Reklama

Reklama

Bill Burr: Tygr bez drápů

(pořad)
  • USA Bill Burr: Paper Tiger
Stand-up / Komedie
USA / Velká Británie, 2019, 67 min

Režie:

Mike Binder

Scénář:

Bill Burr

Účinkují:

Bill Burr
(další profese)

VOD (1)

Recenze (26)

MCZ 

všechny recenze uživatele

Billa Burra mám hodně rád a vidět jej naživo v Praze byl fantastický zážitek. O to více pak zamrzí, jak slabě tenhle speciál vyznívá nejen v porovnání s těmi předchozími (I'm Sorry You Feel That Way a You People Are All the Same), ale i proti vzpomínkám na pražské vystoupení, se kterým sdílí dost materiálu. Protože to, co mají společné, jsem slyšel v mnohem lepším podání začátkem tohoto roku. A ty nové věci to zdaleka nevynahradí. 6/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Bill Burr je pevnou součástí mé Top trojky stojících komiků. Mně se Paper Tiger mocně líbil, přestože jsem už fragmenty z něj viděl na YouTube. Bill Burr tu zmiňuje mnohé z toho, co mě dlouhodobě vytáčí, a podává to naprosto skvěle. Všiml jsem si, že se některým divákům zdál být jeho projev až příliš cholerický, tito diváci by se asi měli sami sebe zeptat, kolik historek z jeho dětství ještě potřebují slyšet, aby pochopili, kde se to v něm bere :-D Užil jsem si to. / Poučení: Pokud jste si ještě nevšimli, jak je svět divný, podívejte se na tohle :-) ()

Reklama

Fifer 

všechny recenze uživatele

Bill Burr trochu jede na autopilota. Ví, co mají jeho fanoušci rádi: cholerické tirády, kritika feministek a social justice warriors. Stále je to místy vtipné, ale ničím nepřekvapí. Čekám na nějaký další klenot jako jsou jeho nejslavnější scénky na youtube: Bill B. on movie racial stereotypes, Arnold Schwarzenegger, plastic surgery. A nic takového tenhle stand up bohužel nenabízí. Nedávný Chappelle mě potěšil víc. Přitom Burr jako mluvčí mi sedí víc než Dave - mám rád jeho hlas i intonaci. Ovšem materiál je průměrný. ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

KONEČNE mal niekto gule povedať to, čo si myslím o metoo. However, aj vtipy musia mať logiku a smiať sa na hlúpom vtipe nie je pre mňa - Bill nechápe cultural appropriation (kultúrne privlastňovanie), pričom hneď predtým rozprával ako beloch, ktorý objavil elvisa úmyselne hľadal belocha aby spieval černošskú hudbu. Jeho príklady sú chujoviny, je rozdiel medzi zdieľaním kultúry a kultúrnym privlastňovaním. Podľa jeho logiky, belosi by nemali jesť zemiakové čipsy ani hrať na gitare, keďže ich vynašli černosi (George Crum, Robert F. Flemming Jr.). Černosi vynašli mnohé technológie (Valerie L. Thomas, Thomas Mensah) a stále tvorili hudbu, nemusí to byť buď jedno alebo druhé. Ide o to, že černosi boli často o svoje nápady okrádaní alebo sa nedočkali dostatok uznania PRETOŽE černosi nemali rovnakú slobodu a výsady ako belosi. Ako napr. čo sa týka kovbojov a country, pričom John Ware bol černošský kovboj, ktorý priviedol prvý dobytok do Alberty, a černosi boli taktiež prítomní pri zrode country hudby, no z nejakého dôvodu sa kovboji a country hudba považuje za "belošskú" kultúru. Nech ostane pri feminizme, tá téma mu ide. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Bill Burr je skutečný mistr Stand-up komedie. Už ho pár let sleduji v nejrůznějších talk show, ale nikdy jsem se nedostal k nějakému jeho hodinovému vystoupení. To jsem nyní napravil a musím říct, že slyšet od něj všechny tyhle, u něj v domovině kontroverzní, věci je nesmírně osvěžující a něco mi říká, že mi to teď Netflix bude doporučovat o to více. A nebudu zastírat, na konci jsem byl dojatý. :) ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama