Reklama

Reklama

V tomto postapokalyptickém dobrodružství je celá budoucí Země díky tání ledovců pod vodou. Kevin Costner jako osamělý poutník vezme pod svá pomyslná křídla matku s dcerou, aby je ochránil před partou kočovných tyranů. Díky staletí trvajícímu globálnímu oteplování, jež zapříčiňuje tání ledovců, je celá Země pod vodou. Poslední zbytky lidí přežívají na umělých plavidlech a v na vodě plovoucích městech neustále napadáni partou zlověstných pirátů v čele s Deaconem (Dennis Hopper). Jejich poslední šancí je Meriner (Kevin Costner), osamělý poutník, který se dokonale přizpůsobil novému prostředí. Společně s překrásnou ženou (Jeanne Trepplehornová) a její dcerou se vydávají navzdory Deaconovi a jeho kumpánům najít suchou zemi. (Cinemax)

(více)

Recenze (643)

POMO 

všechny recenze uživatele

Vôbec nie zlé, naopak príjemné exotické dobrodružstvo s vynikajúcim námetom. Keby ho režíroval Steven Spielberg, mohol byť Waterworld nezabudnuteľným príspevkom do žánru. Ale i tak, napriek krčovitej poslednej tretine, je to stále bombasticky výpravná a celkom inteligentná hollywoodska zábavka, ktorú si na rozdieľ od mnohých iných môžem púšťať znovu a znovu a nikdy nenudí, ani neurazí. A Kevin Costner v nej sedí dokonale! ()

Lima 

všechny recenze uživatele

První dvě třetiny jsou jednoduše skvělé a být takový i celý film, neváhám sáhnout po nejvyšším hodnocení. Jenže ten nepovedený závěr s "vysvobozovací" scénou z tankeru dobrý dojem z filmu naprosto kazí. Moc špatná je scéna, kdy se Costner probíjí tankerem a následně ho zapálí a to co následuje, včetně scény s bunjee-jumpingem, při které dostávám záchvaty smíchu. A nutno přiznat, že těžce přehrávající Denis Hopper není příliš šťastná volba. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Rozhodně to není žádná katastrofa, jak se leckde psalo. Kevin Costner do svojí role mořského vandráka skvěle sedne, ani scénář není blbý a obsahuje pár velmi povedených nápadů. Navíc výborná výprava (ještě aby ne, při té ceně ;-), hudba, kamera a vůbec celá technická stránka filmu... Každopádně u mě má film přesně 70% a ráda se na něj někdy podívám znovu. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Dennis Hopper si svého Deacona zjevně střihnul s chutí. Ale ten zbytek za moc nestál. Pořád jsem na něco čekal...a ono to nepřišlo...holt smůla. Ale James Newton Howard jede;) ()

Matty 

všechny recenze uživatele

"Tento mutant nás opouští recyklován a pohřben před očima toho, kdo nás vede " , - obludnost téhle hlášky hovoří za vše. 50% Zajímavé komentáře: meave, Indy, LuckyStar ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nedávno psali, že v poušti na Sahaře našli jednu boudičku a v té boudičce byla TV i VHS na solární pohon a byl tam jen jedinej film -- Vodní svět. Ten film udájně pořád dokola sledoval majitel té boudičky, než umřel na nedostatek vody. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele

