Reklama

Reklama

Robin Hood: Král zbojníků

  • Česko Král zbojníků Robin Hood (více)
Trailer

VOD (1)

Král Richard vedl třetí křížovou výpravu, které se účastnilo mnoho mladých šlechticů. Robin z Locksley při ní upadne do zajetí. Podaří se mu však osvobodit a společně s maurským přítelem Azimem se vydá do Anglie. Jenže doma zjistí, že jeho otec je mrtvý. Nechal jej zabít šerif z Nottinghamu, který spravuje hrabství. V době královy nepřítomnosti hrabství pustoší, lidé mají hlad, zatímco on je okrádá a vraždí. Mezitím plánuje, že převezme vládu nad zemí tím, že se ožení s královou sestřenicí Marianou. Nikdo nemá odvahu se mu vzepřít. Robin ale musí pomstít svého otce, stane se překážkou, kterou chce šerif odstranit. Robin s Azimem najdou útočiště v táboře zbojníků. Statečný Robin se brzy stane vůdcem zbojnické bandy a začne dávat zemi do pořádku. Přepadává bohaté a peníze poté dává chudým hladovým lidem. Lid ho proto má rád. Brzy jim dojde, že pokud chtějí být skutečně svobodní, budou se muset vzepřít tyranovi a společně s Robinem jej svrhnout. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (613)

HAL 

všechny recenze uživatele

Už jsem za ty desítky let od neustálých repríz v televizi úplně zapomněl jak dokonale šílený tu Alan Rickman je, zvrhlý psychopat k pomilování, na úplně stejné úrovni jako jeho role z Die Hard, Pottera, nebo Galaxy Questu. Nebo ho snad v tomhle dotáhla až více než dvě a půl hodiny dlouhá režisérská verze, která rozhodně stojí za to - ta délka uteče rychle, a oproti televizní zůstane víc prostoru na rozvíjení postav, brutality, sexuálních narážek, a satanistických poťouchlostí mezi Šerifem a jeho Čarodějkou (a v DC verzi výrazně rozšířeného vztahu mezi nimi). Jeden z nejlepších dobrodružných filmů historie, a mám chuť si to hned pustit znovu. 9/10 ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Přesto, že má film typický hollywoodský kabátek, má své dobrodružné kouzlo a dokáže místy vystihnout atmosféru klasického zpracování z 80. let (viz. níže). Kevin Costner, v té době na vrcholu své krátkodobé slávy, se role Robina zhostil velice slušně a i velká jména v dalších rolích si odehrála svůj tradičně vysoký standard. Rád se čas od času, když je film v televizi, na tuhle pohádku podívám, protože má něco do sebe. Po nepřekonatelném britském televizním seriálu (1984), pro mě osobně ta nejpovedenější verze Robina Hooda. A že už jich vzniklo. ()

Reklama

DaliX 

všechny recenze uživatele

Čo k tomuto filmu napísať, keďže sa jedná už o nestárnucu klasiku a v podstate najlepší Robin Hood vôbec. Film, ktorý obsahuje všetko čo obsahovať má, od skvostnej výpravy, výborného obsadenia, skvelej akcie, perfektného záporáka (Alan Rickman je proste úžasný) a geniálnou hudbou (áno úvodná zvučka je perfektná) plus záverečný song od Bryana Addamsa. Jednoducho tento film je pre mňa nielen klasikou ale aj balzamom na dušu, ktorý si pozriem zakaždým keď ho dávajú. P.S.Zrovnávanie s verziou Ridleyho Scotta je prakticky nemožné, keďže ten film je takmer úplne iný a dejovo nekopíruje klasickú legendu o Sherwoodskom zbojníkovi. Napriek tomu je tento film môjmu srdcu bližší ako jeho nová verzia. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pre mňa najlepší Robin Hood! Super herci (hlavne Costner a Freeman), scenár, vypráva, kamera, kostýmy, hudba a akcia. Predovšetkým je to veľmi sympatická verzia Robina Hooda s charizmatickým Costnerom a sympaťákom Freemanom. Je to vtipné, dobré a pekne sa na to pozerá. Proste kvalitný oddychový film, ku ktorému sa radi vždy vrátite. Obľúbený soundtrack: Overture and Prisoner of the Crusaders. 90% - 5* ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pravděpodobně nejlepší přepis legendy o Robinu Hoodovi, který zde získává neuvěřitelné charisma díky výtečnému Kevinu Costnerovi. Rovněž Morgan Freeman jakožto Saracenský bojovník je vynikající. O Alanovi Rickmanovi se snad nemá ani cenu zmiňovat. Jeden z nejlepších padouchů filmového plátna. Akce je vpravdě strhující a zaujme především úchvatně natočená přepadovka v lese. Příjemná hudba hezky dotváří atmosféru a vše kočíruje pevná režijní ruka Kevina Reynoldse. Stopáž nevadí a celek je velice dynamický. Spolupráce dvou Kevinů vyšla na výbornou. Bohužel o pár let později již takový úspěch neslavila... ()

Galerie (105)

Zajímavosti (32)

  • Ve scéně, kdy Keltové napadli Sherwood, hraje skoro každého Kelta, který je zasažen šípem, kaskadér Nick Gillard. (don corleone)
  • Ve filmu se původně mělo objevit více scén s šerifem z Nottinghamu (Alan Rickman), ale na popud Kevina Costnera (Robin Hood) byly některé jeho scény z filmu vystřiženy. (TheJoker)
  • Alan Rickman (šerif z Nottinghamu) odmietol úlohu šerifa dvakrát, až keď mu sľúbili, že mu do jeho poňatia tejto filmovej postavy nikto nebude zasahovať, až vtedy súhlasil. (beso74)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama