Reklama

Reklama

V tomto postapokalyptickém dobrodružství je celá budoucí Země díky tání ledovců pod vodou. Kevin Costner jako osamělý poutník vezme pod svá pomyslná křídla matku s dcerou, aby je ochránil před partou kočovných tyranů. Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, jež zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v na vodě plovoucích městech neustále napadáni partou zlověstných pirátů v čele s Deaconem (Dennis Hopper). Jejich poslední šancí je Meriner (Kevin Costner), osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. Společně s překrásnou ženou (Jeanne Trepplehornová) a její dcerou se vydávají navzdory Deaconovi a jeho kumpánům najít suchou zemi. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (643)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vodní svět je jen jeden, ztvárněn, co nejvodnatěji právě v tomto filmu, na kterém spolupracoval i sám Kevin Costner. Namlsal diváky úspěchem Tance s vlky a tak se právě od tohoto filmu čekal další velkofilm, který pokoří ten předešlý. To co z toho vzniklo může někomu přijít k smíchu, ale ty neuvěřitelné atoly a pěkné plavidlo, které Costnerovi vezme během filmu za svoje rozhodně nějaký prachy stát muselo a ne že ne. Na druhou stranu to není špatné, tak jak plno lidí tvrdí a tak jak to v té době nechali jemu s chutí sežrat. Je mi ho líto, protože právě v tomhle filmu špatně rozhodně nehraje Překvapivě jeho postava se mi zdá minimálně zajímavá a díky jeho schopnostem neuvěřitelně komplexní. Akční scény už jsou druhá věc. Na jednu stranu nečekaně působivé a na druhou stranu roztodivně kýčovité a často neuvěřitelně nesmyslné, kulisy prachbídně ubohé a pozadí překvapivě vodnaté. Neuvěřitelnější už je jen fakt, že najít jakoukoliv pevninu je v tomto světě prakticky nemožné. Tento film není tak špatný jak se na první pohled zdá, peněz se do něj nakoplo hodně a možná právě proto ho naše televize vysílá v jednom kuse. I tak je to povedený reprezentant žánru sci-fi a těch opravdu slušných je pomálu, velice pomálu. --- Dovolil jsem někomu, aby odešel dřív, než bitva skončí? ()

mchnk 

všechny recenze uživatele

I když je tento film celosvětově považován za jakýsi propadák, já osobně si myslím, že to není zase tak špatná myšlenka. Co se týká realizace, není to úplně dotažené, ale přece jen tři hvězdičky si to zaslouží. Je to prostě další druh celosvětové katastrofy a to jak by to tady nejspíš vypadalo, kdyby se něco takového stalo. Body dolů jsou za občas supermanovské výkony Kevina, v podobě nového evolučního druhu. Ačkoli možná proto je tak nelidsky obratný. ()

Reklama

Marigold 

všechny recenze uživatele

Námět je určitě působivý a taktéž atmosféra post-apokalyptického vodního světa je sympaticky exotická... Co film zabíjí jsou příšerně laciné repliky, příšerně laciné akční scény a místy velmi laciné triky. Naopak výprava je štědrá a sem tam všechno šlape tak, jak má. Kevin v roli obojživelného váguse celkem prosperuje, jen ten sladkobolně romantický přerod jeho osobnosti patří skutečně někam do kategorie B-. Nebýt rozpočtu, patřil by tam tenhle snímek do posledního mililitru, ale z určitého pohledu je to vlastně docela zajímavý špektákl. Ačkoli je naivní a sláma mu kouká z ploutví. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlé, naopak príjemné exotické dobrodružstvo s vynikajúcim námetom. Keby ho režíroval Steven Spielberg, mohol byť Waterworld nezabudnuteľným príspevkom do žánru. Ale i tak, napriek krčovitej poslednej tretine, je to stále bombasticky výpravná a celkom inteligentná hollywoodska zábavka, ktorú si na rozdieľ od mnohých iných môžem púšťať znovu a znovu a nikdy nenudí, ani neurazí. A Kevin Costner v nej sedí dokonale! ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Takže hned na začátku nám animace ukáže, jak roztajou ledovce a je vidět, že se postupně zaplavuje celá Severní Amerika včetně Skalistých hor, kde se nacházej vrcholy vysoký přes 6000 m. Hmm, tak tohle někdo trochu nedomyslel. A co tam máme dál? Ve filmu můžeme vidět např. vodní skůtry, letadlo, člun postavenej z náklaďáku, atd... No vzhledem k tomu, že na to všechno neustále působí slaná voda, tak myslim, že by se to celkem rychle rozpadlo na prvočinitele. Jenže, ty vole, Kevin Kostěj má žábry :-O Tak tady mi něco nesedí. Buď se teda film odehrává v nepřiliš vzdálený budoucnosti, takže tam používaj věci ze současný doby a nebo se odehrává za X tisíc let a evoluce už stihla zapracovat, takže z lidí se stali obojživelníci. Prostě celej film je plnej takovejch blbostí, že to až bije do očí... Spíš je to taková naivní pohádka a pro mě naprostý zklamání. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (35)

  • V Severní Americe svého času film utržil 88,2 milionu amerických dolarů, celosvětově pak 264,2 mil. Vzhledem k nákladům, které - i s reklamní kampaní a distribucí - činily kolem 235 milionů, a k pověsti, která jej předcházela, byl tedy považován za mimořádný propadák. Ovšem díky velmi slušnému úspěchu na videotrhu a prodeji televizních práv se zanedlouho zaplatil. (NIRO)
  • 6 scenáristů napsalo před začátkem produkce 36 různých verzí scénářů. (Cheeker)

Související novinky

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

30.07.2021

Studio Universal a producenti John Davis a John Fox přišli s poměrně nečekanou zprávou. Vodní svět, sci-fi z rou 1995, které se proslavilo zejména produkčními potížemi, kvůli kterým rozpočet narostl… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama