Reklama

Reklama

Robin Hood: Král zbojníků

  • Česko Král zbojníků Robin Hood (více)
Trailer

VOD (1)

Král Richard vedl třetí křížovou výpravu, které se účastnilo mnoho mladých šlechticů. Robin z Locksley při ní upadne do zajetí. Podaří se mu však osvobodit a společně s maurským přítelem Azimem se vydá do Anglie. Jenže doma zjistí, že jeho otec je mrtvý. Nechal jej zabít šerif z Nottinghamu, který spravuje hrabství. V době královy nepřítomnosti hrabství pustoší, lidé mají hlad, zatímco on je okrádá a vraždí. Mezitím plánuje, že převezme vládu nad zemí tím, že se ožení s královou sestřenicí Marianou. Nikdo nemá odvahu se mu vzepřít. Robin ale musí pomstít svého otce, stane se překážkou, kterou chce šerif odstranit. Robin s Azimem najdou útočiště v táboře zbojníků. Statečný Robin se brzy stane vůdcem zbojnické bandy a začne dávat zemi do pořádku. Přepadává bohaté a peníze poté dává chudým hladovým lidem. Lid ho proto má rád. Brzy jim dojde, že pokud chtějí být skutečně svobodní, budou se muset vzepřít tyranovi a společně s Robinem jej svrhnout. (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (613)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nech sa na mňa nikto nehnevá, no túto filmovú verziu o známom stredovekom, anglickom rebelovi zo Sherwoodskeho lesa som nemal nikdy rád. Kevin Costner je ako Robin Hood otrasný. Vlastne nie len on, ale celá jeho zbojnícka družina, vrátane podivného saracéna v podaní Morgana Freemana. Mary Elizabeth Mastrantonio je najškaredšia lady Marion s akou som sa doteraz stretol. Dokonca ani herci v záporných úlohách neboli presvedčiví. Ďaľší preplatený prepadák s Kevinom Costnerom. V jeho prípade ma to už však ani nijak moc neprekvapuje. ** ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších Robinů Hoodů, s Costnerem Robinem, "Arabem" M.Freemana a Alanem Rickmanem coby šerifem z Nottinghamu. Na závět se objeví ve štěku i Sean Connery coby král Richard, prostě osazení je kultovní, šípy lítají, jenže romantické historické trháky tohohle druhu už tak úplně nesedí mému vkusu. Trailer: http://www.csfd.cz/film/7683-robin-hood-kral-zbojniku/videa/ ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tento film som videl nespočetne veľakrát a stále ma neprestal nudiť. Časom sa stal legendou, ku ktorej sa mnohí z nás radi vracajú. Určite najlepšie filmové spracovanie povesti o tomto zbojníkovi. Úžasné herecké výkony a skvelá dobrodružná zábava, čo viac dodať? Iba ak tak želanie, aby sa každý pri tomto filme bavil tak ako ja, rozhodne to za to stojí. ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

"Locksley, já ti srdce vyříznu lžící!" Tak jsem po čase opět změnil hodnocení, ach jak ty dětské klasiky stárnou. Tak předně akční scény typu překonávání hradeb katapultem a podobné chuťovky mě fakt braly za srdce. Za další - Kostík stojí za starou belu, jeho uvědomělý hrdina mi nějak chuťově nesedl, jednak snědl hodně moudré kaše a jednak ani nedá chudákovi šerifovi trochu času, aby zvýšil populační koeficient středověké Anglie. Nu což. Faráři v tomhle filmu stojí za to, jednoho netřeba komentovat, druhý evangelizuje lesní sebranku pivečkem. Vtipné. Za to jedna hvězda. Maur Azeem oslnil všechny svým tetováním, kterého jsem si skoro nevšiml. Wincott si svůj obličej doufám nechal patentovat. Slatera mám rád. Malý John naplnil mé představy o vizuální podobě této postavy. Ale stejně si celý film pro sebe ukradl neodolatelně slizký Rickman (druhá hvězdička). Nevzhledně protivná Mariana výsledek nezachránila, stejně jako divní Keltové. Čarodějnici pominu ze slušnosti. Nu a slaďák Everything I do mi způsobuje ušní exém. Vlastně čím jsem starší, tím méně mě baví filmy o lásce, respektive o takto podané lásce, povrchní a plné hormonů již dříve narozených lidiček. Tuhý patos, který z některých scén stříkal víc než krev v Ironcladu, naráží na věkem sešlou schopnost mé tolerance. Asi jsem z těchto dětinských filmů vyrostl, a tím se nechci nikoho dotknout, ale slova jako "naivní" či "dětinský" tento film charakterizují nejlépe. Při sledování jsem cítil beznaděj, že režisér vine film úplně jinou cestou, než po které chci jít sám. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Dumas se obrací v hrobě, ale za Alana Rickmana jsem musela dát pět hvězdiček (Proč lžíci? - Protože to víc bolí, ty tupče!). Ani jedna scéna navíc, ani jedna nechybí. Jednou větou: Dokonalost v romantickém žánru. Na začátku PRÝ (nemám to nijak ověřeno, ale zní to dobře) existoval jeden producentský tým, který se neshodl, a každý šel svým směrem. Jeden vytvořil Robina Hooda s Patrickem Berginem v hlavní roli a druhý tuhle lahůdku. Kevin Costner se pak na konci natáčení neshodl s režisérem Reynoldsem a celý film sám přestříhal. A povedlo se mu to, co říkáte? ()

Galerie (105)

Zajímavosti (32)

  • Ohnivá střela vystřelená z luku Robina (Kevin Costner) byla natočená v obrazové frekvenci 300 snímků za vteřinu (normálně se používá 24). (don corleone)
  • Sean Connery (král Richard) dostal za svou roli 250 000 amerických dolarů, které věnoval na charitu. (don corleone)

Související novinky

Zemřel Alan Rickman

Zemřel Alan Rickman

14.01.2016

V 69 letech nás dnes opustil Severus Snape a Hans Gruber, tedy legendární britský herec Alan Rickman. Hvězda Harryho Pottera a Smrtonosné pasti podlehla rakovině, zanechala po sobě však bohatou… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama