Reklama

Reklama

Epizody(8)

Obsahy(1)

V obyčejně vypadajícím bytě na ukrajinském sídlišti si hraje otec se svou sedmiletou dcerou na schovávanou. Ovšem když ji hledá, není nikde k nalezení… Později se objeví na internetu video se zmizelou dcerou, jak drží ceduli s tajemnou sadou čísel. Je první z několika dětí, které v malém průmyslovém městě zmizí beze stopy. Mladí detektivové Varta Naumová a Maksim Shumov stojí před řešením nejen tohoto komplexního případu, ale také před svými vlastními démony. Varta je odtažitá žena, která si extrémně chrání svůj osobní prostor, zatímco Maksim je pohodový chlap, lehce navazující nové vztahy. Oba zažili ve svých životech traumata a tento případ se jich dotkne na nejcitlivějších místech. Seriál Na schovávanou divákům předkládá mnohovrstvý děj, který čerpá z jedinečných postav. Kromě prvků noir a thrilleru se osmidílné kriminální drama dotýká také dojemných a intimních příběhů hlavních postav. (TV Prima)

(více)

Recenze (13)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Ukrajinská napodobenina skandinávských kriminálek. 1) Co je ukrajinská realita a co je napodobena mrazivých chmur? Ve skutečnosti tu nic skutečně ukrajinského nevidím, příběh by se mohl odehrát kdekoli na světě. Postačí jen přiměřeně depresivní scénář, chmurné počasí a příslušné filtry na kameře._____ 2) I další atributy severských detektivek jsou přítomny. Pachatel má lidský rozměr. Vyšetřovatelka bojuje se svými démony. Postavy neustále stojí před morální volbou, jak se zachovají._____ 3) Na rozdíl od skandinávských verzí jsou zde někteří policisté poctiví, zatímco jiní jsou zločinci. Tady nejsou dobří nebo špatní, jen silní nebo slabí, říká policejní šéf._____ 4) Zajímaví chlapi: 31letý Michail Trojnik (zastřelený policista Bondar), 38letý poněkud přesvalený Pjotr Rykov (Bondarův parťák vyšetřovatel Šumov) a nejpěknější z nich 30letý Oleg Moskalenko (policista od počítače Paša Meškov). ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Ukrajinská nostalgia na Švédsko Fínsko Nórsku nôtu. Skutočne ma divák chvíľami pocit, akoby sledoval originál severskú tvorbu. Réžijne veľmi precízne spracované, prvotné epizódy vďaka nastolenému nádychu podivna solídne navnadia. Chvíľu som mal dojem, že tunajšie hodnotenie užívateľov “Pryatki” krivdí, no nakoniec je zrejme absolútne objektívne, lebo ako čas plynul, tak aj samotný nádych akoby sa vo svojej podstate vytrácal. Lepší priemer .. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V seriálu je styl severské detektivky - pusto, pošmourno, sychravo a šedivo. V prvních dvou dílech je jedna honička a zásahové komando. Vyšetřovatelka je odtažitá a chorobně nezávislá. Typově zajímavá a neobvyklá Jevgenija Gladijová. Ostatní kolegové se vyznačují marností a apatií. Seriál se vyznačuje výbornými filmovými řemesly hlavně kamerou. není zde nic typicky ukrajinského, asi aby se seriál mohl vyvážet kamkoliv. ()

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na schovávanou. Seriál, který nedávno dávali v televizi, ale já nestihla začátek. Docela dost mě to mrzelo, protože upoutávka na další díl byla vždy dobrá. No, spíš hlavně dobře sestříhaná. Problém je v tom, že by materiálu úplně stačilo šest dílů. No, možná čtyři. Protože je tady paradox úplně stejný jako všude jinde. Jsou tam scény, které jsou strašně natahované a pro někoho možná i zbytečně pitvané. Mě by to nevadilo, kdyby to bylo stejné po celou dobu. Potom bych proti počtu dílů nic neměla. Jenže ke konci je všechno jako z rychlíku a já nechápala, proč se zrovna tam nezpomalilo. Ano, dynamika dílů a uvolňování informací je dost nezvládlá. Viz díl s vězením. Potřebujeme volavku. Střih. Volavka je ve vězení. Chápu, že to někoho nemusí zajímat. Ale mě by bavilo, kdyby tam byly třeba dvě minuty navíc. Jednání s úřady, brblání o tom, že jim nechtějí pomoct a jak to potom schválili. Nebo třeba pár vět hovoru po tom ve squatu. Ano, není to nutně třeba, ale vzhledem k tomu, jak pomalu seriál začínal, absence zamrzí. Ano, čekala jsem větší pecku. Nevidět v originále (z filmotéky upc), tak mě to s dabingem evokuje další průměrný seriál z produkce české televize vysílaný v neděli od osmi. ()

angel74 

všechny recenze uživatele

Atmosféra hustá tak, že by se dala krájet, ale co naplat, když scénář je jeden velký chaos a napříč seriálem se snad nenajde jediná trochu sympatická postava, se kterou by se divák mohl ztotožnit. Nehledě na to, že k rozuzlení případu se vyšetřovatelé doberou jakoby nic. A o nevěrohodnosti a bezemočnosti chování dopadeného pachatele při konfrontaci s vlastní unesenou dcerou radši ani nemluvím. (45%) ()

kolemjdouc 

všechny recenze uživatele

přidala bych nějakou tu hvězdu pokud by filmaři nezapoměli při filmování rozsvitit.To totiž jediné dělá seriál "Temným případem".A když se rozední tak fláknou na kameru modrý filtr.Kamera navíc bez stativu....Takové zpracování mi vůbec nejde "pod fousy".Pokud bude i další epizoda tak temná tak to vzdávám.Ano,kašlu na to! určitě by se příběh četl lépe v knižním vydání.Ani napodruhé jsem se nedokázala oprostit od nechuti z temného natočení.Vzdávám to! ()

petikacka 

všechny recenze uživatele

Celkem slušný pokus o jakousi "severskou krimi" ála Ukrajina...Dívala jsem se jednou týdně jeden díl a ke konci už jsem měla v hlavě celkem guláš a celkově mě to moc nezasáhlo...Z přivřením obou očí (díky slušnému vizuálu) za mě 65% ()

anitae 

všechny recenze uživatele

Ukrajinská hra na schovávanou. První díl mě nalákal, poslední byl taky fajn, ale to mezi tím... Policisté s drogami, tři unesené děti, nalezené čvrté unesené před třemi lety, a jeho otec.... ()

subic 

všechny recenze uživatele

PRO je rozhodně to, že seriál se tváří jak nějaká severská detektivka, je náležitě potemnělý, nic se neděje za slunného dne. Dokonce i na kriminálce je pořád skoro tma a tam by zrovna být nemusela. Takhle hezky to u nás pořád nikdo neumí, ani Strachův Labyrint nebo Rapl se k tomu neblíží. PROTI: Děj je vážně bláto a fakt docela nuda, ukradené malé děti na Ukrajině, ale i tak mě to emočně vlastně nijak nezasáhlo. Ústřední dvojice vyšetřovatelů je taková prostě nemastná neslaná. 4/10 ()

Reklama

Reklama