snaží a její suchý humor je příjemný, ale filmu něco chybí. 70 % ()

Reklama

Reklama