Ve své době megapropadák, který Costner ještě překonal Postmanem. I když tohle není žádný filmový skvost, něco to do sebe mělo a zhruba za tři hvězdičky to stojí. Herecké výkony jsou ovšem všeobecně chabé, Kostnera nevyjímaje... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vodní svět je jen jeden, ztvárněn, co nejvodnatěji právě v tomto filmu, na kterém spolupracoval i sám Kevin Costner. Namlsal diváky úspěchem Tance s vlky a tak se právě od tohoto filmu čekal další velkofilm, který pokoří ten předešlý. To co z toho vzniklo může někomu přijít k smíchu, ale ty neuvěřitelné atoly a pěkné plavidlo, které Costnerovi vezme během filmu za svoje rozhodně nějaký prachy stát muselo a ne že ne. Na druhou stranu to není špatné, tak jak plno lidí tvrdí a tak jak to v té době nechali jemu s chutí sežrat. Je mi ho líto, protože právě v tomhle filmu špatně rozhodně nehraje Překvapivě jeho postava se mi zdá minimálně zajímavá a díky jeho schopnostem neuvěřitelně komplexní. Akční scény už jsou druhá věc. Na jednu stranu nečekaně působivé a na druhou stranu roztodivně kýčovité a často neuvěřitelně nesmyslné, kulisy prachbídně ubohé a pozadí překvapivě vodnaté. Neuvěřitelnější už je jen fakt, že najít jakoukoliv pevninu je v tomto světě prakticky nemožné. Tento film není tak špatný jak se na první pohled zdá, peněz se do něj nakoplo hodně a možná právě proto ho naše televize vysílá v jednom kuse. I tak je to povedený reprezentant žánru sci-fi a těch opravdu slušných je pomálu, velice pomálu. --- Dovolil jsem někomu, aby odešel dřív, než bitva skončí? ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $175miliónovTržby USA $88,246,220Tržby Celosvetovo $264,218,220║ Costner a post apo tak to je vždy veľká úžasná podívaná /80%/ ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Námět je určitě působivý a taktéž atmosféra post-apokalyptického vodního světa je sympaticky exotická... Co film zabíjí jsou příšerně laciné repliky, příšerně laciné akční scény a místy velmi laciné triky. Naopak výprava je štědrá a sem tam všechno šlape tak, jak má. Kevin v roli obojživelného váguse celkem prosperuje, jen ten sladkobolně romantický přerod jeho osobnosti patří skutečně někam do kategorie B-. Nebýt rozpočtu, patřil by tam tenhle snímek do posledního mililitru, ale z určitého pohledu je to vlastně docela zajímavý špektákl. Ačkoli je naivní a sláma mu kouká z ploutví. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Obrovský rozpočet, hvězdy jako Costner a Hopper (v té době ještě něčím byli ;-)), obrovské očekávání a jaký může být výsledek? Pro většinu zklamání. Nejde o tak tragický film, za který ho někteří považují. Apokalyptické téma je vždycky problém a málo kdo ho dokáže akceptovat a užít si. Vodní svět nemá nijak silný scénář, vlastně ani příběh, ale celá vize vodního světa působí přesvědčivě a do detailů promyšleně. Cosnter si svou velkou roli užívá, jak jen to jde a za velké peníze vidíme opravdu hodně vody a několik správně apokalyptických momentů (potopení ke dnu...). Dělená režie, taky určitě není zrovna dobrý nápad. Těžké hodnotit, protože pokud pochopíte, jak těžké a problematické téma si film vybral, nelze pak Vodní svět prohlásit za tak strašný snímek. Každý ať se podívá a udělá si vlastní názor. PS: doporučuji Ulysses verzi filmu, prodlouženou, v které je mnohem podrobněji vylíčen vodní svět ve své sociální vizi (např. Costnerův soud v prvním Atolu, odlišné ukázky soudobé techniky vylovené z moře...) ()

gouryella 

všechny recenze uživatele

Film ztrhany kritikami i divackym nezajmem. Musim rici, ze pro me trochu nepochopitelne. Zajimavy scenar a ani Costner neni tak spatny jako obvykle byva. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Něco z té lepší hollywoodské produkce. Zajímavý námět, dobrá hudba, Dennis Hopper. Avšak obyčejný scénář a žánrová klišé (nesmrtelný hrdina, nezbytná romantika) dělají z filmu jen průměr. 2-3*. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

