Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

V obyčejně vypadajícím bytě na ukrajinském sídlišti si hraje otec se svou sedmiletou dcerou na schovávanou. Ovšem když ji hledá, není nikde k nalezení… Později se objeví na internetu video se zmizelou dcerou, jak drží ceduli s tajemnou sadou čísel. Je první z několika dětí, které v malém průmyslovém městě zmizí beze stopy. Mladí detektivové Varta Naumová a Maksim Shumov stojí před řešením nejen tohoto komplexního případu, ale také před svými vlastními démony. Varta je odtažitá žena, která si extrémně chrání svůj osobní prostor, zatímco Maksim je pohodový chlap, lehce navazující nové vztahy. Oba zažili ve svých životech traumata a tento případ se jich dotkne na nejcitlivějších místech. Seriál Na schovávanou divákům předkládá mnohovrstvý děj, který čerpá z jedinečných postav. Kromě prvků noir a thrilleru se osmidílné kriminální drama dotýká také dojemných a intimních příběhů hlavních postav. (TV Prima)

(více)

Recenze uživatele Marze k tomuto seriálu (2)

Na schovávanou (2019) 

V seriálu je styl severské detektivky - pusto, pošmourno, sychravo a šedivo. V prvních dvou dílech je jedna honička a zásahové komando. Vyšetřovatelka je odtažitá a chorobně nezávislá. Typově zajímavá a neobvyklá Jevgenija Gladijová. Ostatní kolegové se vyznačují marností a apatií. Seriál se vyznačuje výbornými filmovými řemesly hlavně kamerou. není zde nic typicky ukrajinského, asi aby se seriál mohl vyvážet kamkoliv. ()

Alina (2019) (E01) 

Sledujeme mnohokrát viděnou záhadu zamčeného pokoje v obalu severského studeného krimi. Ale kauza je velmi napínavá včetně tajemství. Úvod je také vzrušující i když ohrožené děti je laciné téma. Jsou zde klišé korupčních zrádců v policii a v podobě náboženské sekty. Oproti našim kriminálkám netrousí detektivové filosofické řeči a nejsme svědky jejich rodinných problémů. Zde doma vaří nebo se umývají. ()

Reklama

Reklama