budoucnost. ledovce na pólech roztály a zaplavily zemi. ti co přežili se přizpůsobili. novému světu. ani ve vodním světě není nic zadarmo. a nejcenějším platidlem je hlína. proto mají všichni zálusk na mapu, kterou má na těle malá holka. je na ni totiž cesta k bájné suchozemi. ichtyus sapiens K.Costner má zajímavý boty (který nemíní vyměnit) a nemá rád lidi. i když hraje strašně, tak, jelikož mám žánr future filmů rád, je se na co koukat. zaujme hlavně dokonale promakanej pohyb na jeho plavidle. některý speciální efekty jsou trošku trapný a taky bych to zkrátil, ale vše drží minimálně na průměru dobrá hudba a hlavně zvuk. ne nadarmo za něj byla nominace na Oscara. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack James Newton Howard: 1. Main Titles ,2. Escaping The Smokers ,3. The Atoll ,4. Prodigal Child ,5. Smokers Sighted ,6. Swimming ,7. The Skyboat ,8. National Geographics ,9. Speargun ,10. The Bubble ,11. Helen Frees The Mariner ,12. Helen Sews ,13. Slide For Life ,14. Half An Hour ,15. We're Gonna Die ,16. Arriving At The Deez ,17. Deacon's Speech ,18. Haircuts ,19. Gills ,20. Why Aren't You Rowing? ,21. Balloon Flight ,22. Dry Land ,23. Mariner's Goodbye ,24. Main Credits ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Beriem aj tie police.“ Vodný svet je v poradí štvrtým (a po vzájomných nezhodách na veľmi dlhú dobu aj posledným) spoločným projektom dvoch namyslených Kevinov, Reynoldsa a Costnera (po Fandango, Robinovi Hoodovi a Rapa Nui). Má povesť jedného z najväčších prepadákov v dejinách. Pri pohľade na fajnovú celosvetovú tržbu 264 miliónov sa tomu ťažko verí, problém je v tom, že vinou neskutočnej série ohromných katastrof rozpočet nabobtnal až na neskutočných 235 miliónov, takže používať pri tomto filme slovo prepadák naozaj nie je od veci. Aj keď skutočným prúserom, a tentokrát už aj mizerným filmom, bol až Kevinov o 2 roky mladší (a taktiež post-apokalyptický) Posol budúcnosti, ktorý stál 80 a celosvetovo zarobil 17 (!). OK, dosť čísel, aký je Vodný svet? Prekvapivo dobrý, hoc dlhý. Ďalšími zápormi sú nesympatický Dennis Hopper, čudný mix drsných a komediálnych scén, nepresvedčivý románik medzi drsňákom a kráskou a viacero nudných scén, kedy sa čas vlečie a vlečie, proste sa nevie dovliecť. Pozitívne vnímam (až na Hoppera) fajn kasting (okrem permanentne podráždeného Costnera je OK i Jeanne Tripplehorn, Michael Jeter alebo Tina Majorino), parádnu morskú výpravu, skvelé dekorácie (realisticky, uveriteľne pozliepané z toho, čo zostalo zo sveta "predtým") a monštruózne dominanty ako umelý atol a tanker. Bizarné je, že v oboch Costnerových apokalypsách je vedľajšími postavami žiadaný o darovanie jeho "dokonalého ejakulátu". Tomu poviem meganarcizmus, Kevin, bravo. Kino Považan NMnV 1995 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

I kdyz Costnera nijak zvlast nemusim, tak tenhle film mam rad. Navic celej trosku pripomina Mad Maxe. Samozrejme by to chtelo vic propracovat scenar, takle to je jen jezdeni "lodi", ale presto to je dobra zabava. Co se tyce hereckejch vykonu, ty nejsou vubec spatny a Costner tu predvadi svuj nadprumer. Prislo mi, ze Dennis Hopper si roli fakt uzil a jako zaporak je hodne dobrej. Skoda, ze nektere sceny nepusobi tak jak maj (tj. napinave) a jsou spis k smichu a film je trosicku delsi nez by bejt mel, pak bych dal mozna plne hodnoceni. ()

Související novinky

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

Vodní svět se dočká seriálového pokračování

30.07.2021

Studio Universal a producenti John Davis a John Fox přišli s poměrně nečekanou zprávou. Vodní svět, sci-fi z rou 1995, které se proslavilo zejména produkčními potížemi, kvůli kterým rozpočet narostl… (více)

Kevin Costner chystá desetihodinový western

Kevin Costner chystá desetihodinový western

02.01.2017

Když Kevin Costner poprvé usedl za kameru, bylo z toho 7 Oscarů, včetně toho za režii. Ano, řeč je o legendárním Tanci s vlky, na který však Costner nikdy úspěšně nenavázal. Vodní svět byl obří… (více)

Reklama

Reklama